På sykkeltur med liggesykkel
Aktivitet og trening

Sykkeltur

Nå på søndag tok vi med familien på en sykkeltur. Det nærmer seg skolestart, og siden 13 åringen ikke har syklet til skolen før, testet vi skoleveien.

Ny sykkel testes på sykkeltur

13 åringen vår fikk ny sykkel før sommeren og skal etter planen sykle til og fra skolen hver gang frem til høstferien. Det er litt av en sykkeltur. Mellom hjem og skole er det 3 km og 150 høydemeter. Den nye sykkelen er ikke en helt vanlig sykkel, og da er det ikke bare det at den har en el-motor jeg tenker på. Det er en liggesykkel.

På sykkeltur med liggesykkel
Det er ikke en helt vanlig elsykkel sønnen vår har fått.

Han har ikke syklet så veldig mye i sommer. Derfor ble søndagsturen en sykkeltur. Det endte med at guttene syklet. 11 åringen på elektrisk sparkesykkel, 13 åringen på sin liggesykkel og pappaen på elsykkel. Jeg tok med 5 åringene og deres sykler i bilen. Målet for sykkelturen var skolegården! En litt for krevende sykkeltur for 5 åringene.

Hjelpemiddelsentralen

Vår familie er ikke en A4 familie, men hvilken familie er vel det? Vi må ta hensyn til spesielle behov og utfordringer. Liggesykkelen sønnen vår har fått, har vi fått tak i via hjelpemiddelsentralen. Det er godt at det er muligheter for å få hjelpemidler som kan bidra til fysisk aktivitet, mestring og bevegelsesglede. Det har vært en lang prosess, men sykkelen har vært verdt å vente på. (Lurer du på hvordan du går frem for å søke om sykkel fra hjelpemiddelsentralen? Du finner alt du trenger å vite her.)

Skoleveien

Guttene har tidligere gått til skolen, og da har de tatt en snarvei gjennom skogen. Nå må en annen skolevei velges. Å sykle den nye traseen sammen med pappa i forkant, sikrer forutsigbarhet og gir trygghet.

Disse bildene er fra stien guttene pleier å gå til skolen.

Trygg skolestart

Småtrolla har ennå et år igjen, før de begynner på skolen. Vi er opptatt av å tenke på at overgangen til skole skal være mest mulig forutsigbar, for å gi trygghet. En ting vi kan gjøre for å bidra til det er å tilbringe tid på skolen, slik som på søndag da de lekte og syklet i skolegården.

Sykkeltur i skolegården
Det er gøy å sykle i skolegården.

Allerede i fjor høst startet vi prosessen med å sikre hvilken skole de skal gå på. Vi ønsker at de skal gå på samme skole som guttene, en kristen privatskole. Siden de er fosterbarn, er dette en prosess som inkluderer flere enn oss fosterforeldre.

Ispause på sykkeltur passer fint!

Pga lengden på turen og alle høydemeterne var det naturlig nok ikke aktuelt å la de små sykle til og fra. Jeg trakk det korteste strået denne gangen, og endte opp som sjåfør.

IS passer godt på sykkeltur
Is passer godt på sykkeltur!!

Jeg og de små kom naturlig nok først frem, men de andre kom ikke lenge etter. Det som er tungt å sykle oppover er jo desto lettere nedover.

Ungene syklet litt rundt i skolegården. 11 åringen og pappaen dro til butikken (søndagsåpen!!) og kom tilbake med is. Det smakte deilig i solen.

Bekymringer

13 åringen og pappaen ble igjen og ventet på 13 åringens bestekompis som var underveis, mens jeg tok med de tre yngste hjem. 11 åringene hadde glemt å lade sparkesykkelen og hadde ikke strøm nok til alle oppoverbakkene.

13 åringen var veldig spent på hva kompisen ville si når han fikk se sykkelen. Dette har vært årsaken til at han har vegret seg for å bruke sykkelen hjemme i sommer. Han har brukt den litt på besøk hos bestemor og på hytta.

Den begeistrede reaksjonen fra kameraten, da han fikk se sykkelen, dempet kanskje litt av uroen eller spenningen han kjenner på. Da vi snakket om det på søndag kveld sa han:

Mamma, han er jo kameraten min, klart han synes sykkelen min er tøff. Hva med de andre??

Bekymret 13 åring

Deilig sykkeltur

Sykkelturen var vellykket på alle måter. Vi fikk mosjonert oss (alle unntatt meg selvfølgelig), vi fikk testet skoleveien, vi fikk lekt i skolegården og sønnen vår fikk vist frem sykkelen til kameraten sin. En deilig dag ute!

Jeg gleder meg allerede til neste sykkeltur med familien, da tror jeg vi skal velge en litt flatere trase, slik at hele familien kan sykle. Det ser jeg frem til.

Pause på sykkeltur
Syklene hviler mens vi koser oss med is.

Har du vært på sykkeltur med hele familien? Kanskje du vil dele noen tips og råd med meg? Har du og din familie erfaring med hjelpemidler fra Hjelpemiddelsentralen?

Jeg er takknemlig om du legger igjen en kommentar med tanker omkring dette!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.