Kjære Gud jeg har det godt
Barna,  Mammagreier

Kjære Gud jeg har det godt

«Kjære Gud jeg har det godt» er nok en av de minst kjente nattasangene. Det var Margrete Munte som i sin tid skrev sangen. Jeg liker Ivar Skippervolds variant aller best, og etter at jeg hørte den første gang har jeg adoptert den. Lytt til sangen i linken før du leser videre.

La du merke til den lille endringen i teksten?

Kjære Gud, jeg har det godt.
Takk for alt som jeg har fått.
Du er god, du holder av meg,
Takk at du går aldri fra meg.
Pass på liten og på stor
Gud bevare far og mor,
og alle barn på jord.

Den lille endringen i teksten betyr så mye: I stedet for «Kjære Gud gå aldri fra meg», synger Ivar Skippervold «Takk at du går aldri fra meg».

Har du hørt Ivar Skippervolds versjon før? Hva synes du om endringen? Mannen min og jeg har alltid sunget med denne endringen i teksten for våre barn. Kommer du til å synge Kjære Gud som før, eller kommer du til å bytte tekst?

Takk at du går aldri fra meg

Gud går aldri fra deg, du trenger ikke be ham om å ikke gå ifra deg. Istedet kan du få lov til å takke ham for at han alltid er med deg. Jesus sa det selv: «Se jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.» I det ligger det også at han er med deg alle slags dager. Det er godt å bli minnet på når du skal legge deg å sove. Gud går aldri fra deg! Det kan du være trygg på.

Vi mennesker kan vende ryggen til Gud, men Han er alltid der. Du kan sammenligne Guds nærvær med sola. Den er alltid like nær, alltid like skinnende og alltid like varm. Det er imidlertid dager da vi ikke ser og kjenner det så godt. Her hos oss er det gråvær og regn i dag. Da kan det vere lett å glemme at:

«Bak store tunge skyer grå, er himmel´n alltid like blå.»

Strofe fra en barnesang av ukjent opprinnelse

Dersom du opplever at det er skyer på din tros himmel. Så vit at Gud er der. Han ønsker mer enn noe annet å være tilstede i livet ditt, men han er en gentleman og trenger seg ikke på om du ikke vil ha ham der. Det kan være forskjellige ting som forårsaker skyer på himmelen din.

Dersom du opplever at det er skyer på din himmel, må du finne ut hva det er som skaper skyer for deg. Kanskje trenger du å ta et oppgjør med noe i livet ditt? Be noen om tilgivelse? Endre på prioriteringer? Sørge for flere pulsslag (les mer om pulsslag i dette innlegget) gjennom dagen og uka?

Kanskje trenger du noen å prate med? Dersom du ikke har noen i ditt nettverk som er naturlige å snakke med, må du gjerne sende meg en mail eller en melding på Facebook.

«Kjære Gud jeg har det godt» på veggen

For flere år siden fikk jeg laget «vår» variant av Kjære Gud jeg har det godt» som veggord. Planen var å ha det på veggen på tvillingenes rom. De delte rom den gangen. Jeg tenkte at det var fint å ha denne varianten på veggen, slik at også barnevaktene sang den slik som vi pleier å gjøre.

Da verset kom i posten var det flere feil i teksten. Derfor ble den bare liggende. Nå da vi ryddet i kjelleren fant jeg den igjen og valgte å endre teksten selv under montering. Det er datteren vår på 5 som nå har fått verset på veggen over sengen sin.

Kjære Gud jeg har det godt
Verset er endelig kommet på veggen

Flere vers

Jeg viste at Margrethe Mente hadde skrevet «Kjære Gud, jeg har det godt» med et vers til. Da jeg lette etter det andre verset, fant jeg et tredje vers. Jeg tror ikke dette er et vers Margrethe Mente har skrevet. Dersom du har opplysninger om dette verset, vil jeg veldig gjerne vi te mer om det. Her er alle tre versene i sin helhet. De to første versene av Margrethe Mente, det andre med Ivar Skippervolds lille endring, og det tredje av ukjent opprinnelse:

Jeg er søvnig, jeg er trett
Ren og pen og god og mett
Tøyet la jeg pent i fra meg
vasket meg, og gikk å la meg
Under stolen mine sko
står i orden begge to

Kjære Gud, jeg har det godt.
Takk for alt som jeg har fått.
Du er god, du holder av meg,
Takk at du går aldri fra meg.
Pass på liten og på stor
Gud bevare far og mor
(og alle barn på jord).

Kjære Jesus, jeg takker deg.
Du har gitt ditt liv for meg.
Jesus, hjelp meg nå å leve,
Slik at andre og kan se deg.
Gud bevare meg hos deg.
Jesus, jeg vil prise deg. 

Hva er ditt forhold til «Kjære Gud jeg har det godt»?

Har du hørt de andre versene? Hva synes du om de, kommer du til å begynne å bruke de?

Legg gjerne igjen en kommentar der du deler dine tanker omkring «Kjære Gud jeg har det godt»

4 Comments

  • ResidensSimonsen

   For meg er Gud både en kraft og en person. Jeg tror at vi mennesker er skapt i Guds bilde. Derfor tror jeg at vi ligner ham. Jeg tror også at hen er en allmektig Gud. En Gud som ingen ting er umulig for, samtidig er han en ubegripelig Gud, en gud som vi ikke kan forstå fult ut. Han er rettferdig, kjærlig og nådig. Han er evig, før alle ting. Jeg vet ikke om du synes dette gir mening. Spørsmålet «hvem er Gud» er et veldig stort spørsmål, og er vanskelig å svare kort på!

 • Lindis

  Jeg forstår. Du sier at han er både en kraft og en person. Tenker du da at du at han er en fysisk skikkelse som går rundt her på jorda?

  • ResidensSimonsen

   Nei jeg tenker ikke at han er en fysisk skikkelse som går rundt på jorda. Jesus er en del av Gudommeligheten (Den treenige Gud) Han var på jorda i en fysisk persons skikkelse. Gud fader er ikke det. Ham har ingen noen gang sett, så hvorvidt han har en fysisk kropp eller ikke har jeg aldri tenkt over.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.