Holiday club Åre med Fosterhejmsforeningen
Aktivitet og trening,  Barna,  Mammagreier

Med fosterhjemsforeningen til Åre

Denne siste helgen av høstferien har vi vært en tur i Åre, Sverige. (Første del av ferien var vi på hytta. Det kan du lese om her og her.) Det er fosterhjemsforeningen, som har stått for organiseringen av helgen.

Vi bodde på Holiday Club i Åre.

Det er første gang vi har vært med på noe i regi av fosterhjemsforeningen, og vi var derfor spente på hva dette vil innebære. Hele 230 personer har vært samlet denne helgen. Det er ny rekord ifølge fosterhjemsforeningen.

Helg med fosterhjemsforeningen i Åre.
Nydelig utsikt fra hotellrommet, selv om været ikke var på sitt aller beste.

Hva er fosterhjemsforeningen?

Fosterhjemsforeningen er en forening for oss som er fosterforeldre.Hvert fylke har eget fylkeslag, Trøndelag har to, etterhvert vil det nok bli en forening. Trøndelag er fortsatt et ganske ferskt fylke, og fosterhjemsforeningen i de to gamle fylkene har ennå ikke slått seg sammen. Vi har vært medlemmer av fosterhjemsforeningen i Sør Trøndelag, og der er de som har arrangert denne helgen. De arrangerer også kurs og forskjellige andre sammenkomster. Dette er altså første gang vi har deltatt noe noe i regi av fosterhjemsforeningen.

Viktigheten av å treffe andre fosterforeldre

Som fosterforeldre (Her kan du lese om hvordan vi ble fosterforeldre.) er det viktig å ha treffpunkt der vi treffer andre fosterforeldre. Det er godt å snakke med andre som forstår hva vi står i. Hvert år siden vi ble fosterforeldre har vi vært med på fosterhjemskonferansen, som årlig arrangeres av Bufetat. Der treffer vi også andre fosterforeldre og knytter kontakter. Samtidig som det er faglig påfyll og en pust i bakken.

Dette er ikke bare første gang vi er med på et av Fosterhjemsforeningens arrangementer, og det er også først gang vi deltar på noe der barna er med. Jeg hadde håpet at jeg kanskje skulle få mulighet til å bli kjent med noen andre, og kanskje at barna også skulle treffe andre som hadde fostersøsken/er fosterbarn. Det ble ikke helt slik jeg hadde tenkt.

Vi var nok for mange, og på et sted hvor det var for mange andre. Det var ikke lett å vite om de du møtte i gangen var blant de andre fosterfamiliene, eller om det var andre vanlige gjester. For oss som ikke rente så mange ble det ikke så lett å koble med de rette folka. Fra arrangørenes side var det heller ikke langt opp til så mye felles aktiviteter, men det var for såvidt greit. Vi kjente noen andre som vi snakket litt med, også fikk vi også mye tid sammen som familie.

Aktivisering av barna

Jeg er svært fornøyd med at vi har klart å aktivisere barna våre, særlig de store. Fredag kveld spilte 13 åringen og jeg shuffleboard sammen med min bror og svigerinne (De er også fosterforeldre).

Lørdag var vi i bassenget alle 6. Vi gikk en tur senere på dagen, der hadde jeg håpet at vi skulle få muligheten til å treffe andre, men av forskjellige grunner ble det ikke slik. På ettermiddagen ble det litt hockey, fotball og bordtennis på 11 åringen og på kvelden spilte begge våre eldste minigolf sammen med kusinene sine, mens jeg la de to yngste.

Noen glimt fra turen vi gikk i nærheten av Hållandsgården. I denne elven bli noen av senene i filmen om Ronja røverdatter filmet inn.

I dag har guttene spilt bordtennis mens jeg har badet sammen med de to yngste. Så ja, det har vært ei aktiv helg også for de som er mest glade i å sitte med datamaskinen!

Jeg snakket med en far på fredag kveld, han synes det er veldig utfordrende å få med barna på 13 og 15 på disse arrangementene. Han har vært med mange ganger og synes det blir vanskelige og vanskeligere å få de med. Det er ikke så lett for de store å finne hverandre. Vi var heldige som hadde 3 søskenbarn med. Men jeg forstår godt utfordringen faren uttrykte.

Jeg skulle gjerne ha sett at mine barn, spesialt de store hadde truffet andre i samme situasjon som dem. Noen du kunne knytte kontakter med og bli kjent med. Noen de kunne dele er føringer med. Jeg vet ikke hvordan det er å ha fostersøsken. Det hadde sikkert vært godt for de å treffe noen som forstår, slik jeg setter pris på det selv.

Ei fin helg med fosterhjemsforeningen

Vi har hatt ei fin helg med fosterhjemsforeningen. I februar sarrangerers det kurs og årsmøte på Inderøy, bare 10 minutter fra hytta vår. Da er det bare for oss voksne. Det må vi prøve å få med oss.

I Åre i regi fosterhjemsforeningen; noen tøffinger bader ute!
Det var ikke bare de små og jeg som badet i dag. Disse råtassene badet utendørs i omkring 0 grader. Imponerte 5 åringer (og jeg) som tilskuere.

Ved middagen, etter at vi kom hjem , spurte jeg barna hva som hadde vært det beste med å være på tur i helgen.

Hockey og bordtennis bar blandt det som ble nevnt, selv om eldstemann syntes at det aller beste var å komme hjem igjen! Borte bra, men hjemme best!

Personlig synes jeg vi fikk en fin kombinasjon; Aktiviteter som både de små og store satte pris på, og Vi fikk vært sammen med broren min og hans familien, og det var også hyggelig å treffe andre kjente, og høre litt om hva de står i. Så alt i alt ei god helg.

Selv om borte er bra, ser jeg nå frem til ei god natt i min egen seng, for hjemme er jo best!

Hva har du og dine gjort i høstferien?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.