Organisering

Appene mine

Dette innlegget vil oppdateres etterhvert, slik at det til enhver tid vil være apper jeg liker og bruker som blir presentert her.

Apper
Apper kan brukes for å strukturere hverdag, hjem og familie. Bildet er tatt av Thomas Ulrich fra Pixabay

Bring

Bring er den appen vi bruker til å skrive handlelister. Både mannen min og de eldste guttene har tilgang til samme konto som meg. Det betyr at dersom de oppdager at det er noe vi mangler eller trenger kan de legge det inn på handlelista. Denne lista bruker jeg som utgangspunkt når jeg skriver handlelisten.

Dersom det er matvarer på tilbud i andre butikker enn Meny, legger seg det også inn i Bring slik at jeg kan få handlet det løpet av uka.

Appen har funksjoner som gjør at vi kan ha flere handlelister parallelt. Det betyr at vi har en for hytta og en for hjemme. Det er genialt. Dersom jeg ved avreise fra hytta registrerer at det er noe vi trenger kan jeg legge det inn også handler vi det med når vi skal på hytta neste gang. Her omtaler jeg den i bruk.

Roostermoney

Vi brukte Rooster money til alle barna før de to eldste fikk vipps. Nå bruker vi det til de to yngste. Her legger jeg inn hva jeg passer på av penger som er deres. Dersom de gjør jobber (pinner) som kvalifiserer til ukepenger setter jeg pengene inn på rooster. Dersom vi er på butikk og det er noe de har lyst på, kan du handle med penger fra rooster. Det vil si, jeg betaler og trekker ifra på rooster. Her omtaler jeg hvordan vi bruker appen.

Tilbud

En app som vir oversikt over alle tilbudsavisene. Jeg bruker denne appen aktivt når jeg planlegger ukens innkjøp. Jeg handler helst alt på et sted, men dersom det er spesielle gode tilbud i andre butikker prioriterer jeg å få handlet det. Her er den omtalt i bruk.

Mattilbud

Tilsvarer appen Tilbud, men jeg liker Tilbud bedre, hender jeg bruker begge appene. Her er den omtalt i bruk.

Shopgun

Dette er også en app som viser de forskjellige tilbudsavisene. Til forskjell fra Mattilbud og Tilbud får du her opp alle typer butikker…. f.eks. også Jernia, Europris, Bohus og Biltema. Jeg bruker ikke så mye tid på denne appen når jeg jeg planlegger ukehandel, men kikker innom av og til. Har ingen blogginnlegg om bruk av den ennå.

Nowaste

En app for å ha oversikt over matvarer i kjøleskap og fryser. hos mg har jeg lagt inn matvarer både hjemme og på hytta. Jeg får varsel dersom det er noe som snart går ut på dato. Utfordringen er at det er krevende å holde appen oppdatert. Spesielt når det er flere i husholdningen som putter varer i fryseren eller kjøleskapet, og det er flere som tar ut og bruker matvarer fra skuffer og skap.

Jeg ønsker en funksjon for å holde meg orientert på matvarebeholdningen, men er usikker på om dette er den rette appen for meg. Dersom du har andre apper som dekker dette behovet så setter jeg pris på det.

Appen bidrar til reduksjon av matsvinn når den brukes riktig. Her er den omtalt i bruk.

Toogoodtogo

Det er ikke så mange steder her på Stjørdal som er med på ordningen, men det har hendt at vi har handlet på Starbucks eller Narvesen. Vi har for en rimelig penge fått spennende tilskudd til barnas nistepakker. Dette er veldig populært hos barna. Det er ikke den sunneste matpakken, men av og til er det greit. Vi har typisk fått påsmurte brødvarer, eller søte bakevarer som for eksempel cookies eller muffins. Har ikke blogget om hvordan vi bruke den ennå.

Last ned appen, bestill mat og hent mat! Reduser matsvinn.

En genial måte å redusere matsvinn på.

Storytel

Storytel er jeg blitt veldig glad i, det er kanskje en av appene jeg bruker aller mest. Jeg hører mellom 4 og 10 bøker i måneden. Det er sjeldent jeg faktisk leser bøker lengre. Nå hører jeg på lydbok når jeg kjører bil, trener, gjør husarbeid. Setter jeg lydbok på øret når jeg skal legge meg, sovner jeg veldig fort, så det fungerer som sovemedisin også! Skal du bruke Storytel på fly, må du huske å laste ned bøkene til offline på forhånd.

Storytel er blandt de av mine apper jeg bruker mest
Jeg elsker å lytte til bøker via Storytel.

Spotify

Jeg har hatt bruker på Spotify i mange år. Her finner jeg omtrent alt jeg ønsker meg av musikk! Hele familien har tidligere brukt min konto. Nå har vi åpnet familie konto, slik at alle vi fire eldste deler en familiekonto. Dette er en genial løsning. Det er deilig å ha min egen bruker tilbake!

Pinterest

Jeg bruker pinterest mye. Følg meg gjerne der også. (ResidensSimonsen) Jeg bruker Pinterest til DIY prosjekter, til foreldreinspirasjon, til interiør tips, til tips til andakter, oppskrifter, i det hele tatt til det meste.

Jeg har nevnt Pinterest som inspirasjon for flere av innleggene mine. For eksempel dette og dette innlegget.

Jeg bruker appen ganske mye. Anbefales!

Hvilke apper bruker du?

Du har helt sikkert noen apper du bruker for å få bedre flyt i hverdagen, huset og familien. Jeg er veldig interessert i å høre hvilke apper du bruker og hvordan de gjør hverdagen enklere for deg og din familie.

Jeg blir veldig glad om du legger igjen noen ord om hvilke apper du bruker, og hvorfor du anbefaler de.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.