Svaberget hyttefelt
Aktivitet og trening

Ferien nærmer seg slutten

…på godt og vondt

Ferien er for noen over og for andre går det mot slutten. Det er iallfall situasjonen her hjemme hos oss. Pappaen begynte på jobb på mandag, og neste mandag starter vi for siste gang siste årets barnehagen, og litt lengre ut i uka er det oppstart i 7. og 8. klasse for guttene.

Jeg synes denne ferien har forsvunnet så fryktelig fort. Det er så mye en skulle ha gjort, men det er ikke tid til alt. Det viktigste er å prioritere å være sammen. Familietid! Det er gull verdt, og for meg, høydepunktet med ferien!

Savner alene-tid i ferien

Jeg innrømmer at jeg ser frem til normaliteten igjen, til hverdagen. Jeg ser frem til ferie, og jeg ser frem til hverdag… Sånn er det! Jeg tror ikke jeg er alene om å ha det slik. Kjenner du deg igjen?

Jeg for min del har savnet veldig alene-tiden. Som husmor er jeg vant til å ha formiddagene alene, og overgangen til å ha familien rundt meg 24/7, blir til tider litt voldsom.

Alene tiden betyr mye for meg. Jeg har savnet å ha tid til å blogge. Med de reglene vi har innført for barna når det gjelder skjermtid, har det ikke vært lett å finne tid til å blogge i sommer.

Jeg synes kveldene når de minste endelig har lagt seg, er så verdifulle. Da an vi gjøre ting sammen med de store guttene, eller vi kan gjøre ting sammen som par. Når eldstemann gjerne er i seng etter at vi har lagt oss, og de små starter dagen i 06.00 tiden er det ikke mange rom for alene-tid.

Ferien i Øster Hurup
Nydelige omgivelser, da jeg snek meg ut til en morgentur, alene, i Øster Hurup.

Jeg ser også frem til tid for trening fremover. Treningsstudioet har jeg ikke vært innom på en stund. Gå/joggeturene, alene, i sommer har det heller ikke blitt mange av. Sykkelen har heller ikke blitt brukt i treningssammenheng.

Ferien er familietid

Det beste med ferie er å gjøre ting sammen som familie. Familietid!! Det setter jeg svært høyt. I år har vi vært ganske aktive, selv om vi nok har mye å gå på. Så selv om jeg ikke har trent så mye har jeg stort sett får trasket på meg skritt iallfall. (Bruker Fitbit)

Vi har også tilbragt ganske mange timer i bil sammen. Jeg skal dele litt erfaringer om biltur med barn i et litt senere innlegg.

Legoland og legohouse

Vi har trasket rundt i Legoland og i Legohouse. En dag i hver av de. Jeg anbefaler spesielt sistnevnte om du skal til Billund med barn som liker lego!! Legohouse er bare to år gammelt, så ikke alle kjenner like godt til det som Legoland. For oss var legohouse en større suksess enn Legoland. Jeg kan imidlertid love deg at begge de to dagene genererte masse skritt.

Vi besøkte logohouse i ferien
Lego engasjerer alle, små og store.

Basseng

Vi har bodd på hotell i Haugesund, hvor vi badet i hotellets basseng hver eneste kveld. Barna protesterte da vi dro derfra, fordi de ville svømme mer. Vi har derfor også vært i Dampsaga bad i Steinkjer, som er omkring 20 minutter fra hytta. Det er ekstra kjekt med slike aktiviteter som hele familien liker, med så stor forskjell i alder er det etterhvert utfordrende å finne slike ting.

Sykkeltur

Vi har vært på sykkeltur med de små, med blandet hell. De er redde i nedoverbakker, og snuppa har ennå ikke lært seg å bremse skikkelig. I oppoverbakker må de leie syklene, så det blir ikke så mye sykling på oss voksne, ennå. Jeg drømmer fortsatt om sykkelferie, om noen år!

Innerøytur

På Inderøy har de flotte turløyper og der har lagt opp til noe som kalles inderøytur. Flotte poster man kan finne rundt omkring i kommunen, med forskjellig vanskelighetsgrad og tilgjengelighet. Nå i helgen skulle vi ta en slik post. Vi tre eldste til fots, 11 åringen på el-sparkesykkel og de to små på vanlige sykler.

I første nedoverbakke stoppet turen. Det var løs, tørr grus på veien og i utforbakken ble det først velt på 11 åringen, jeg løp ved siden av snuppa og prøvde å hjelpe henne å bremse opp farten. Da hun var nesten nede slapp jeg henne. Men det var for tidlig. Hun mistet kontrollen og det ble enda en velt. Det ble med det. Vi måtte returnere til parkeringsplassen, og finne frem førstehjelpsskrinet! Turen vår ble med dette.

