Barna

Svømmevest

I vinterferien var vi på Gran Canaria. Helgen før vi dro fikk jeg et tips fra en annen mor om å bruke svømmevest på de yngste. Jeg trodde først dette var noe i retning av flytevest og redningsvest, men der tok jeg feil

Svømmevestene er ikke godkjent som flytevest eller redningsvest, men er laget for å brukes i svømmeopplæringen. Flyteelementene er løse, og kan fjernes etterhvert som barnet bli mestrer teknikken, til barnet en dag er svømmedyktig.

Vi ville ha svømmevester til småtrolla mens vi var i syden. Utfordringen var; Vil vi klare å få tak i de i tide?

Vi ønsket Konfidence svømmevest

Jeg begynte straks å lete på nett. Jeg fant fort ut at det er mange forskjellige varianter og de har alle sine finesser. Det er for eksempel ikke alle du kan ta ut flyteelementene av etterhvert. For oss var dette en viktig funksjon. Etter å ha satt oss inn i de forskjellige modellene var det Konfidence sine svømmevester, som så ut til å ha de beste funksjonene. Dette er en svømmevest som er laget for å gi barna sikkerhet og trygghet i og ved vannet, i forbindelse med bading og lek.

Konfidence svømmevest har flyteelementer på innsiden, som støtter barnet i vannet. Dette gjør det enklere å lære og svømme. Svømmevesten gjør det enkelt for barnet å bevege seg fritt i vannet. Vesten sikrer også god flyt og stabilitet. De åtte flyteelementene kan fjernes parvis, slik at man enkelt kan justere nivået etterhvert som barnet blir mer selvsikkert i vannet.

Svømmevesten lukkes med glidelås og borrelås. Den er laget i neopren som holder på varme, og gir komfort i vannet. Alle detaljer på vesten er nøye gjennomtenkt, for å sikre maksimal komfort. Vesten gir uv-beskyttelse. Ryggen er i en sterk gulfarge, som gjør barnet lett å se. Vesten kan med fordel også brukes når alle elementene er tatt ut, og barnet kan svømme.

Svømmevest er perfekt for barn som vil unngå armringer eller badering for å lære seg å svømme. Vesten skal i likhet med badering og armringer ikke benyttes uten voksen oppfølging. Brukes sammen med vanlig badetøy. Fremmer sikkerheten i vann. Vesten finnes i forskjellige størrelser.

Når også et av de norske forsikringsselskapene i Norge selger akkurat denne svømmevesten på sine nettsider, er det kanskje et kvalitetstegn?

Hvordan få tak i svømmevest på så kort tid?

Vi sjekket på nett om noen av butikkene i vår nærhet, hadde svømmevesten. Det klarte vi ikke å finne. Jeg måtte derfor finne den i en nettbutikk. Siden vi skulle reise på lørdag, måtte jeg bare få bestilt.

Vi valgte å bestille fra frivannsliv.no. Det var ikke her de var billigst, men det var her jeg fant i riktig størrelse, til lavest mulig pris. Våre svømmevester kom seg på ca 500,- pr stk.

Jeg la ved en kommentar ved bestillingen, om at dersom de ikke klarte å levere innen fredag, kunne de se bort fra bestillingen. Imponerende ankom vestene allerede torsdag, men vi rakk ikke å hente forsendelsen før fredag.

Det var viktig for oss å ha forskjellig utseende på vestene, slik at det var lett å vite hvem som var hvem sin. Spesielt etterhvert når elementene kanskje tas ut ulikt i de to vestene. Vi hadde derfor bestilt en i marineblå og hvite striper til sønnen vår og en rosa med prikker og sløyfe på til datteren vår.

Svømmevest til svømmeopplæring for barn

Dessverre viste det seg at de svømmevetsne som ankom ikke stemte med bestillingen. Vi hadde fått den med rosa prikker og sløyfe, og den andre var marineblå med rosa detaljer og rosa sidestykker med blomstrete motiv. Vi hadde altså fått to forskjellige, men begge var jentemodeller.

Pjokken var i barnehagen da vi oppdaget dette. Vi skulle dra tidlig neste dag, og nå hadde vi et nytt problem; kommer han til å godta denne vesten? Og om ikke hvordan kan vi løse det?

Fantastisk kundeservice hos frivannsliv.no

I fortvilelsen ringte jeg frivannsliv.no. Jeg håpte å finne ut om det kunne la seg gjøre å bytte vesten noe sted samme dag. Det lot seg selvfølgelig ikke gjøre når vi bor i Stjørdal.

