Barna,  Organisering

Trappebøtter

Jeg er en ivrig Pinterestbruker, og ideen om trappebøtter fikk jeg derfra. Vi har endel trapper i huset, og det ble lett til at ting som skulle opp eller ned, midlertidig ble lagt i trappa. Låter det kjent? Eller kanskje det bare er et fenomen her i residensSimonsen? Hender det at ting blir mellomlagret i trappen på vei opp eller ned hos deg også?

Trappebøtter i bruk.
Fulle trappebøtter ventet barna da de kom hjem tidligere denne uken.

Trappen ble brukt til oppbavaring

Ungene har rom i kjelleren og på loftet. I midten har vi blant annet familierommene som stue og kjøkken. Det var derfor i stor grad ungenes ting som havnet i trappa. Ting jeg plukket opp som de hadde lagt igjen i for eksempel stua. Leker de hadde lekt med, men ikke orket å rydde helt på plass, kanskje noe de skulle bruke igjen etter middag, ble lagt i trappebøtta.

Pinterest gir mange gode ideer og jeg fant mange smarte løsninger for oppbevaring i trapp. Trappekurver som er laget for å stå i trappa, der bunnen av kurven har trinn i seg og passer inn i trappene var en løsning. Jeg googlet en tid etter slike kurver, men fant ikke noe i Norske butikker. Jeg handler sjeldent ting fra utlandet, dersom det innebærer at jeg må betale toll. Dermed fant jeg heller ikke trappekurver i utenlandske nettbutikker som tilfredstilte priskravet.

Jeg valgte trappebøtter

Jeg er veldig fornøyd med valget. Bøttene er enkle for barna å bære. Selv de to yngste bærer lett trappebøttene sine selv, om det ikke er for mye i de. Jeg har valgt å bruke blanke metallbøtter. Jeg lette litt før jeg fant de jeg ville ha. Det finnes mange andre alternativer, men mine er kjøpt på Jula. Jeg synes disse er estetiske og funksjonelle, og prisen var akseptabel.

Sinkbøtter fra jula brukes som trappebøtter.
Bøtter fra Jula brukes som trappebøtter.

Dekorere bøttene?

Jeg har egentlig en plan om å dekorere trappebøttene. Det hadde vært fint om alle trappebøttene hadde eierens navn. Jeg har ikke landet på noe ennå, så bøttene er i daglig bruk som trappebøtter, uten at jeg har gjort noe som helst med de etter at de kom fra butikken. Kjenner jeg meg selv, kan det hende at det forblir slik. Det jeg ikke gjør med an gang, har en tendens til å koke bort i kålen!

Hver av barna har sin bøtte på et fast trappetrinn, derfor vet alle hvilken bøtte som tilhører hvem. Har du lyst til å gjøre noe lignende hjemme hos deg kan du finne mange gode ideer til merking og dekorering av trappebøtter på Pinterest.

Hvordan fungerer trappebøtter?

I dag fungerer trappebøttene slik at om jeg finner leker eller andre ting som barna har lagt i fra seg i fellesarealene, som egentlig hører hjemme på rommene dere, legger jeg det i bøttene deres. De kan også bruke bøttene selv, for å legge fra seg ting de har tenkt å ta ned eller opp på rommet senere.

Utfordringen er å få barna til å tømme bøttene sine. Dersom bøttene ikke tømmes, kan det fort bli mye i de, og da er det ikke lett å bære de med seg. Vi har derfor innført at bøttene skal tømmes daglig. Ingen av barna får lov til å sette seg med skjerm før blant annet trappebøtta er tømt.

Hos oss har trappebøttene bidratt til en mer praktisk hverdag.

Fordeler med trappebøtter:

  • De effektiviserer rydding av fellesarealer
  • Barna blir ansvarliggjort for å rydde sine egne ting.
  • Det er enkelt for barna å rydde sine egne saker.
  • Det har ført til at det er mindre leker i stua

Sikkert andre fordeler også, som jeg ikke kommer på nå. Kanskje du ser fordeler?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.