DIY gardin i dukkestua
Barna,  DIY,  Interiør

DIY gardiner i dukkestua

Sist sommer jobbet jeg litt i dukkestua sammen med småtrolla. Vi pusset opp lekekjøkkenet, la gulv, og laget gardiner. Nå var det stort sett jeg som gjorde alt, men jeg involverte de små mest mulig. Det er enda mye igjen å gjøre innvendig.

—–> Her kan du lese mer om dukkestua og interiøret der.

Dukkestue med diy gardiner
Kjøkkenet i dukkestua

I dette innlegget tenkte jeg å vise hvor utrolig enkelt du kan gjøre det med gardiner i dukkestua. Jeg understreker at dette er en midlertidig løsning hos oss. Jeg skal få på plass noe mer varig etter at veggene er ferdige.

Du trenger til to gardiner:

  • To tøyservietter
  • To pinner/lister
  • 4 sløyfebånd
  • Småspiker og hammer

Slik lager du gardinene selv:

  • Jeg hadde tøyservietter liggende som ikke har vært i bruk på mange år. Disse ble fine å bruke som gardiner. Jeg synes det er fint å bruke ting en har liggende. Ideen om å bruke tøyservietter fant jeg her. Genialt tips!
  • Jeg kappet til pinnene slik at de ble like lange som bredden på tøyserviettene. Jeg tok det jeg hadde av lister hjemme, men kommer til å være på leting etter noe som er finere etterhvert. Kanskje pinnen fra et barneflagg kan fungere?
  • Jeg rullet opp tøyserviettene. Dette blir midlertidig, for å gjøre det hyggelig til jeg vet hva jeg skal gjøre med veggene.
  • Jeg klippet til 2 snorer, til hver gardin. Jeg valgte å bruke litt sløyfebånd jeg hadde liggende. Båndene skal henge over gardinen og være lange nok til å kunne knytte sløyfe når gardinen er rullet opp. Se på bildet.
DIY gardin i dukkestua
DIY gardin i dukkestua
  • Jeg spikret rett og slett gardinen på plass. Spiker, rett igjennom stoffet. Jeg valgte også å slå en spiker gjennom sløyfebåndene, slik at de sitter fast når barna skal håndtere gardinene.
Provisorisk oppheng av gardiner.

Ungene elsker dukkestua

Dette er som nevnt en midlertidig løsning. Veggene er ikke ferdige i hytta. Jeg vurderer å sy en enkel rennegang øverst og tre i en wire når jeg skal henge opp gardinene skikkelig. Jeg har både wire og kroker liggende. Jeg ønsker også å finne en finere pinne til å rulle opp gardinen på, og kommer nok til å stifte gardinen fast i pinnen. Da blir det enklere for barna ta gardinene opp og ned selv.

Det er viktig for oss at hytta skal kunne være i bruk, selv om den ikke er ferdig. Selvfølgelig passer vi på at det ikke er noe barna kan skade seg med der inne. Ungene er veldig glade i hytta si, og de tilbringer mye tid der inne.

På ønskelista:

Til alle som planlegger gaver til småtrolla, (De hadde bursdag i påska, og feiringen vil finne sted når vi igjen kan treffes til den type tilstelninger.) så står kjøkkenutstyr høyt på ønskelista… De kommer ofte med ønsker når vi er i lekebutikker (Riktignok, en stund siden sist). Ønskene går i kopper og kar, mat og diverse kjøkkenapparatur!

Jeg hadde aldri dukkestue da jeg var barn, men jeg og broren min bygde hytter med vennene våre. Broren min og kompisene hans bygde hytte oppunder taket, inne i garasjen, og jeg og mine venninner bygde i en krok av krypkjelleren, under huset.

Har du hatt en dukkestue? Eller kanskje du bygde hytte som jeg og broren min? Har dine barn dukkestue? Hvordan innredet/innreder du? Hva betydde hytta for deg? Hva betyr den for dine barn?

Det ville vært hyggelig om du delte noen tanker med meg. Bruk kommentarfeltet under eller facebooksiden min.

Følg ResidensSimonsen på facebook og Instagram.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.