Tradisjoner

Juleforberedelser

Hele adventstiden er full av juleforberedelser. Vi har startet litt denne uken, for eksempel bakte jeg og de to yngste vepsebol i går. Siden vi tilbringer denne helgen på hytta, måtte vi gjøre klart til første søndag i advent nå. Det viktigste for meg å få på plass før første søndag i advent er julegardinenes og adventsstake/ adventsstjerne.

Her får du et innblikk i mine juleforberedelser fra i dag:

Stryke julegardiner

I dag har jeg hengt opp gardiner på stua, og funnet frem adventsbelysningen. Det var allerede begynt å bli mørkt da jeg var ferdig, så bildene ble litt mørke. Bedre bilder vil komme etterhvert!

Elnapressen brukes til juleforberedelser

Jeg har en Elnapress som jeg bruker når jeg stryker gardiner. Denne lå igjen i huset da vi tok over. Vi kontaktet de forrige eierne, men de ville ikke ha den. Jeg er ikke så veldig glad i å stryke klær, og bruker heller ikke Elnapressen så mye. Når jeg bytter gardiner er den imidlertid veldig praktisk. Vi har 7 vinduer på stua, inkludert verandadøren, så det blir endel gardiner. Synes du dette høres ut som en smart innretning, kan du lese mer om den her. Vår er nok en mye samlere modell.

Juleforberedelser er også å velge vekk!

Juleforberedelser er også i finne frem julepynt

Jeg har vært oppe på boden og funnet frem det meste av advens- og julepynt i dag. Ikke alt skal frem ennå, men det er greit å ta det frem og få sett over det.

Vi har jo fokus på forenkling i år, og jeg innser at jeg nok må jobbe litt med forenkling også i forhold til julepynten. Jeg kom ikke så langt i dag, men jeg innser at vi har veeeeldig mye julepynt!

Jeg innser at jeg har en jobb å gjøre etter denne hyttehelga!

Julebøker – til hygge og til juleforberedelser

Julebøker må frem nå

I en av eskene fant jeg også endel julebøker. Her er barnebøker med hyggelige julehistorier, bøker med DIY inspirasjon for voksne og hobbyaktiviteter for barn og boken på toppen er en hyggelig sangbok med «alle» julens sanger.

Julegardinene er på plass i stua!

Dagens juleforberedelser handlet om å henge opp julegardiner

Her er julegardinin på plass over sofaen. i vinduet har også julekrybben fra perfect Home fått plass. Den er helt utrolig flott! Jeg er veldig glad for at jeg kjøpte den!

julegardinenes er hengt opp på stua!

Som jeg skrev innledningsvis var det allerede begynt å bli mørkt da jeg var ferdig, så du får ikke helt det riktige inntrykket av stua på disse bildene. Dette siste bildet er av kosekroken min. Det er oftest her jeg sitter når jeg jobber med innleggene i bloggen min. Imidlertid ikke i dag, for i ettermiddag dro vi til hytta. I morgen er det planleggingsdag både i barnehagen og på skolen, så vi har valgt å ta ei langhelg her på hytta!

Juleforberedelser på hytta

Vi skal også i år feire jul på hytta. Vi får besøk av min søster med familie og vår mor. Det ser vi frem til. Så denne helgen blir det endel juleforberedelser her på hytta også!

Hvilke juleforberedelser starter du med? Hva er viktig å ha på plass før 1. søndag i advent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.