besøk av sønnens venn
Barna,  Mammagreier

Venn kom på hyttebesøk

I dag har vi hatt hyggelig besøk på hytta. En venn og tidligere klassekamerat av junioren vår (11 åringen) kom innom på besøk i dag, sammen med mammaen sin. Det er hyggelig å kunne legge tilrette for at barna kan fortsette å være venner, selv om de ikke lengre treffer hverandre daglig.

besøk av sønnens venn

Vi tok med gjestene ned til stranda der tente vi bål og grillet pølser og marshmallows. Det har vært mye vått vær i det siste så det var ikke så veldig lett å finne tørr ved. Guttene har gått på speideren sammen, og erfaringer derfra kom til nytte da vi skulle sanke ved og lage bål. Alle hjalp til med å samle ved, og etterhvert fikk vi skikk på bålet.

En populær venn

11 åringen vår er en populær klassekamerat og venn. Mange vil være sammen med ham i friminuttene. Oftest velger han å stille opp for storebroren sin. Storebroren har sosiale vansker (relatert til Asperger), og går ikke lengre hjelp til å takle dette på skolen. Han har mistet alle sine timer til spesialundervisning. Derfor tar lillebror ansvar og stiller opp for broren, og legger til side sine egne behov og ønsker for å være sammen med sine venner. Som foreldre synes vi dette er vanskelig. Skulle ønske sønnen vår fikk hjelpen han trenger, slik at 11 åringen slipper å stille opp.

Været var ikke så allerverst!

Vi synes det er ekstra viktig å ivareta 11 åringens venner i fritiden. I dag var storebror og pappa på tur, og da passet det ekstra godt å få besøk i dag. Guttene hadde lyst til pågå en tur på egenhånd. Jeg stoler veldig på 11 åringen vår, å la ham gå en tur alene nede ved sjøen er jeg ikke noe bekymret for. Fint for de å få gå en tur alene uten småsøsken og mødre.

Middag utendørs

Middagen ble tilberedt over åpen ild. Ikke noe smaker vel så godt som ei svidd pølse en har grillet selv på et bål?

Junioren vår tok kontroll over marshmallowsgrillingen.

en populær venn på skolen

Stor stas for snuppa og få tips og råd fra storebroren sin.

Snuppa lager seg dessert, veiledet av storebror!

Å grille marshmallows sammen med venner, finnes det noe hyggeligere?

Grilling av marshmallow
Deilig dessert!

Hvordan ta vare på en gammel venn?

Det er ikke alltid lett å ta var på gamle vennskap. Siden guttene våre går på privatskole er det litt mer ustabilt hvordan klassen ser ut enn det jeg er vant til fra egen skolegang iallfall.

Det har spesielt vært stor utskiftning i klassen til junioren vår, de som nå er 7. klassinger. Vi har ikke vært flinke til å holde kontakten med alle. Derfor er vi veldig takknemlige når andre tar initiativ til å holde kontakt!

Mine avstandsvennskap

Jeg har ikke noe godt svar på hvordan man tar vare på langdistanse vennskap. Det er noen gode tips i denne artikkelen. Jeg har hatt og har fortsatt slike venner som er superviktige for meg. Andre venner har bare forsvunnet ut av livet mitt, men jeg har de på Facebook og følger med de. Etter hvert som jeg har blitt mamma og fått en engen familie, kjenner jeg at det ikke er like lett å prioritere tid på de gamle vennskapene, noen har jeg imidlertid valgt å ta vare på, neon som betyr veldig mye for meg, og som jeg ikke har lyst til å miste, selv om livet er hektisk og vi ikke treffes så ofte lengre.

En av mine aller beste venninner treffer jeg veldig sjeldent. Hun bor på Østlandet og jeg i Trøndelag. Med gode venner er det nesten som om tiden står stille mellom hver gang vi treffes. Når vi treffes er det nesten som om det var i går vi snakket sammen sist. Savner henne allikevel. Skulle ønske vi kunne treffes oftere, og skulle gjerne ha deltatt i hennes hverdag, og jeg skulle veldig gjerne hatt henne tilgjengelig i mitt liv. Hverdagslivet mitt!

I barndommen hadde jeg en venninne som jeg kun møtte om sommeren mens hun besøkte mormoren sin, som ikke bodde så langt unna oss. Hver sommer var vi som erteris, også gikk det et år til neste gang. Hver gang vi møttes var vi rett på. Det var ikke noe som var kleint, rart eller anstrengt når vi møttes igjen. I dag har vi stort sett bare kontakt via Facebook, eller vi treffes dersom det treffer seg slik at vi begge er på Frøya samtidig. Og det er akkurat som i gamledager; Aldri kleint, rart eller anstrengt!

Har ditt barn opplevd at klassekamerater har flyttet? Eller har dere flyttet? Synes du det er lett å holde på kontakten med dine barns venner? Kanskje har du erfaringer til hvordan man kan holde på kontakten?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.