Ukategorisert

Nye gardiner i soverommet vårt

Nå om dagen er alle mer hjemme, og da synes jeg det er godt å få gjort litt fornyelser. Jeg har byttet gardiner på soverommet vårt. Det vil si, gardinene kjøpte jeg i høst. Jeg hadde planlagt å henge opp en ny rullegardin bak, så den kjøpte jeg også inn i høst. Imidlertid har jeg støtt på noen uforutsette utfordringer underveis, på grunn av for dårlig planlegging. Deler derfor med deg, slik at du kan unngå samme feil som meg.

Tiden har gått, og først nå er alt på plass…. nesten… I dette innlegget skal jeg forklare litt mer hvorfor det har tatt meg et halvt år å få opp gardinene, og hvorfor ikke alt er helt som jeg vil ennå.

Rommet før vi byttet gardiner:

Aller først vil jeg vise noen bilder fra hvordan soverommet så ut før jeg begynte med gardinprosjektet. (Du finner flere bilder i dette innlegget) Jeg har som vanlig ikke husket å ta før bilder. Men du ser vinduet og får en antydning av gardinen, slik det var før ut fra dette knippet av bilder.

Jeg ønsket å fornye rommet. Det første jeg gjorde var å flytte sengen vekk fra vinduet. Vi har også fjernet de to puffene og det ekstra nattbordet ved enden av sengen. Det blir nå gjenbrukt på hytta. Vi syntes rommet var for lite og sengen for stor til at dette fungerte godt slik det var. Sengen ble kjøpt da vi bodde på Sokn, og hadde et mye større soverom.

Nå ønsker jeg å få inn litt mer lunhet, og litt mer «hulefølelse» på soverommet. Samtidig har jeg ikke lyst til å gjøre noe med den tapetserte veggen, skyvedørsgatderoben og sengen vår. Hvordan kunne jeg få alt dette til å fungere sammen, og allikevel skape hule-følelse? Måtte jeg frem med malekosten, eller kunne jeg få til det jeg ønsket, uten å male?

Jeg kommer trolig til å male veggene etterhvert, og kanskje taket også. Jeg klarte ikke å ta et så drastisk valg i denne omgang. Hvilken farge skulle jeg gå for? Jag ønsker en mørkere farge, noe som ikke krever mye mot, siden veggene er hvite nå. Jeg liker for eksempel Decoblue, som vi har på kjøkkeninnredningen. Vi har mørkeblå velurgardiner både i loftstua, yttergangen og i stua. Jeg var imidlertid usikker på å tilføre en så mørk farge i soverommet.

Jeg er ikke sikker på om jeg vil oppnå det ønskede resultatet så lenge skyvedørsgarderoben er hvit og den tapetserte veggen er så lys. Jeg har behov for å ta forvandlingen av soverommet gjennom flere trinn, før jeg eventuelt gikk til et så drastisk trinn som å male.

Ikke ante jeg at prosjekt «nye gardiner» skulle dra så langt ut i tid! Da hadde jeg kanskje malt i stedet…

Hvordan tenkte jeg da jeg valgte gardiner?

Jeg ønsket å skape en illusjon av et større vindu. For å få til det ønsket jeg gardiner fra tak til gulv, og trekke de langt utenfor vinduet, og faktisk bruke hele veggen. Jeg hadde en plan om å henge opp en ny rullegardin. Mens den gamle, hvite hang inni vinduet, ønsket jeg å ha en større rullegardin, som hang helt fra taket. Jeg ønsket å få vekk så mye hvitt som mulig.

Jeg valgte okergule velurgardiner fra Kid. Det var viktig for meg å finne farger som harmonerte med tapet veggen. Samtidig ønsket jeg at velurgardinene skulle tilføre rommet tekstur, at det tunge stoffet bidra med lunhet og litt den hule-følelsen jeg var på jakt etter.

Sengen vår skulle ikke ut, så å finne en måte i få den til å passe inn i rommet var også viktig. Jeg er litt opptatt av å få ting til å passe sammen og av å ikke ha for mange farger i hvert rom, og jeg liker å bringe elementer fra et rom over i et annet. Slik at rommene henger sammen.

Jeg valgte å kjøpe en lystett rullegardin. Den er kjøpt hos Prinsess. Det var ikke mange farger å velge blant i butikken, men jeg trengte ikke så mange valg, når de hadde det jeg likte. De hadde en mørkegrå rullegardin som var veldig lik gråfargen i kontinental senga vår. Så det var lett å velge.

