Barna

Farrangen igjen…

Så er vi kommet til den tiden på året igjen! Vinterhalvåret med utallige mage-/tarm og luftveisinfeksjoner, er over oss. I helgen fikk lillebror hos oss farrangen igjen. (Forrige runde med farrangen kan du lese om her) I dag er han heldigvis frisk, og tilbake i barnehagen. Ingen andre har fått det, foreløpig. Jeg krysser fingrene (= folder hendene og ber) for at det ikke blir noe mer nå.

I jula får vi gjester. Min søster med familie og mamma skal feire jul sammen med oss. Vi blir 11 stykker på hytta vår, og vi har bare et toalett der. Det kommer til å bli en veldig vanskelig situasjon, dersom vi har farrangen da. (Dersom du vil ha tips til hvordan du kan gjøre det du kan for å forebygge farrangen, kan du lese denne linken)

Hva er farrangen?

For deg som ikke vet hva farrangen er, så er det altså det ordet vi trøndere bruker for omgangssyke. Det er veldig plagsomt, og veldig smittsomt. Det går i barnehagen i disse dager, og det meldes derfra om at mange barn og voksne har blitt syke i det siste. Så det er vel ikke til å unngå.

Sykt barn lovende på sofa. Kanskje rammet av farrangen.
Photo by Rex Pickar on Unsplash

Forløp

Denne gangen var det bare oppkast noen ganger på lørdag kveld, også var det over. 48 timers karantene fra barnehagen ble overholdt, og vi planla å sende lillebror i barnehagen på tirsdag. På natta kastet han imidlertid opp igjen, men det ble med den ene gangen. Nye 48 timers karantene er nå overholdt, og i dag er han endelig i barnehagen igjen. Godt å treffe igjen de andre. Også skjer det jo så mye spennende i barnehagen nå i desember. Mye man kan risikere å gå glipp av.

Farrangen i advent

Det passer jo aldri å være syk, og farrangen er det ingen som ønsker å ha, noen gang. Denne gangen har det gått ut over sønnen vår som har gått glipp av førjulsaktiviteter i barnehagen, og det har forsinket mine juleforberedelser. Denne helgen har vi planlagt å dra til hytta. Det blir siste tur for å forberede til jul. Det er mye jeg hadde planlagt å gjøre før og i helga. Jeg vet ikke om jeg rekker alt jeg har planlagt.

Syk gutt, kanskje han har farrangen, på mammas fang
Photo by Jordan Whitt on Unsplash

Nytt offer for farrangen?

I formiddag fikk jeg telefon fra skolen, eldstemann var kvalm. Han hadde ikke kastet opp, men det er ikke godt å sitte med tentamen når man er syk. Han er nå blitt hentet hjem og slapper av på rommet sitt. Foreløpig er det bare kvalme… kanskje er det ikke farrangen? Jeg venter i spenning.

Det er alltid farrangen eller influensa/forkjølelse i jula. Det er ikke første gang vi har sykdom. For et år siden var mannen min nyoperert, og vi måtte innom legevakt på grunn av komplikasjoner i løpet av romjula.

Hva er din erfaring med sykdom i jula? Er det bare vi som er uheldige? Legg gjerne igjen en kommentar der du deler dine erfaringer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.