Barna,  Mammagreier

Foreldreaksjonen er blitt større enn jeg trodde!

Som jeg skrev tidligere er jeg blitt veldig engasjert i utfordringene knyttet til at mange barn i Stjørdal har mistet sine timer til spesialundervisning. Jeg har vært initsiativtaker til å få i gang denne foreldreaksjonen. Dette er nå i ferd med å vokse seg veldig stort.

Foreldreaksjonen vokser

Jeg har heldigvis hele veien hatt noen gode foreldre jeg støtter meg veldig til. I arbeidet med denne foreldreaksjonen har jeg også blitt kjent med flere foreldre, som opplever det samme som oss. På den måte har jeg klart å få på plass et team som hjelper til med å administrere alt.

Foreldreaksjonen i Stjørdal
Bildet er tatt av Niek Verlaan fra Pixabay

Foreldreaksjonen er nå en facebook gruppe for berørte foreldre her i Stjørdal (allerede over 100 medlemmer), og en side på Facebook der vi orienterer litt mer generelt (150 følgere på de to første dagene) om hva som skjer i saken. Vi har hatt møter med media, og vi har hatt mange møter med politikere.

Foreldreaksjonen i media

Siden jeg delte forrige innlegg har saken vært i media. Her kan du se saken på NRK.no, Radio (fra 1.09.50) og TV. I dag er det en artikkel i lokalavisen Bladet (Papirutgaven), mulig det også kommer på nett etterhvert. Vi har også vært intervjuet av den andre lokalavisen. Regner med at det kommer på trykk i neste uke.

PPT gjør jobben, på bakgrunn av en politisk beslutning

I ansvarsgruppemøtet vi hadde før sommeren, uttrykte jeg min bekymring ovenfor PPT. De anbefalte tiltakene i sakkyndig vurderingen, var ikke gjennomførbare slik jeg kunne se det. Svaret fra PPT var at dette bare var råd om tiltak, og at skolen ikke var forpliktet til å gjennomføre dette. Det skremmer meg at PPT tar så lett på dette. Jeg stiller meg svært undrende til at PPT ikke bryr seg om hvorvidt kunnskapen deres kommer barna til gode eller ei! Er ikke det hensikten med PPT?

Foreldreaksjonen oppfordrer; Det er lov å bruke hodet!
Bildet er tatt av Gerd Altmann fra Pixabay

Jeg stiller meg også undrede til at ikke PPT kommer med en bekymringsmelding i forhold til dette som skjer. De har jo også ansvar for yrkesetikk og ansvarlighet i det de gjør. Her burde de ha sett hva politikernes vedtak er i ferd med å føre til for barna i Stjørdal. Jeg har snakket med mange politikere, men ingen av de ansatt i etat oppvekst, eller hos PPT utover det som har vært gjeldende vår sak. Kanskje er det på sin plass av vi også tar kontakt der på vegne av foreldrene?

Foreldreaksjonens kjerne

Dette er skjøre barn, som nå strippes for ekstra ressurser. Ekstra ressurser som var en forutsetning for at de skulle ha utbytte av undervisningen på skolen. Ekstra ressurser som de hadde krav på. Jeg har kjennskap til en gutt på 13 år. Faren hans har fortalt meg at han ikke har mistet sine timer, men at gutten selv frykter det. Han sier at han vil slutte på skolen dersom han mister hjelpen sin.

Å fjerne et dårlig fungerende system, før man har et alternativ på plass er ikke en god løsning. Kommunen vår har gjort det. Det gir kanskje gode tall nå på kort sikt som man kan skryte av til Jan Tore Sanner, men bak tallene ligger det en virkelighet som er en helt annen enn det vellykkede bildet våre politikere ønsker å vise av dette prosjektet.

Vi foreldre undrer oss over om ordføreren vår i hele tatt forstår hva vi reagerer på. Vi er ikke uenige i at noe må gjøres, men vi er uenige det vår kommune gjør. Man kan ikke ta fra barna noe som ikke fungerer så veldig godt, og erstatte det med ingenting. Vi burde være en foregangskommune på kvalitet. Det er mange triste historier i kjølvannet av dette politiske vedtaket. Jeg får meldinger, mail og telefoner fra foreldre som har svært rystende historier å fortelle. Grove brudd på opplæringsloven, og forvaltningsloven slik jeg vurderer det. (Jeg er på ingen måte noen jurist!)

Foreldreaksjonen handler om våre barns fremtid.
Ikke tull med barnas fremtid! De har bare en! Bildet er tatt av Gerd Altmann fra Pixabay

Vi mener at politikerne ikke har lov til å ta vekk dette fra barna. Vi, iallfall de fleste av oss er enige i at noe må gjøres, men man kan ikke la være å hjelpe de som trenger det nå, selv om det må finne bedre måter å hjelpe barna på i fremtiden.

Vi kan ikke la politikerne spiller bingo med fremtiden til barna våre!

Skriv gjerne under på underskriftskampanjen vi har startet. Vi trenger 300 underskrifter fra folk i Stjørdal, så del gjerne undersøkelsen med andre om du synes dette er viktig! Alle underskrifter er viktig, også de som ikke hører hjemme i vår kommune!!!

Hva er situasjonen ellers i landet?

Det er veldig viktig for meg som har tatt initiativ til dette, at dersom det er foreldre som opplever dette i sin kommune, så er jeg gjerne behjelpelig med å få i gang en lignende aksjon der. Det er ikke greit at spesialundervisningen blir redusert eller fjernet uten at foreldre blir hørt, og uten at det blir satt inn andre gode tiltak.

Ta gjerne kontakt med meg, dersom du ønsker å vite hva du kan gjøre, eller ønsker hjelp til noe i denne sammenhengen. Jeg hjelper så langt jeg kan!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.