Mammagreier

Partid -weekend i Trondheim

Det er ikke ofte mannen min og jeg tillater oss ei barnefri helg, og vi har erfart at det blir mindre rom for partid i hverdagen, ettersom barna blir større. Sist helg skulle vi egentlig vært deltakere på Fosterhjemskonferansen på Røros, men i stedet valgte vi Trondheimstur, med ei natt på hotell. Godt med litt barnefri og etterlengtet partid.

Partid hotellovernatting

For oss er det viktig og av og til få lov til å sove, uten å bli vekket av unger. Det hender fortsatt at vi får unger i senga om natta, og yngstemann kan godt starte dagen med å sette på TV en kl 05.00.

Ei natt på hotell betyr mye:

  • å legge seg i en seng du selv ikke har redd opp,
  • å gå til ferdig dekket frokostbord, med et fantastisk utvalg
  • å kunne sitte lenge og uforstyrret ved frokosten
  • å slippe å ta oppvasken etter at alle har spist!
  • å kunne dusje uten mas fra unger

Det handler ikke om å dra så langt hjemmefra. Det handler bare om å prioritere hverandre i stedet for hverdagens oppgaver. En dose med luksus på toppen, er helt greit!

Partid - helg på dette hotellet
Her sjekket vi inn lørdag formiddag.

Vi dro hjemmefra lørdag formiddag, og ankom hotellet rett før lunsjtid. Jeg har alltid syntes at dette hotellet er litt merkelig, og gir meg assosiasjoner til en tegneserie. Jeg har ikke endret oppfatning etter å ha sett det fra innsiden.

Vinduet på rommet er prikkete, og jeg for min del ble svimmel av å se ut av vinduet fra rommet vårt i 8. etg. Det hadde ikke noe med høyden å gjøre., men det er noe med de prikkene. Mulig det er øynene mine som ikke helt vet hva de skal fokusere på, prikkene eller det bak… Det fungerte iallfall best for meg når jeg ikke så ut!

Prikkete utsikt over Trondheim
Jeg blir svimmel av bare å se på bildet!!!

Deilig lunsj for to

Vi velger å ikke tilbringe så mye tid på hotellet når vi er på tur. Vi liker å gjøre ting sammen og det hadde vi også planlagt denne helgen. Vi valgte å starte med lunsj. Vi valgte Jordbærpikene på Byhaven.

På grunn av at mannen min har slitt med helsen de siste årene har, har han i perioder vært sykmeldt. Det har gitt oss rom for tid sammen på dagtid. Så å spise lunsj sammen er faktisk noe vi har valgt å prioritere endel de siste årene. Når det gjelder partid, tenker jeg at det er viktig å bruke de rommene hverdagen gir for det.

Jordbærpikene

Jordbærpikene har god mat, og det er et sted jeg følger meg trygg når det gjelder glutenfri mat. Ikke alle tilbyr å lage det meste på menyen glutenfritt. Jeg er takknemlig til Jordbærpikene for det.

Lunsj er n fin anledning til partid

«Rosa sløyfe»-lunsj

Nå i forbindelse med Rosa sløyfe aksjonen har Jordbærpikene også sitt eget bidrag; Rosa sløyfe lunsjen. Hadde jeg oppdaget det tidligere, hadde jeg nok bestilt den. På lørdag bestilte jeg imidlertid det vanlige, før jeg så på menyen!

Lunsj på Jordbærpikene, perfekt partid
Burger med soppstuing, Søtpotetfries og aioli…. Ikke slankekost akkurat!

Partid og shopping, kan det kombineres?

På grunn av at jeg tråkket over venstre ankel på fredag morgen, måtte jeg legge en litt annen strategi for den planlagte shoppingrunden på lørdag. Normalt ville mannen min og jeg gått sammen på shopping. Nå måtte vi dele oss, for å rekke alt. Jeg hadde behov for lavere hastighet og kombinert med flere og lengre passer; kortere distanse. Vi gikk i de nærmeste butikkene sammen, også valgte vi å dele oss. Mannen min gikk alene til de butikkene som var lengst unna. Jeg hadde to butikker jeg ønsket å prioritere.

Bildet er tatt av SplitShire fra Pixabay

Mannen min er ikke så veldig glad i shopping. Han har sine favoritter der han kan bruke litt tid og jeg mine. Så det at vi delte oss hadde flere fordeler. En av butikkene jeg var innom, yter spesielt god service. Da mannen min var ferdig med sine ærender kom han dit. Der ble han servert kaffe, mens han ventet på meg. Det gjorde det overkommelig for ham, mens jeg sikkert hadde vært der en time da han kom. Så sånn sett ble det en vinn vinn for oss begge!

