Husarbeid

Bad- og kjøkkenpakke fra Enjo

I mars hadde jeg bursdag, og kjøpte en bad- og kjøkkenpakke fra Enjo i gave til meg selv. Det er flere tilbud hos Enjo nå (gjelder gjennom påsken 2020). Fra før har jeg nå gulvpakken som jeg kjøpte for et år siden, da også i bursdagsgave til meg selv, og en baderomspakke som jeg kjøpte før jul. Jeg er veldig fornøyd med de produktene jeg har.

Fordeler med produkter fra Enjo og tilsvarende fra andre leverandører:

  • Det er økonomisk siden du investerer i produktene, for så å bare bruke vann til rengjøring. Ingen flere dyre, fancy vaskemidler og vaskeremedier.
  • Du trenger mindre plass for oppbevaring av vaskeremedier. Fordi du ikke lengre har behov for de dyre, fancy produktene lengre.
  • Du slipper å bruke kjemikalier i huset ditt. Vi brukte masse rengjøringssprayer til rengjøring før. Det ble vaskemidler i lufta som vi pustet inn, og det var vaskemidlene igjen på alle overflatene.
  • Miljøvennlig. Det finnes jo ikke noe bedre for naturen enn å vaske med bare vann. De vaskemidlene du tilsetter vaskevannet ditt havner jo i naturen før eller senere når du heller ut vaskevannet.

Jeg trodde før at mikrofiber var mikrofiber. Jeg trodde at jeg kunne kjøpe billige mikrofiberkluter hvor som helst og at de var gode nok. Jeg har en hel kurv mikrofiberkluter i skapet på vaskerommet. Disse kan jeg snart kvitte meg med. Jo mer jeg går over til Enjo sine produkter, jo mindre bruker jeg disse vanlige mikrofiberklutene.

Vanskelig å velge mellom tilbudspakkene

Jeg brukte litt tid på å velge mellom de to kampanjepakkiene de har. Skulle jeg velge Enjos vinduspakke eller bad- og kjøkkenpakke? Jeg endte til slutt opp med å kjøpe deres bad- og kjøkkenpakke.

I forbindelse med korona og Påske er det tilbud på vinduspawka og bad- og kjøkkenpakke
Dette er tilbudene som gjelder nå. (Ut påsken 2020)

Grunnen til at jeg var litt usikker på om jeg skulle ha denne pakken var fordi dette var en kombi bad- og kjøkkenpakke, og jeg har jo et badesett fra før. Samtidig er jeg veldig fornøyd med det vindusvaskesettet jeg har. Det er jo ikke god økonomi i å bytte ut noe som fungerer. Når vaskesettet jeg har skal byttes ut, blir det definitivt til Enjo.

Til slutt endte jeg med en bad- og kjøkkenpakke. Jeg har jo også bad på hytta. Bonusen med fruktknuten som følger med denne pakken ble til slutt avgjørende da jeg bestemte meg.

Innhold i bad- og kjøkkenpakke

Innhold i Enjos bad-og kjøkkenpakke
Bad og kjøkkenpakke.

Enjos Bad- og kjøkkenpakke inneholder følgende;

  • Duoklut kjøkken
  • Mikrolett kjøkken
  • Baderomsskrubb
  • Mikrolett bad
  • Duoklut frukt

En oversikt over hvordan du bruker produktene

Duoklut kjøkken: 

Denne duokluten ligner ikke på en klut i klassisk forstand, men ligner kanskje mer på en svamp. På den ene siden er det kjøkkenfiber og den andre siden er det kjøkkenfiber med sorte skurefelter.

Den siden som er uten striper brukes på benker, bord, kjøleskap fronter osv. Den er fin for å løse opp og fjerne fett og skitt. Etter å ha vasket med duokluten tørker du over med Mikrolett kjøkken.  

Den andre siden med de sorte skurefeltene, er til å skrubbe med. Bruk den f.eks. på fastbrent smuss på komfyr, keramisk topp osv. Den grønne fiberen mellom de sorte feltene er en mikrofiber som tar bort det løse smusset og vannet. Ikke bruk på varme flater.

Mikrolett kjøkken:

Mikrolett kjøkkenklut brukes til daglig i kjøkkenet. Den er fin på lett skitne og glatte flater som krom, glass, stål osv. Brukes også til ettertørk etter å ha vasket med kjøkkenfiber.

Baderomsskrubb:

Denne er som kjøkken duokluten, mer som en svamp enn en klut, og den har som kjøkken duokluten en side med fiber og en side med skrubb.

Baderomsfiberen er egnet til flater på bad- og vaskerom som servant, badekar, fliser, fuger, dusjkabinett, toalett osv.

Skrubbsiden er egnet på fuger og ekstremt skitne flater som tåler skrubbing. Brukes fuktig til våt. Etter å ha vasket tørker du over med en absorberende klut, som for eksempel Mikrolett bad.

Mikrolett bad:

Mikrolett bad er perfekt til daglig bruk på badet og til blanke overflater som krom, glass, speil, fliser osv. Brukes også til ettertørk etter å ha vasket med baderomsfiber.

Duoklut frukt:

Fruktkluten er som Baderomsskurbben og Duoklut kjøkken en klut med to forskjellige sider. Denne ligner på en klut, til motsetning av de to andre. Som navnet sier bruker du denne til rengjøring av frukt og grønnsaker. Bruk den grove siden til å vaske av skitt, plantevernmidler, voks osv. og den fine siden til ettertørk eller lettere rengjøring.

Da jeg fikk se en film, med fruktkluten i bruk var jeg overbevist. Se her:

Hvordan og hvorfor vaske frukt og grønt

Min bad- og kjøkkenpakke er nå i bruk

Siden vi ikke får dra på hytta, har jeg tatt i bruk badesettet hjemme. Vi har to bad og jeg har nå et sett på hvert bad. Det fungerer veldig greit! Foreløpig er det bare jeg som bruker badehettene, men nå må resten av familien lære å rengjøre kjøkkenet med mitt nye kjøkkenutstyr. og jeg tror de (først og fremst mannen min) kommer til å bli like begeistret som meg.

Dersom du har lyst til å vite mer om miljøvennlig rengjøring, må du gjerne ta kontakt med Trine Stålsett-Kristensen. Hun har en egen side på Facebook, der hun deler av sin kunnskap om de forskjellige Enjo-produktene. Det var Trine som introduserte meg for Enjo, for et år siden. Du kan også bestille produktene gjennom henne, eller du kan også handle direkte gjennom nettbutikken.

Din erfaring?

Har du erfaring med kjemekaliefri rengjøring? Det finnes flere leverandører enn Enjo. Har du et favoritt produkt? Har du lyst til å teste Enjo? Jeg har fått noen prøvekluter av Trine, og deler gjerne med deg.

Send meg en melding, dersom du vil prøve Enjo. Følg gjerne ResidensSimonsen på facebook og Instagram.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.