Interiør

Oppgradering i stua

I høst hadde jeg en enkel oppgradering av stua. Etter at vi i vinter pusset vi opp kjøkkenet, måtte jeg velge enklere løsninger for stua. Du trenger ikke bruke så mye ressurser, og gå så grundig til verks som vi gjorde da vi pusset opp kjøkkenet. Høstens oppgradering av yttergangen og stua viser at du kan få stor effekt av mindre prosjekter også. For det er ikke så mye til for å få en stor forandring, alltid.

Vi har to lenestoler, foran peisen, der mannen min og jeg ofte sitter om kveldene. Det er her jeg pleier å sitte og skrive blogginnleggene mine også. Siden jeg har blogget om denne delen av stua tidligere, har jeg lyst til å vise deg hvordan det er blitt nå etter oppdateringene.

Katt koser seg i stol i stue
Det er ikke bare mannen min og jeg som liker å slappe av her i en av godstolene.

Man kan endre ganske mye i et rom, bare ved å bytte tekstiler. Jeg bytter for eksempel gardiner flere ganger i året, fordi jeg liker forandring. Selvfølgelig kjøper jeg ikke nye gardiner hver gang, men bytter på med de jeg har.

Oppgradering med enkle midler

Det er altså ikke nødvendig å bytte møbler eller pusse opp, selvom du liker forandring. Det går an å gjøre stor forskjell med billigere virkemidler. Ønsker man å pusse opp kan man også komme langt med å bruke det man har fra før, slik jeg gjorde i yttergangen vår i høst.

I høst ønsket jeg altså en forandring i stua. Jeg valgte å kjøpe nye gardiner til vinduene i stua. I tillegg ble det nye lamper og nye pledd og puter i godstolene. Litt andre småting er også kommet tilløpet av høsten.

Slik oppgraderte jeg stua vår

Nye gardiner

Siden vi flyttet inn her i 2012 har vi hatt lift eller rullup-gardiner i stua. Denne gangen endte jeg opp med å velge lengder i de fleste vinduene. Det var deilig med en forandring.

Jeg kjøpte egentlig liftgardiner denne gangen også, men da jeg kom hjem ble jeg veldig usikker. Jeg tok bilder av begge deler og la ut på facebook – «hva synes dere er finest?» Det burde jeg kanskje ikke ha gjort…..

Mørkeblå fløyelsgardiner i stua
Mørkeblå fløyelsgardiner i stua

De fleste mente lift, men jeg like mer og mer løsningen med gardinlengder. Så på tross av hva flertallet mente, valgte jeg det jeg hadde mest lyst på. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med resultatet. Så Husk det til en annen gang. Er du i tvil? Følg hjertet ditt!

Jeg ble så fornøyd med de nye gardinene at jeg nesten ikke hadde lyst til å bytte til julegardiner til jul. Julegardinene vant denne gangen. Da vi kom hjem fra hytta, og jeg skulle begynne med julut hjemme, begynte jeg med å henge opp gardinene igjen!

Mannen min syntes jeg tok vekk julegardinenes for fort, men jeg lengtet tilbake til de nye velurgardinene mine. I dette innlegget kan du se hvordan det var i kosekroken før, slik at du kan sammenligne med bildene under.

Puter og pledd

De nye putene, er egentlig nye putetrekk på de gamle putene mine. Jeg foretrekker det, slik at jeg kan bruke det jeg allerede har. Jeg hadde sett på disse putetrekkene i mange uker, kanskje noen måneder, før jeg endelig kjøpte de.

Ny pute og pledd i godstolen på stua
Nytt putetrekk og nytt deilig pledd.

Pleddene er også fra Kremmerhuset. De er veldig deilige! Tynne pledd i ull. Gode og varme. Det liker jo jeg som er en frossenpinn. De er mye i bruk nå om dagen!

Bordlampe

Et lite avlastningsbord i stua
Et lite bord mellom stolene.

Lampa er fra Chlas Olsson. Den kan dessverre ikke dimmes, så jeg har valgt lyspære med tanke på hygge, ikke leselys. Siden vi i utgangspunktet ikke hadde god nok belysning i stua, var ikke dette et godt nok bidrag for å få en lysere stue.

Gulvlampa

lesekrok i stua
Gulvlampen gir godt leselys. det passer godt for den leselystne her ved bokhylla.

Gulvlampa er fra Kremmerhuset. Denne, i svart og gull, var på salg i høst. Vi trengte som beskrevet over mer lys i stua, spesielt i kosekroken, dersom noen vil sitte der og lese. Denne lampa er et godt tilskudd, og er et godt supplement til hyggebelysningen vi har fra bordlampa.

Hva synes du om oppgraderingen av stua?

Det hadde vært hyggelig om du la igjen en kommentar. Har du eksempler på stor forandring med enkle grep, eller oppussing med det du har fra før?

Det hadde vært veldig hyggelig om du delte med meg.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.