Vi har etterhvert fått mange flere butikker til Stjørdal også, og flere kommer. Det er imidlertid to butikker som står høyt på lista mi når jeg er på Trondheimstur. Den ene er jeg alltid innom, den andre bare når jeg er på Trondheimstur uten barn, helst alene. Det er over to år siden jeg var i den butikken sist!

Søstrene Grene

Søstrene Grene - julekatalog 2019
Siste katalogen fra Søstrene grene. Link til katalogen her

Søstrene grene liker jeg veldig godt. Butikkene deres er mange steder etterhvert, men ikke i Stjørdal. Jeg kan godt ta med barna en tur innom Søstrene Grene. Vi trenger ikke lang tid her, en runde og jeg finner veldig ofte noe som blir med hjem. Det gjorde jeg også på lørdag. Søstrene Grene har mye fint, og til en rimelig penge. De bytter ut kolleksjonen relativt ofte, så det er alltid noe nytt og spennende å finne her.

Nü by Staff

Favoritt klesbutikken min er Nü by Staff, de har blant annet en butikk i Trondheim. Ingen over, ingen ved siden av. Stilen på klærne er så meg, og servicen er den beste jeg har funnet noe sted!

Jeg elsker at designet på klærne er røft, men også feminint på samme tid. Det er en stil jeg liker veldig godt. Dessuten er plaggene lett anvendelige, og lette å kombinere med hverandre, selv om de er fra forskjellige kolleksjoner. De er veldig trofaste til konseptet og stilen sin. Mange av plaggene kan brukes på mange måter. Dermed har du flere plagg i et plagg.

Eksempel på klær fra NÜ by Staff
Dette bildet er fra Nü bloggen, innlegget bildet er hentet fra viser hvordan du kan lage 7 antrekk av 7 plagg.

Ekstremt god service

Betjeningen yter vanvittig god service. De har god kunnskap om hva som passer forskjellige kroppsfasonger. De er gode på, hvordan du med klær, kan fremheve eller skjule det du liker eller ikke liker med kroppen din.

Jeg kan ikke huske å ha opplevd lignende service i noen butikk eller kjede jeg har handlet i. Jeg handler ikke her så ofte, som sakt er det over to år siden sist. Prisen på klærne her ligger litt over vanlige kjedebutikker, til gjengjeld er alle klærne jeg har kjøpt her flotte, lette å kombinere og de er lette å bruke, år etter år. På grunn av servicen vil jeg si at det å handle her, er en opplevelse i seg selv.

Partid til middag ute

Det var stor stas å kunne dresse seg opp i de nye klærne, da vi gikk ut og spiste på kvelden. Ingen av oss kan huske sist vi var ute på kvelden, og spiste middag sammen. Så det var nok på god tid. Vi valgte Graffi i midtbyen.

Nå er det ikke sikkert at alle mien lesere har kjennskap til Graffi. De har to Resturanter i Trondheim og en i Tromsø. Hos Graffi er de eksperter på grillmat. Vi bestilte Graffis signaturrett: Deleretten Grillfest. Skal du spise ute i Trondheim eller Tromsø anbefales dette på det varmeste.

Du får et brett med entrecóte, kyllingfilet, spareribs og kyllingklubber. Tilbehøret er grillet mais, tomatsalat, soppstuing, maiskrem, béarnaise og BBQ-saus, hvitløk- og ranch-dip, tortillachips, Graffifries kan du få påfyll av så mye du måtte ønske.

Siden jeg har cøliaki fikk vi garlic mashed potatoes i stedet for Griffifries som er fritert i samme olje som f.eks løkringer, og dermed er glutenholdige. Graffi er gode på å tilrettelegge for sine kunder som har allergier eller intoleransen av forskjellig slag. En god opplevelse.

Det er deilig å kunne nyte et godt måltid sammen i fred og ro, god tid til å prate og bare være kjærester. Vi må være flinkere til å prioritere hverandre.

Borte bra, men hjemme best

Borte bra, men hjemme best! Det er alltid godt å komme hjem. De små hadde hatt det veldig fin der de var, og guttene hadde fått erfaring med å være hjemme alene, på godt og vondt. Vi ble en erfaring rikere alle sammen.

Alene tid som par er undervurdert! Er du og din partner flinke til å prioritere partiden? Noen har satt det i system, og har faste avtaler. Da barna var små var vi flinke til å ha «Date Night» hjemme, etter at ungene var i seng. Etter som de store har vokst til, er det mindre tid igjen om kvelden når de har lagt seg.

Det ville være fint om du ville dele litt tanker, og erfaringer om hvordan dere prioriterer partid i en hektisk hverdag!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.