Ferie med sommerplager

Legevakt

Søndagens to velt førte til et lite sår i panna for snuppa, mens junior skrubbet seg både her og der. Kneet gikk det verst utover. Vi endte opp på levgevakt for å få renset såret skikkelig. Der vanket det; lokal bedøvelse, skrubbing med børste (Da var det godt å få slippe å være sykepleier, og bare være mamma!!!) og til slutt skikkelig bandasjering….

Plasterlapper

Vi har brukt mange plasterlapper i sommer. Med to fem åringer som har lært seg å sykle, genereres det noen små skrammer både her og der. Såre knær med plasterlapper på hører jo sommeren til. Det er jo et sikkert tegn på at vi har aktive barn, og det er jeg veldig glad for

Gnagsår

Gnagsårene er det mest meg som har stått for i sommer. Med Dårlig valg av fottøy, og joggesko som begynner å bli slitt, og modne for utskiftning har jeg bare meg selv å takke.

I anledning av at jeg var innom apoteket for å handle inn utstyr til sårstell (Guttungens knesår som ble behandlet hos legevakt) oppdaget jeg en nyhet jeg ikke har sett før; Gnagsårsokk, som du blant annet får kjøpt på apotek. Prisen tatt i betraktning er jeg usikker på om jeg kommer til å investere i de…. men spennende. Har du testet de?

Solbrent

Jeg er ikke flink til å smøre meg med solkrem. Jeg er litt flinkere med ungene. Det er sjelden noen av oss blir brente. I år ble jeg brent! Mens vi var i Danmark, hadde vi temperaturer opp mot 35 grader. Det var ikke mye solbrent jeg ble, bare passelig rød. Ikke så mye at det gjorde vondt, men nok til at jeg har flasset litt av.

Jeg vet at jeg må skjerpe meg.

Insekter

Flott

Jeg er veldig redd for flott. vi hørte jo snakk om den i min oppvekst også, men da mest som noe som var på katta til naboen!! Pappa fikk påvist Boleriose, Da jeg fikk se hva det gjorde med ham, tok jeg skrekken. At et så lite kryp kan ødelegge så mye??!

Da vi var i Danmark for to år siden fant vi masse flott på barna. Jeg har lest at det er mye flott der, så jeg gruet veldig til denne ferien. Vi fant imidlertid ikke en eneste flott!!!

Veps

Jeg var livredd veps tidligere, men måtte ta meg sammen da jeg ble mor. Da jeg for 2 år siden ble stukket av veps to ganger, ble jeg kurert. Det var neimen ikke noe å være redd for.

Min fobi for veps har jeg imidlertid klart å gi videre til en av mine sønner. Det hjalp heller ikke at han for noen år siden var uheldig å rive ned et vepsebol og endte med å få 4-5 vepsebitt. Han får panikk når han ser en veps, akuratt slik jeg selv gjorde tidligere.

I år har ingen blitt stukket… ennå, og vi har egentlig ikke opplevd at vepsen har vært særlig innpåtrengende heller. Hverken på hytta eller hjemme har vi funnet vepsebol.

Mygg

Vi opplevde litt mygg på kveldene i Danmark, så noen bitt ble det. Du kan jo bare forestille deg lyden av en mygg på soverommet om natta?

Fluer

Det insektet som egentlig har plaget oss mest, var fluene vi opplevde i hytta vi leide i Danmark. Det var som å leve i sangen «Gøy på landet»

…og her er sikkert hundre tusen, millioner fluer.

Gøy på landet, gøy på landet, sånt no hakke vi i by´n.

Nei det har vi ikke!

Gøy på landet, gøy på landet, sånt no hakke vi i by´n.

Gøy på landet, Skrevet av Leslie Sarony og oversatt til norsk av Arne Svendsen.

Da onkel satte igang konkurranse om å ta flest fluer, tente øyeblikkelig 11 åringens konkurranseinstinkt. Hvem som vant og hvor mange som ble tatt, skal jeg ikke uttale meg om. Det ble etterhvert litt mer levelig inne iallfall.

Lengter tilbake til hytta

Jeg savner allerede hytta. Vi har tilbragt ganske mye tid der denne ferien. Jeg tok med ungene og reiste derfra tirsdag ettermiddag. Jeg har lyst til å vende tilbake i helgen. De store guttene mine ønsker å bli her. Så vi må nok kanskje ha et familieråd på det. Vi har vært lite hjemme i sommer så forstår de også!

Svaberget hyttefelt
Svaberget hyttefelt. Bildet er tatt fra båten, ute på fjorden.

Nå har jeg uansett noen dager på å komme i noen lunde normalt gjenge igjen før hverdagen er over oss for fult, så vi får se.

Hvilke høydepunkter ser du tilbake på etter ferien? Og du…. Ser du også frem til hverdagen igjen? Eller er det bare meg?? Jeg ville bli veldig takknemlig om du ville dele tanker omkring dette.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.