Bilderamme fra Hjerte hjemme
ResidensSimonsen

Hjerte hjemme

Hjerte hjemme ble lansert for to år siden av ekteparet Anne Kristin og Odd Håvard Moen. Det har vært en glede for meg å følge de siden starten. Jeg skal komme litt tilbake til hva Hjerte hjemme er, for de som eventuelt ikke kjenner til Hjerte hjemme fra før.

Først har jeg lyst til å skrive litt om hvordan jeg kjenner Anne Kristin og Odd Håvard. Jeg skal ikke skryte på meg å kjenne de veldig godt, men har hatt gleden av å treffe de noen ganger.

Sykkeltur

Første gang jeg møtte ekteparet Moen var i 2002. Ei venninne og jeg var på sykkeltur. Vi overnattet hos venner, kjente og i telt. I Haugesund overnattet vi hos han som i dag er mannen min. (Det var ingen romantikk i luften da, men 2 år senere giftet vi oss.)

Da vi kom til Lyngdal, overnattet vi hos familien Moen, hjemme hos Odds foreldre. Anne Kristin var barndomsvenninne av venninnen min, som jeg var på sykkeltur sammen med. Nå var altså hun og mannen på ferie i Lyngdal.

Vi skulle selvfølgelig videre på sykkelturen vår, så det ble bare en ettermiddag og kveld sammen med familien Moen i Lyngdal, men de gjorde et uutslettelig inntrykk! Vi hadde det veldig hyggelig, med minikonsert og allsang. For en musikalsk familie. Neste morgen dro vi videre.

Bryllupsgjest

Neste gang vi møttes var tilfeldigvis i en vielse, i 2006. Søsteren min bodde i Trøndelag, men var invitert i bryllup på Rennesøy, der vi bodde. Jeg stilte som sjåfør, og overvar vielsen. Der møtte jeg Anne Kristin og Odd, de var blant bryllupsgjestene.

Leirprest

I 2016 var jeg ansatt som barnearbeider i menigheten. Hver vår arrangerte menigheten barneleir, og jeg var på jakt etter noen til å være leirprest. Via noen jeg kjente fikk jeg godt tips, og på den måten fikk jeg kontakt med Anne Kristin og Odd Håvard igjen. Det var veldig hyggelig å samarbeide med de om leiren. Trenger du leirprest ved en anledning? Moen familien har min anbefaling.

Gjennom arbeidet med leiren, fikk jeg litt mer innblikk av hva Gud hadde lagt på hjertet deres. Vi har mye av den samme iveren om å nå foreldre med budskapet om levende tro i hjemmet. Jeg har tidligere skrevet om dette i bloggen, les gjerne det.

Anne Kristin og Odd Moen står bak Hjerte hjemme.
Anne Kristin og Odd Håvard sammen med sin yngste sønn. Bildet ble tatt i forbindelse med leiren i 2016. Foto: Kjell Erling Hagen.

Gjennom mitt arbeid med levende tro, mens jeg ennå var barnearbeider i menigheten, var jeg blant annet i kontakt med Anne Kristin. Hun fortalte litt om hva de jobbet med.

De hadde den gang begynt å arbeide med konseptet Hjerte hjemme, men det var ikke helt klare til lansering ennå. Det har vært så gøy å få være med å se Hjerte hjemme bli en realitet.

Hjerte hjemme, hva er det?

Hjerte hjemme handler om det som er verdt å elske i livet. Det handler om familieliv, foreldrerollen, ekteskap og livet med Jesus.

Det er mye rundt oss som kjemper om å få vår oppmerksomhet, tid og fokus, men det mest verdifulle arbeidet vi gjør, er det vi gjør hjemme! Relasjonen med ektefellen, barna våre og Gud.

Hjerte hjemme

Jeg tror at dette har ligget veldig nært hjertet til Anne Kristin og Odd en god stund. Jeg husket at vi snakket endel om dette med ekteskap, familie og tro i hjemmet da vi tilbrakte endel tid sammen i forbindelse med leiren i 2016.

Det er jo slik at det hjertet er fylt av, taler munnen. Jeg vil tro at for de som har stått familien Moen nært, var det nok mange som nikket på hodet da lanseringen av Hjerte hjemme var en realitet. Det måtte jo bli noe i denne gata, måtte det ikke? Jeg tror de er der de skal være, ledet av Gud.

Vår tid trenger nettopp folk som Anne Kristin og Odd, folk som hjelper oss å ikke miste det viktigste av øyet. Noen som viser oss hva vi bør ha fokuset på. Vi lever alle i tidsklemma, og hverdagens tjas og mas kan av og til være overveldende. Da er det viktig å ikke glemme hva som virkelig er det viktigste. De nære ting; Ektefellen, barna, familielivet og livet med Gud!

Solid erfaring

Både Anne Kristin og Odd er utdannet lærere og spesialpedagoger. Så de har en godt pedagogisk fundament. De har jobbet i skolevesenet, og nå har de hjemmeskolen. De har vært gift hendel år nå, og har tre herlige barn. Så de har også mye erfaring på privaten når det gjelder både ekteskap og familieliv.

I flere år har de vært i fulltids tjeneste for Gud. De har lært å stole på at Gud har omsorg for dem, og sørger for dem i alt. De har noen spennende vitnespyrd om dette med å stole på Gud! Det er så trosstyrkende å høre hvordan de stoler på Gud i hverdagen, og erfarer at det holder! Jeg tenker for min del at det er stor forskjell på å vite at det holder, og å våge å stole på at det holder, slik de gjør. Det er så inspirerende!

Hjerte hjemme i sosiale medier

Hjerte hjemme er å finne på flere sosiale medier; YouTube, fecebook, instagram og Pintrest. I tillegg har de også egen nettbutikk. Produktene de selger i nettbutikken er produkter som kan være til hjelp i trosarbeidet hjemme. Jeg anbefaler å ta en titt på disse produktene, dersom du synes det er viktig å ha et aktivt og synlig kristenliv i hjemmet.

Jeg anbefaler å følge Hjerte hjemme på YouTube. Kanalen deres vokser fort. 19. mars markerte Anne Kristin og Odd Moen at Hjerte hjemme hadde 500 abonnenter på youtube kanalen sin. De arrangerte gi en give away der to av deres abonnenter var heldige å vinne en premie. Jeg var faktisk en av de heldige! Tusen takk Anne Kristin og Odd! Nydelig plakat!

Det er ikke gått en måned siden de markerte 500 abonnenter, og i dag har de allerede 646 abonnenter! Så de vokser fort.

Bildet fra Hjerte hjemme på hylla
Bildet på plass på hylla

Er ditt hjerte hjemme?

Har du hjertet ditt hjemme? Er du opptatt av det som skjer på hjemmebane? Barna, familien, ektefellen din og tro i hverdagen hjemme? Da er Hjerte hjemme noe for deg.

Du trenger ikke være en kristen for å ha utbytte av å følge med på det Anne Kristin og Odd deler gjennom hjerte hjemme. De har mange praktiske tips som passer for alle.

Er du imidlertid en kristen som er opptatt av at barna også skal lære å kjenne Jesus? Er du opptatt av å være en trosformidler hjemme? Da bør du absolutt følge Hjerte hjemme.

Legg gjerne igjen en kommentar om hvordan du tenker omkring dette med å ha hjertet hjemme. Du kan bruke kommentarfeltet her. Følg gjerne ResidensSimonsen på Instagram og Facebook.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.