Barna,  Tradisjoner

Advent i Kjerknesvågen

I år er det vår fjerde advent og jul på hytta vår ved Kjerknesvågen. Vi liker godt å være på hytta i helgene nå i adventstiden. Hver første lørdag i advent er det faste tradisjoner her på Inderøy, og noen av tradisjonene vi har gjort til våre egne. I år var heller ikke noe unntak!

Advent og grøt på butikkloftet

På loftet over butikken i Kjerknesvågen, er det et forsamlingslokale. Her selges både rømmegrøt og risengrynsgrøt, med saltpinne. Det er også loddsalg, kaffe og kake og live musikk. Det er tilbud på forskjellige julevarer i butikken, og senere er det julegrantenning, med hornmusikk og gang rundt juletreet. Julenisser (det er alltid to nisser) pleier også å dukke opp med overraskelsen i sekken til barna.

Nå på lørdag hadde jeg glemt å lade mobilen, og gikk tom for strøm før jeg fikk tatt bilder. Derfor har jeg valgt å bruke et bilde av da vi spiste grøt på loftet for 2 år siden.

Bildet er fra sammearrangement for to år siden.

Vi fikk ikke med oss de store guttene denne gangen. Litt vemodig synes jeg. Det er så hyggelig med slike tradisjoner vi har sammen som familie.

Småtrolla kjøpte lodd på tombolaen, men de vant ikke. De hyggelige damene fra saniteten hadde kvikklunsj som trøstepremie. Det falt veldig i smak for de små, som egentlig var fornøyd med å ikke vinne!

Julegrana ble tent

Litt senere på ettermiddagen ble det tenning av julegrana utenfor butikken. «Musikklaget» spilte og vi gikk rundt juletreet og sang de gamle velkjente julesangene. Veldig trist at det er så få som kan teksten på julesangene. «På låven sitter nissen» kan imidlertid alle.

Mens vi gikk rundt juletreet dukket også nissene opp. En av nissene kom og tok lillebrors hånd. Hånd i hånd med nissen, strålte han mens vi gikk de siste rundene rundt treet. Nissene delte ut godteposer til alle barna. Det er alltid stor stas å få nissepose! Småtrolla syntes det var veldig trist at storebrødrene ikke fikk godtepose!

Advent på butikken i Kjerknesvågen
Butikken i Kjerknesvågen, julepyntet og med tent julegran!

Før vi dro hjem, la vi også turen innom Berg gård. Der kjøpte vi inn årets pinnekjøtt! Det er også blitt en tradisjon, for 4. året! Pinnekjøttet der er fantastisk godt, og det anbefaler vi uten skrupler! Neste helg er det julemarked på Berg gård. Det er vanligvis da vi pleier å kjøpe pinnekjøttet. I år passer det ikke for oss med hyttetur neste helg. Så da var det viktig å få det på plass nå.

Har du/dere tradisjoner i forbindelse med advent? Det hadde vært hyggelig å høre hva dere gjør, så legg gjerne igjen en kommentar. Jeg vil dele flere av våre tradisjoner i ukene frem til jul.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.