Dukkestua
Barna,  Husarbeid

Dukkestua – en omvisning

Forrige uke hadde de to små og jeg vårrengjøring i dukkestuen. Vi tømte dukkestua helt. Alle møbler og alle ting og tang, ble tatt ut. Da jeg så alt utenfor dukkestua, ble jeg litt litt overrasket over at det faktisk er plass til så mye inni den lille dukkestua.

Dukkestua var bursdagsgave

Dukkestua var bursdagsgave til tvillingene da de ble 4 år. Vi kjøpte den av en videregående skole, der elevene hadde bygget dukkestua. Det er to år siden nå. Utvendig var hytta klar til maling ved levering, mens innvendig var det ikke noe gjort med tak, vegger eller gulv.

Hva gjør vi med veggene inni dukkestua?

Sist sommer la jeg parkett på gulvet i dukkestua. Vi har ikke landet helt på hva vi skal gjøre med tak og vegger. Jeg hadde egentlig lyst til å legge plater på veggene, og kjøpte billig tapet til dukkestua på Rustad. I ettertid er jeg imidlertid blitt litt usikker på om det er en god plan. Legger vi plater på veggene, mister hytta endel av det innvendige arealet.

Jeg har googlet og søkt på Pinterest, for å få gode tips, men står fortsatt uten gode ideer. Så har du tips til meg, er jeg lutter øre. Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet under. Eller send meg en melding via Facebook, dersom du ønsker en mer privat kontakt. Kanskje har du bilde av hvordan du har gjort det i ditt barns dukkestue? Da ville jeg sette pris på om du delte. De er på tide at vi kommer litt videre med dukkestua vår.

Vårrengjøring i dukkestua

Det var fint vær på onsdag, så da passet det med vårrengjøring. Ungene var flinke til å hjelpe til. De hjalp til både med å bære ut og med å vaske, men da naboen stakk bort og fortalte at hønene deres hadde fått kyllinger, så jeg ikke mer til mine søte små….

Dukkestua er tømt, alt er utenfor.
Alt er tatt ut av dukkestuen. Imponerende hvor mye det er plass til der inne.
Dukkestua er tom.
Gulvet ble lagt i fjor sommer, og veggene vet vi ikke helt hva vi skal gjøre med. Tips ønskes!

Jeg ble alene om å rydde alle ting på plass. Egentlig var der like greit. Jeg fikk sortert og ryddet godt opp i det meste. Ødelagte ting kunne kastes, uten innvendinger fra seksåringene.

Vi er ikke helt ferdige. En dag skal vi ta med alt leke-kjøkkenutstyret og all leke-maten inn og vaske det. Noe kan vi sikkert putte i oppvaskmaskinen, mens resten må vaskes på den gode gamle måten.

Kjøkkenavdelingen i dukkestua
Kjøkkenkroken. Bordet, stolene og kjøkkenet er fra IKEA. Alt er pusset opp av oss.

Inventaret i dukkestua

Siden vi har jobbet med vårrengjøringen er det greit å vise hva vi har i dukkestua. Noe er DIY prosjekter, og annet er brukt som det er, man kanskje på en litt annerledes måte.

Bord og stoler

Bordet og stolene har vi hatt lenge. Vi kjøpte det på IKEA da guttene var små. For to år siden, da vi fikk dukkestua, demonterte jeg de og malte de opp med maling vi hadde stående fra et tidligere prosjekt. Bordplaten og stolsetene var blitt stygge gjennom årenes løp. De kledde jeg med voksduk. På setene la jeg litt vatt under voksduken, slik at et ble som en pute. Hverken setene eller bordplaten passet i sporet med voksduken på. Derfor har jeg rett og slett limt de på plass oppå, og det har fungert fint i to år nå.

