Hvitløk som spirer
Ukategorisert

Plante hvitløk

Denne uken har jeg blogget om at jeg ryddet i kjøleskapet, og om at jeg da fant 15 hvitløk (Her kan du finne fakta om hvitløk). Jeg har marinert noen av de, noen ligger fortsatt i kjøleskapet, og i dette innlegget skal jeg vise deg hva jeg har gjort med de hvitløkene som hadde begynt å spire.

Hvitløk som spirer
Hvitløk som spirer

Klargjøre arbeidsplassen

Først måtte jeg finne frem det jeg trengte. I garasjen hadde jeg en sekk med jord, og noen rengjorte blomsterpotter. Dette tok jeg med inn på kjøkkenet. Jeg brukte kjøkkenvasken til å arbeide. Skulle det eventuelt bli søl med jord ville dette være enkelt å fjerne når jeg var ferdig.

Jeg husker at mamma i min barndom brukte kjøkkenbordet til arbeid av denne typen. Hun kledde da bordet med avispapir før hun begynte. Det er også en smart og enkel måte å gjøre det på.

Plante hvitløk i potter

Jeg fylte jord i blomsterpottene halvfulle med jord, og satte i hvitløken.

hvitløk plantes

Deretter fylte jeg på med jord slik at bare de ferske skuddene stakk opp over jordskorpa.

Bare spiren av hvitløken stikker opp av jorda

De nye plantene mine har fått litt vann og er nå plassert i kjøkkenvinduet. Ikke en estetisk fornøyelse slik de ser ut nå, men det må jeg finne en løsning på etter hvert.

Nyplantet hvitløk i kjøkkenvinduet

Plant helst hvitløken ute

Det aller beste er å plante hvitløken ut rett i hagen. De er supre å ha i grønnsaks- eller urtebeddet. Det er anbefalt å plante hvitløken rett før frosten kommer, og du kan høste hvitløk fra egen hage påfølgende sommer.

Det blir spennende å følge utviklingen i pottene mine fremover mot sommeren.

Har du prøvd å plante hvitløk? Hender det at du kjøper inn for mye? Hender det at du har hvitløk som har blitt liggende for lenge? Det hadde vært fint om du la igjen en kommentar med noen tanker omkring disse tingene!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.