Mammagreier,  Organisering,  ResidensSimonsen

Har du forsetter for 2020?

Har du nyttårsforsetter? Forsetter for det nye året? Det har ikke jeg, ikke personlige forsetter iallfall. I 2019 valgte mannen min og jeg å finne et ord som skulle sette retning og være målgivende for vår familie. Vi kommer til å gjøre det samme i 2020. Jeg har vært så opptatt av å finne et godt ord for 2020, at jeg ikke har tenkt på nyttårsforsetter for meg selv.

Hvordan nå forsettene?

NoeNyttårsforsetter er vanskelige å nå. Noen sier de er til for å brytes. Nyttårsforsetter tas ofte ikke så alvorlig. Det har sikkert sammenheng med at vi alle ønsker oss en mulighet til en ny start. En ny sjanse til å gjøre det vi er misfornøyd med bedre. Et nytt år er en gylden mulighet, men når hverdagen kommer innser du at det er ikke så lett allikevel. Har du satt deg for store mål, kan målet i seg selv være demotiverende. Kanskje kan det da være en god unnskyldning at nyttårsforsetter er til for å brytes? Jeg tror at hemmeligheten er å ikke gape over for mye.

—-> Les også: Hvordan etablere nye vaner, som varer.

Du vet vel hvordan man spiser en elefant? En bit av gangen!

Hvordan spiser man en elefant?

Sett deg derfor et hovedmål, og del det opp i mindre delmål. Delmål som er oppnåelige! Da kan du klappe deg selv på skulderen, og glede deg over det du har oppnådd!

har du ikke satt deg et nyttårsforsett ennå, er det ennå ikke forsent å bestemme seg for å gjøre endringer. Muligheten glapp ikke fordi om du ikke hadde det klart på nyttårsaften.

Mine tidligere nyttårsforsetter

Jeg har hatt nyttårsforsetter hvert år før, og jeg har oppnådd mye. Jeg har hatt nyttårsforsett om å ikke spise sjokolade, ikke drikke brus, gå ned i vekt, bli gravid… Det siste fungerte svært dårlig (les mer om det her). Mange av prosjektene mine har jeg klart å få i havn, flere av de med varige endringer. Det hr også vært forsetter jeg ikke har klart å holde, som for eksempel i 2019….

Forsetter for 2019

Jeg klarte ikke å nå forsettene for 2019. Du kan lese de her.

Vektnedgang –

Det gikk ikke så glatt med vektnedgangen min som jeg hadde sett for meg at det skulle. Jeg har derfor ennå ikke sydd om bunaden min, som var målet mitt, og jeg vet ikke om jeg er så mye nærmere å nå det målet i dag heller. Det har vært mye ekstra utfordringer for og i familien vår i 2019. Det har ført til at jeg ikke har orket å være dedikert nok på dette målet.

Jeg har imidlertid hatt et mer aktivt år, og har blitt medlem i helsestudio, kjøpt både sykkel og ski og deltatt på Tour de Frøya. Selv om jeg ikke har nyttårsforsetter for 2020, skal jeg fortsette arbeidet med vekta, og en sunnere livsstil.

Mange har forsett om vektnedgang i 2020
Bildet er tatt av TeroVesalainen fra Pixabay

Blogge daglig –

Jeg var veldig entusiastisk da jeg tok opp bloggingen igjen, og hadde et indelig ønske om å blogge hver dag. Jeg ønsker egentlig det fortsatt, og er lei for at jeg ikke har klart å gjøre det i høst. Samtidig har jeg erfart at det er mye jobb med å skrive et godt blogginnlegg. Mange innlegg har jeg jobbet med i dager og uker før de publiseres.

Jeg ønsker heller at innleggene er gode og gjennomtenkte, enn at jeg på død og liv skal publisere et eller annet daglig. Så ja, jeg skal fortsette å blogge i 2020, og jeg skal tilstrebe å blogge daglig, men om jeg i perioder ikke greier det, er det viktigere for meg å blogge godt og regelmessig.

Mål i stedet for forsetter

Mål og forsetter er vel på sett og vis det samme, men i denne sammenhengen oppleves det mer seriøst med mål enn med forsetter. Spesielt fordi «nyttårsforsetter er til for å brytes». Inspiret av Youtuber Jordan Page, fant vi i 2019 et ord som formulerte et mål eller et fokus for oss som familie. Det samme jobber vi med for 2020.

Ord for 2019 var: Forenkling

Ordet vi valgte for 2019 ble; Forenkling. Dette ordet ble en rettesnor for det vi gjorde som familie i 2019. Det fungerte veldig fint, og mye ble bedre hos oss. Et av de store prosjektet vår i den anledning var en skikkelig storopprydning i bodene i kjelleren. Det resulterte i at vi kvittet oss med over 30 esker med ting vi ikke hadde bruk for, og minst like mange bæreposer og sekker med barnetøy fikk nye eiere. Det er fortsatt mye som kan forenkles hos oss, men vi er på vei.

Ord for 2020 – Hva skal vi ha fokus på i år?

Mannen min og jeg ble veldig fornøyd med fokuset i 2019, og ønsker å gjøre det samme i år. Jeg har vært mer fokusert på hvor vi ønsker å være som familie ved slutten av 2020, enn å tenke på personlige mål. Nyttårsforsettene fra i fjor ble jo ikke innfridd, så jeg har noe å jobbe med der. Som familie fikk vi utrettet ganske mye i 2019 og jeg tror ikke vi hadde kommet så langt uten det fokuset.

Mannen min og jeg har vært innom endel forskjellige ord i det siste og jeg tror vi er i ferd med å lande på et godt ord for 2020 også. Jeg er ikke helt klar for å avsløre årets ord for deg ennå, men det kommer i et innlegg om ikke så lenge.

Har du forsetter eller mål for din familie?

Hvor ønsker du og din partner at deres familie skal ta retningen i 2020? Du vet det er letter å styre familien, dersom dere vet hvor dere vil.

Har dere prøvd å ha et mål for året tidligere?
Har du forsetter eller mål som hjelper deg å velge hvilken vei du skal gå?
Hvor vil du føre familien? Det er greit å vite hvor man vil før man velger retning! Bildet er tatt av TeroVesalainen fra Pixabay
Hvilke mål eller forsetter har du for deg selv og for din familie i 2020?

Jeg blir veldig glad om du deler dine tanker!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.