Mammagreier

Så kom koronaviruset hit

I dag gikk kommuneoverlegen ut med at alle skoler og barnehagen her i kommunen stenger på grunn av koronaviruset. Skoleungene skal ha undervisning over nett, så de får ikke fri. Vi planlegger hjemmeskole for alle våre fire i morgen. Så da får de små en forsmak på hva det vil si å være på skolen.

koronaviruset er kommet

Foreløbig er alt stengt denne uka, også blir det gjort nye vurderinger på mandag.

Koronaviruset er kommet

I dag kom den første bekreftelsen på at vi har fått koronaviruset i vår kommune. En ansatt på rådhuset har fått bekreftet at han har koronaviruset, og dette medførte øyeblikkelig stenging av rådhuset og også skoler og barnehager. Dette er er forebyggende tiltak. Alle fritidsaktiviteter stenger, og det anbefales at møter og sammenkomster avlyses.

Selv er jeg ikke bekymret for meg og mine. Vi har heller ingen familiemedlemmer rundt oss her som er i risikogruppen, som vi kan smitte. Jeg tar dette med knusende ro.

Godt nok smittevern ved vanlig influensa?

Som sykepleier kjenner jeg at jeg reagerer litt på at det fokuseres så mye mer på på smittevern nå i forhold til vanlig influensa. Ikke at vi ikke skal ha smittevern nå, mer at jeg synes det er for lite fokus på det ved vanlig influensa.

Hvert år er det 2000 som dør på grunn av influensa her til lands, på tross av et godt vaksinasjonsprogram. Jeg tenker at vi skylder deres pårørende den respekten at vi ikke glemmer at det også burde være mer fokus på smittevern ved vanlig influensa. Forhåpentligvis blir vi mer bevist på smittevern etter dette, slik at vi for fremtiden kan redde liv vd vanlig influensa!

Dersom det skjer, kan koronaviruset bidra til at flere mennesker overlever vanlig influensa i fremtiden.

Koronaviruset gir frykt i befolkningen

Jeg opplever at mange drives av frykt nå, noe vi så konkret da 113 ble blokkert på grunn av at så mange ringte inn. For de fleste er ikke grunn for frykt. Dersom vi følger de anmodninger vi får fra nasjonale og lokale myndigheter, er de aller fleste trygge.

Koronaviruset skaper panikk i befolkningen
Koronaviruset er kommet! Bildet er tatt av Tumisu fra Pixabay

I dag var jeg en tur på IKEA. Jeg hadde nesten butikken for meg selv!! Trist at så mange mennesker drives av frykt.

Prøver å forebygge frykt

Selv ønsker jeg å leve mest mulig normalt, innen for de rammer som gis av myndighetene. Jeg prøver å lese minst mulig om koronaviruset. Jeg prøver å tone ned fokuset hjemme, spesielt når barna er tilstede. Vi er veldig bevist hvordan vi snakker om koronaviruset med barna, for at de ikke skal bli redde.

Hva tenker du om koronaviruset?

Er du bland de som synes dette er kjempe skummelt og som går rundt med frykt og kanskje panikk, eller er du blant de som opplever dette som hysteri? De aller fleste befinner seg sikkert et std midt i mellom. Det ville vært fint om du ville dele dine tanke om koronaviruset.

Legg gjerne igjen en kommentar under, eller legg igjen en kommentar på facebooksiden min dersom du foretrekker det.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.