Jeg fikk i stedet oppleve noe helt unikt! For for en kundeservice!! De hadde ingen mulighet for å nå oss med en ny svømmevest før vi skulle reise. Deres løsning på vår utfordring var enestående. De sendte med en gang en ny vest, samtidig kunne vi bruke den veten vi hadde fått mens vi var i syden, og returnere den etter at vi kom hjem.

Forklaring til en 5 år gammel gutt

Vi var spente på om poden ville godta svømmevesten, med rette. Han prøvde på vesten for første gang, da han skulle bruke den første dagen. Jeg så skuffelsen i ansiktet hans. Så så han på meg med bedrøvede øyne: «Mamma, jeg synes det er litt mye rosa på denne.»

Da var det veldig godt å kunne forklare for ham at jeg egentlig hadde bestilt en annen svømmevest, men at de som skulle sende den, hadde tatt feil vest i farten. Jeg fortalte at de allerede hadde sendt den riktige vesten, og at den ville være på postkontoret når vi kom hjem. Mens vi var i syden måtte han imidlertid være flink å bruke den vesten de hadde sendt feil.

Gutten var helt fantastisk og godtok forklaringen. Han har brukt vesten hver dag mens vi var på Gran Canaria.

Svømmevestene i bruk

Nå har vi testet vestene på to barn i en uke. Vestene har vært i daglig bruk. Gutten og jente vår er veldig forskjellige. De har vært endel i basseng før, da med armringer eller badering. Dette var noe helt annet. Barna fikk en helt annen bevegelsesfrihet i vannet. For lillebror tok vi fort ut de to første flyteelementene.

Svømmevest i bruk
Svømmevestene i bruk ved stranda på Bahia Feliz, Gran Canaria

Det var så gøy å se barna i vannet. De fikk en mye mer korrekt posisjon i vannet. Etter en uke svømmer et av barna (med vest) like godt på rygg og mage, og gjerne under vann også. Det andre barnet tar perfekte armtak. Dette er ferdigheter i vann som ikke er like lette å trene på med armringer eller badering.

Etter ferien

Da vi pakker ut etter turen, så lillebror på at at jeg puttet inn de flyteelementene vi hadde tatt ut. «Mamma hvorfor putter du de inn i vesten min igjen?» Han hadde glemt at denne svømmevesten skulle returneres, og at han skulle få en ny.

Nå har vi hentet den nye vesten, og den vi brukte i syden er sendt i retur. Vestene ligger klare til neste gang vi skal bade. det blir sikkert i Dampsaga, Steinkjer, siden bassenget her på Stjørdal er stengt og har vært det lenge på grunn av vedlikehold. Vi gleder oss til å dra å bade igjen!

Jeg anbefaler svømmevest

Dette innlegget er ike sponset. Ærlig mine erfaringer. Normalt ville jeg nok ikke trekt frem merker og butikker på denne måten som jeg har gjort i dette innlegget.

Jeg velger å gjøre det i dette tilfellet, fordi vi opplever at Confidence vestene skiller seg så fra de andre vi fant d vi lette etter vester. Jeg synes også et bedrifter som gir så god kundeservice som det jeg opplevde fra frivannsliv, fortjener å bli snakket om.

Bading med svømmevest
I bassenget med vestene på.

På bakgrunn av vår erfaring er det absolutt verdt 500,- for hver svømmevest. Vi har heller ingen problemer med å anbefale svømmevestne fra Konfidence. Vi har ikke erfaring med noen andre vester, og kan derfor ikke si at denne besten er bedre enn andre. Dette er kun basert på beskrivelsen av vestene på nett. Likefullt anbefaler vi denne på det varmeste.

Jeg vil også uten å tenke em g om anbefale å handle med frivannsliv.no. Som sakt har jeg aldri før opplevd så god kundeservice. Feil kan skje, selv den beste. De var kjappe på leveringen, og de var gode på å rette opp feilen! Du finner svømmevestene billigere i andre nettbutikker. Jeg har erfaring som kunde fra minst en annen nettbutikk, men kundeservicen der er på langt nær så god som hos frivannsliv.no.

Har du erfaring med svømmevest?

Du har kanske testet svømmevest selv til dine barn? Jeg ville sette stor pris på om du deler dine erfaringer med meg og mine lesere. Dersom du ikke har prøvd slike vester før, tror du at du kommer til å prøve det ut selv for dine barn?

Del dine tanker om svømmevest i kommentarfeltet under eller på facebook siden min.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.