Husarbeid,  Organisering

Ryddeutfordring – på 10 minutter

Det er ikke alltid like lett å sette i gang med større prosjekter. Da kan det hjelpe å dele opp prosjektet i mange små. Jeg skal ha en ryddeutfordring i tiden som kommer, og håper at du tar utfordringen du også!

Ryddeutfordring tatt

Jeg har utfordret meg selv. Inspirert av det jeg har lest i bøker om rydding og organisering, blogger i inn og utland (gjerne via Pintrest) og likedan på YouTube, har jeg kommet til at å ha en 10 minutters ryddeutfordring hver dag, er noe selv jeg og min familie kan klare.

10 minutter
Bildet er tatt av Mudassar Iqbal fra Pixabay

Faktisk hadde vi dette som en lek med guttene da de var yngre. Alle valgte et område hver i huset, tok bilde av det, og ryddet i 15 minutter, før vi tok et nytt bilde. Tilslutt hadde vi avstemning om hvem som hadde vært flinkest til å rydde.

Jeg skal nå prøve å ta en 10 minutters ryddeutfordring daglig. Jeg har tenkt å dele bilder før og etter på Instagram. Så om du ikke følger ResidensSimonsen der, kan du jo begynne nå.

20 ryddeutfordringer som tar omtrent 10 minutter:

 • Rydde en skuff, et skap eller en hylle, i kjøkkenet, på badet, soverommet eller ligende.
 • Rydd gjennom en enhet med leker.
 • Sorter gjennom en bunke papirer
 • Ta for deg et område for oppbavaring av mat. F.eks en hylle i boden, i skapet, i kjøleskapet eller en boks i fryseren.
 • Sorter gjennom en type klær.
 • Kjøkkenbenken.
 • Penner, test alle og kast de som ikke virker.
 • Aviser og ukeblader.
 • Rydd en overflate på en kommode, et skrivebord, et bord.
Har du behov for en ryddeutfordring?
Bildet er tatt av Steve Buissinne fra Pixabay
 • Håndveska
 • Pengboka
 • Dusjen
 • Sminken
 • Medisiner, sjekk holdbarhetsdatoene.
 • skoene dine
 • krydderet
 • Spill, filmer eller CDer
 • Lintøy
 • vaskeremedier
 • Smykker

Bli kvitt ting som en del av ryddeutfordringen

En liten påminnelse når det gjelder disse prosjektene. Alt det du kvitter deg med, slipper du å rydde opp igjen! Dette gjelder enten du selger det, gir det bort eller kaster det. Jo mindre du eier, jo mindre blir det å rydde. Vi er ikke minimalistiske her i ResidensSimonsen, men har innsett at det er mange fordeler med å eie færre ting.

Ryddeutfordring gitt videre

Jeg ønsker å utfordre deg også til å delta i denne ryddeutfordringen. Finn et område i ditt hus, der du trenger å få en forbedring. Ta et bilde og sett av ti minutter. Ta et nytt bilde og del de på Instagram, eller andre sosialemedier du bruker. Tagg gjerne ResidensSimonsen når du deler. Kanskje vil du bruke en av de ryddeutfordringene jeg har nevnt over? Eller har du et annet tips til en ryddeutfordring? Del det gjerne i kommentarfeltet!

Del dine før- og etterbilder på Instagram eller Facebook. Flott om du tagger ResidensSimonsen. Utfordre gjerne noen du kjenner til å være med også. Du kan jo også dele dette innlegget med noen du tenker kan trenge en motivasjon.

Du vet; vi spiser en elefant, en bit av gangen!

Ta en ryddeutfordring, bare gjør det!
Bildet er tatt av Gerd Altmann fra Pixabay

Følg ResidensSimonsen på Facebook og Instagram. Legg igjen en kommentar; Tar du utfordringen??

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.