Interiør

Gammel lampe gir nytt lys

Vi har lenge vært på utkikk etter en ny lampe til å ha over salongbordet på stua. I går skrev jeg om oppdateringene jeg hadde gjort i stua vår i løpet av høsten, og om at vi hadde fått på plass to mye lamper for å få mer og bedre lys i stua. Mens og etter jeg jobbet med innlegget, funderte jeg på dette. Så fikk jeg en ide.

Gammel lampe

Vi har en gammel lampe, som ble kjøpt før vi flyttet fra Rogaland. Jeg klarer ikke å huske når den ble kjøpt, men jeg husker at det var på Living. Lampa passet godt til stilen vi hadde der.

Da flyttelasset kom hit til Stjørdal hadde lampeskjermen fått seg en trøkk, og den så ikke så fin ut lengre. Ikke passet den inn i stilen jeg hadde valgt for den nye stua vår heller. Derfor ble lampa degradert til loftet.

Jeg fikk fikset på lampeskjermen med litt lim, og den ble god som ny. På loftet fungerte den fint i TV-stua. Høsten 2018 pusset vi opp TV- stua. Da ble lampa flyttet videre inn på tenåringsrommet til eldstemann. Der har den stått til i dag.

Jeg har lenge tenkt på at kanskje lampa burde vært flyttet til hytta. Vi har også litt dårlig belysning der… (Kanskje mannen min og jeg bør ta hintet… Vi begynner nok å bli gamle og trenger mer lys!) Jeg har liksom ikke helt funnet riktig belysning til stua der.

Om sommeren er det ikke behov for noe ekstra lys, men om vinteren hadde det vært fint med litt mer. Den gamle lampa er heller ikke den riktige for det rommet. Derfor har den bare blitt stående.

Gammel lampe lyser på nytt

I dag har jeg flyttet denne gamle lampa ned i stua, og plassert den i salongen slik den sto før, da vi bodde på Sokn. Nå lyser den opp hele salongen og mere til og jeg tenker…. Hvorfor har jeg ikke tenkt på dette før?

Jeg synes det ble veldig bra. Hva synes du? Her er før og etter bildene:

Før

Lampe over salongbord
Den gamle lampa ga kun lys nedover, og lite lys til rommet. Lampa var opprinnelig kjøpt på www.Ellos.no.

Etter

lampe over salongbord
Den gamle lampa kaster nytt lys over stua. Stanga kan reguleres slik at man kan regulere om lampa skal være høyt eller lavt over bordet.

Det er så fint å kunne bruke det man har fra før. Har du eksempler på at noe gammelt har fått komme frem igjen i interiøret ditt?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.