Organisering av bod
Organisering

Prosjekt bod

Denne uka har mannen min og jeg drevet med forberedelser til helgens prosjekt. Vi har bestemt oss for å ha «Prosjekt bod». Vi skal organisere og strukturere i den andre boden vi har i kjelleren. Forhåpentligvis skal vi kvitte oss med mye. Vi har totalt tre boder her i huset. Den første av bodene tok vi en skikkelig runde på å i vinter.

Disse bildene av boden ble tatt i vinter før vi begynte å tenke forenkling. Det ser ikke så ille ut nå. Vi har gått gjennom mesteparten, og mye har vi kvittet oss med. Det meste står i esker og kasser. Det er dårlig med hylleplass, så det har stått stabler med ekser og bokser foran hyllene. Dette er er selvsagt en dårlig løsning, for skal man ha noe i hyllene må man først flytte på masse ting.

Jeg drømmer om en oversiktlig og praktisk bod der det er ett å vit hva som er hvor. Forhåpentligvis har vi det etter helgen.

Det baller på seg

Det er gjerne slik at når man starter med en prosjekt så baller det på seg. Helgens prosjekt er på ingen måte noe unntak.

Prosjekt kjøkken førte med seg prosjekt bod

Den første boden vi jobbet oss gjennom var matboden. Det prosjektet tvang seg frem da vi puss opp kjøkkenet. Vi ville oppbevare kjøkkenutstyr vi bruker sjeldent i boden, og da var det greit med en opprydning først.

Prosjekt bod fører med seg prosjekt gang

På tirsdag var mannen min og jeg på Jula, og handlet inn hyller til boden. Det er samme type hyller som vi valgte i matboden. Vi ønsker å utnytte plassen maksimalt, slik at vi får mest mulig oppbevaring. Det innebærer blandt annet at skoskapet som sto i boden måtte flyttes. Skoskapet sto i gangen da vi kjøpte huset. Vi valgte å flytte det til boden, for å bruke det til oppbevaring av sko utenfor sesong.

Når skapet først må flyttes, fant vi ut at vi like gjerne kan flytte det tilbake til gangen. Den gang var vi en familie på fire, nå er vi seks. Det er mange flere par sko som skal oppbevares i gangen vår. Så nå er det rett og slett praktisk å bruke skapet i gangen igjen. Et helfigurspeil måtte flyttes for å gi plass til skoskapet. Jeg har lenge hatt lyst til å bytte speilet med et stort, rundt, svart speil. Slike speil har de på medlemstilbud hos Kremmerhuset i disse dager, så tidligere i uken sikret jeg meg et av de.

Impulsivtmalingsarbeid

Torsdagskveld fant jeg ut at jeg ville male veggen skoskapet skal stå på. Skoskapet som er i bjørk males med dempet sort, en rest fra oppussingen av rommet til 13 åringen. (Oppussingen ble gjennomført før jeg begynte å blogge, så jeg har ikke noe innlegg om denne oppussingen.) Skoskapet trenger tre strøk maling.

Skoskap males

Veggen er malt i kalkmaling, og jeg har valgt å bruke fargen senses, en rest fra kjøkkenoppussingen. Inntrykket av veggen blir litt annerledes, både fordi det er panelte vegger som ser malt, og fordi vi på kjøkkenet har brukt sealer, på veggene. Det forandret fargen litt. Jeg har valgt å ikke bruke sealer på veggen i gangen.

Panelvegg malt med kalkmaling i fargen senses.

Så prosjektet: «Rydde bod» har ført til at vi løpet av helgen også får ny gang!

——–> Her kan du se hvordan skoskapet og gangen ble da det var ferdig.

Fremdrift for prosjekt Bod

Fredag tømte vi boden. Mannen min begynte på monteringen av hyllene i vårkveld og monterte resten i dag. Nå er vi godt i gang med det største prosjektet; å gå gjennom alt, sortere i «beholde», «gi bort», «selge» og «kaste».

Før og etter (er ikke helt ferdig ennå):

Både mannen min og jeg er enige om at vi skal ha minst mulig igjen i «behold» kategorien.

Organisering av bod
Det er deilig å få orden i boden.

Den siste boden

Når dette prosjektet er over har vi bare kleskoden igjen. Der har vi allerede mye på plass, så den boden tar det neppe mer enn et par timer å få helt ferdig. Jeg synes vi har et veldig godt system for oppbevaring av klær der, og gleder meg til å vise det i et senere innlegg.

Prosjekt bod fortsetter, så følg med, følg med. Det kommer eget innlegg om boden når prosjektet er ferdig.

Del tips og bilder fra din bod

Har du en god struktur på boden? Dersom du har gode tips til organisering av bod så gi meg gjerne noen tips jeg ta med meg inn i helgen. Du kan gjerne dele bilder av din bod, vel organisert eller ikke, på Residens Simonsens Facebook gruppe. Bildene kan være til inspirasjon for både meg og mine lesere.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.