Valgene av gardiner var egentlig lette, og de valgene er jeg veldig fornøyd med. Utfordringene kom da jeg skulle henge de opp.

Henge opp gardiner

Jeg ønsket å ha gardiner på hele veggen. Så jeg kjøpte en lang, svart gardin stang og hengte den helt oppe ved taket. Det fungerte greit nok, jeg var ikke strålende fornøyd med at stangen var svart, men det fungerte. Utfordringen oppsto imidlertid da jeg skulle henge opp rullegardinen bak. Gardinstangen var så lang at den hadde tre veggfester, en på hver side og en på midten. Det fungerer selvsagt ikke henge en rullegardin bak gardinstangen da. Det hadde ikke jeg tenkt på. Dermed stoppet hele prosjektet opp.

Dårlig planlagt

Det var ført over nyttår at jeg fikk somlet meg til å få tak i takskinne fra IKEA, for å få flyttet velurgardinene opp i taket. Jeg tenkte at jeg kunne ha en skinne, dele den på to, og henge en på hver side av vinduet. Dette var ikke gjennomtenkt i hele tatt. Så det endte med at jeg på neste IKEA tur kjøpte en skinne til. Jeg er ikke så glad i å kjøre bil, så jeg drar ikke en ekstra tur til IKEA for å kjøpe det jeg mangler. Det måtte vente til jeg hadde et ærend i nærheten!

Da jeg kom hjem oppdaget jeg at jeg hadde kjøpt et takfeste for lite. Dermed dro det ennå lengre ut. Siste IKEA-turen ble nå 12. mars. Den dagen da Norge stengte! Vel hjemme fikk jeg opp skinnen, og da jeg skulle henge opp gardinene, oppdaget jeg at jeg manglet de plast dingsene som skal inn i skinnen, de som du hekter gardinene i. Så jeg fikk ikke opp gardinene, og tenkte at nå må jeg vente lenge med å få opp gardinene.

Så en dag i forrige uke fikk jeg en telefon fra ei helt fantastisk venninne! Hun var ute og øvelseskjørte med sin datter. De hadde havnet på IKEA! Hun kjøpte med de plastdingsen jeg manglet til meg, og takket være henne har jeg nå endelig fått gardinene opp. Rullegardinen er også kommet på plass.

Jeg innser at jeg er kanskje god på hvordan jeg vil det skal være og hva som passer sammen, men jeg er ikke like god på å planlegge hvordan det skal gjennomføres! Jeg har iallfall lært mye om meg selv i denne prosessen.

Nesten fornøyd

Jeg velger å dele prosessen, i håp om å spare noen fra å bruke 6 måneder på å få opp gardinene sine! Jeg sa innledningsvis at jeg er nesten fornøyd.

Årsaken til det er at gardinene er rett så langt ut til sidene at jeg nesten må dra gardinene helt ut for å skape den illusjonen jeg ønsket. Jeg tror derfor at jeg må ha en gardin til på hver side. Jeg har vært innom Kid. De er utsolgt her, og i nettbutikken. Det er mulig å få tak i gardiner i andre butikker, men de får de inn igjen i april eller mai her lokalt.

I disse korona-tider velger jeg å vente til gardinene blir tilgjengelige lokalt. Jeg blir nødt om å ta meg en ny IKEA-tur også. Nå trenger jeg jo ennå flere av de plastdingsene og krokene for å henge opp de ekstra gardinene. Inntil da er jeg fornøyd med å være nesten fornøyd.

Hvordan får jeg hulefølelsen?

Jeg synes jeg er rommet litt nærmere hulefølelsen, men jeg er jo ikke helt i havn ennå. Har du forslag til hvordan jeg kan skape litt mer hule-følelse? Skal jeg male tak og vegg? Hvilken farge? Er det andre smarte ting jeg kan gjøre med rommet for å få frem hule-følelsen? Gjerne noe som bringer det rustikke elementet inn i rommet.

Det hadde vært hyggelig å høre hvordan du syntes jeg har lyktes med å nå intensjonen min med dette gardinbyttet.

Del gjerne linker, tips og ideer i kommentarfeltet under. Du kan også dele bilder på facebooksiden min. Legg gjerne igjen en kommentar om hva du synes om forandringen i soverommet vårt.

Liker du facebooksiden min, får du med deg de fleste oppdateringene i bloggen, og litt ekstra. Følg gjerne ResidensSimonsen på Instagram også.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.