Boden ferdig ryddet
Organisering,  Ukategorisert

Slik ble det i boden

Arbeidet med å rydde og organisere boden sist helg har gitt resultater. Det har vært litt småtterier vi har puslet med gjennom uka. Det kan ennå bli litt justeringer. (Før og etter bilder kommer på slutten av innlegget.)

Det er så deilig å ha lett tilgang til alle tingene våre. Alle bokser og kasser i boden er merket. Det er lett å finne det en leter etter. Både når en skal ha noe, eller om noe skal ryddes vekk.

Midt i boden har vi plassert en laver hylle som fungerer som bord. Bordet vi har en viktig funksjon. Her kan vi sette fra oss kasser, mens vi finner frem den rette tingen. Samtidig som det er plass til Gi vekk/selge- kassen under.

Litt gjenstår i boden

Det er noen av eksene i kjelleren vi ikke har rukket å gå gjennom ennå. Vi må derfor fortsette arbeidet med boden litt til. Vi har også endel kasser stående lagret på loftet, inni kneveggene. Mest julepynt og påskepynt, men også endel andre ting. Dette ønsker vi også å samle sammen med det andre vi har i boden. Greit å ha alt på et sted.

Slik gjorde vi det:

Når vi har organisert boden har vi jobbet utifra denne metoden. Vi har fylt 4-5 esker med ting vi skal selge/gi bort, og vi har fylt 3 sekker med søppel. Det er en deilig følelse når en vet at dette er ting vi aldri trenger å rydde igjen.

Under bordet har vi satt en boks for ting vi skal selge/gi bort. Esken som står der nå er allerede full. Så det er bare å sette i gang med å lage Facebook-og finn-annonser, eller kontakte loppemarked. (Vi vet at det er noen som tar imot lopper i disse dager!

Her er før- og etterbilder fra boden:

Her ser du før og etter bilder fra den ene siden av boden. Det var her skoskapet sto før. Se hvor perfekt det passet med hyllene. Det var ikke mange cm vi hadde til overs. Effektiv utnyttelse av plassen i boden. De nye hyllene er dobbelt så dype som de som sto der før. Det gir bedre lagringsplass. Sekkene på toppen inneholder ekstra dyner og puter, i tilfelle overnattingsgjester. En nødvendighet når familien bor så langt unna.

Begge disse bildene er tatt rett fordra og inn i boden. Ikke lett å se at det er samme rom. De vegghengte hyllene, oppe på veggen, fulgte huset da vi kjøpte det. Nå er de tatt ned. To av hylleknektene skal gjenbrukes i neste prosjekt. Også her kan du se hvor godt det er beregnet med hyllene. Det er akkurat plass til to madrasser stående mellom hylla og veggen. Genial oppbevaring i tilfelle gjester.

Tidligere hadde vi malingsspann stående på gulvet, i en krok i boden. Nå har alle malingsspsnnene kommet seg opp i en hylle, og det ble straks mer oversiktlig. Det er lett å finne den malingen man trenger. For eksempel fant jeg lett det jeg trengte da jeg malte en vegg i boden og skoskapet sist helg.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.