Kjøkken

Kjøkkenet er også fra IKEA. Det fikk tvillingene av min kusine. Vi kjøpte til overhylla selv. Ungene hadde tegnet på kjøkkenet med tusj, som ikke gikk av. Sist sommer fikk det derfor en runde med maling. Jeg demonterte først, og spraymalte alle delene. Jeg angrer litt på at jeg ikke bare malte vanlig. Det hadde nok gitt et bedre resultat.

Gardiner

Gardinene i dukkestua er laget av to tøyservietter jeg hadde liggende, som aldri ble brukt. Dette er også en veldig enkel DIY. (Kommer i et senere innlegg.)

Hjemmelagde rull-up gardiner til dukkestua.
Hjemmelagde rull-up gardiner.

Sofa

Sofaen er en entrebenk. Den fikk tvillingene av et par vi kjenner. Vi har ikke gjort noe med den. Det er veldig praktisk med kurvene. I de oppbevares lekemat, tepper og pledd.

sofa i dukkestua
Her er sofaen i «stueavdelingen»
Inngangspartiet til dukkestua
Utvendig er det meste ferdig.

Utvendig

Vi har igjen litt malingsarbeid oppunder taket. Gelenderet ble påbegynt for to år siden, før mannen min ble syk. Etter det har det ikke vært en prioritert oppgave å ferdigstille prosjektet!

I år skal gelender og maling fullføres, og vi har plan om å beise terrassegulvet. Jeg har også lyst til å lage en vimpel eller et flagg til de. Foreløpig er jeg litt tom for ideer, så har du tips til meg så er jeg veldig takknemlig for det også!

Barna har egen veranda med pikknikkbord og egen grønnsakshage.
Barna har egen grønnsakshage!

Egen grønnsakshage

Grønnsakshagen vår består av tre pallekarmer. Vi tilbringer så mye tid på hytta om sommeren, så her blir det ikke stelt så mye i hagen. I bedet nærmest fotografen har vi jordbærplantene våre. I midten er det urter og rabarbra. I det borteste bedet sådde tvillingene gulrøtter i går.

Hagemøbler

Ungene elsker å leke i dukkestua, og de spør ofte om å få lov til å spise ved piknikbqordet utenfor hytta. Av og til har de spist frokost der om sommeren, andre ganger middag eller kvelds. Det er stor stas, spesielt var det stas å invitere nabojentene på kveldsmat sist sommer. Vi håper at Koronaviruset etterhvert kommer under så god kontroll at vi kan tillate det igjen.

Postkasse og flagg

Postkassen ble hengt opp sist sommer. Den ble opprinnelig kjøpt på Nille året før. Vi har også eget balkongflagg til dukkestua. Der vi bodde før hadde vi to balkongflagg. Disse ble ved en feiltakelse pakket ned da flyttebyrået pakket sammen tingene våre. Så da vi pakket ut hadde vi to balkongflagg, mens festene satt igjen på balkongen på Sokn! Det nye huset hadde et feste for balkongflagg, men vi hadde altså et flagg til overs. Flagg kaster jeg ikke!!!

Så vi skaffet oss et ekstra balkongflaggfeste, og på 17. mai flagget vi også på dukkestua.

Balkongflagg på dukkestua
Balkongflagg på dukkestua

Jeg har lyst til å lage en vimpel eller et flagg til ungene som de kan bruke når de leker i dukkestua. Foreløpig har jeg ingen anelse om hvordan jeg skal få laget et flagg som passer både prinsessen og sjørøveren vår. Kanskje jeg må lage to.

Erfaringer og tips?

Hadde du dukkestue som barn? Har dine barn det? Har du smarte tips til vegger og tak i vår dukkestue? Eller til flagg eller vimpel for småtrolla mine? Jag har veldig lyst til å høre dine erfaringer med dukkestue og tips til forbedringer av vår! Bruk kommentarfeltet, eller legg igjen en melding på Facebook!

Følg gjerne ResidensSimonsen på facebook og påInstagram om du ikke gjør det allerede!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.