Bjørn i Namskogan familiepark
Aktivitet og trening,  Barna

Namskogan familiepark

Når vi er på hytta er det ca 2 timers kjøring nordover, til Namskogan familiepark, hjemmesiden deres finner du her. På fredag hadde vi hele dagen der. Vi liker oss i parken, både små og store. Det beste med parken, synes jeg, er at det er våre egne arter vi kan betrakte. Her er ikke løver, tigere, elefanter og kameler.

Største samling av nordiske dyr

Det er over 30 arter i parken, alle er Nordiske dyr, dyr vi kan treffe på i Norsk villmark. Bjørn, ulv, gaupe, rådyr og elg er blandt artene Som holder til her. Jeg må innrømme at å se en elg ligge på et jorde i parken ikke kunne måle seg med det vi så på vei til parken.

For bare noen få kilometer etter at vi hadde kjørt fra hytta fikk vi vår første naturopplevelse: Ei elgku med to små kalvet løp over jordet, krysset veien og fortsatte opp mot skogen på den andre siden. Jeg rakk så vidt å få tatt noen bilder med mobilen gjennom vinduene i bilen.

Namskogan familiepark er passelig stor, og det er flere aktiviteter å delta på, for små og store. Det er ikke noe problem å rekke over alt på en dag, og du trenger ikke skynde deg for å få med deg alt. Sammenligner du med dyreparken i Kristiansand, bør du der ha minst to-tre dager for å komme gjennom alt. Vi har ikke vært der med de yngste ennå, men vurderer det for neste år.

Da vi kom til parken, hadde den vært åpen i ca 1 time. Det var overskyet vær, og ikke varmere enn en normal trøndersk sommer dag. Utover dagen stakk sola frem, og gradestokken krøp opp mot 19 grader. Det var med å la en perfekt ramme om dagen vår.

Dyrene i Namskogan familiepark

Jeg har ikke tatt bilde av alle dyrene vi så, men noen er mer fascinerende enn andre og denne gangen var det tre av dyrene som ga meg en spesiell opplevelse.

Bjørn

Det er tre bjørner i parken. De er lette å få øye på og vi har alltid sett de når vi har vært i Namskogan familiepark. Denne gangen stilte den ene seg opp som om den poserte for kamera. Litt spesielt å stå «ansikt til ansikt» med en bjørn. Heldigvis med et gjerde mellom oss.

Bjørn i Namskogan familiepark
Fascinerende å se en gjøre rett inn i øynene.

Gaupe

Gaupa er et fascinerende dyr, kanskje spesielt for oss sm har katt. Det eneste ville kattedyret i Norge. Vi har sett de i parker før, men de er vanskelige å få øye på, med unntak av når de fores. Det var derfor svært spesielt å finne denne gaupa som lå omtrent en meter fra gjerdet. Litt spesielt å være så nær at vi kunne høre den male!

Gaupe i Namskogan familiepark
En mektig opplevelse å være så nær gaupa, og faktisk høre den male.

Fjellreven

Fjellreven har jeg aldri sett før når vi har vært i Namskogan familiepark. De er sky, men nå nærmet det seg foringstid. Jeg antar at det var årsaken til at to fjellrever lå klare helt inne ved gjerdet.

Fjellrev i namskogan familiepark
En av norges mest skjeldne dyr.

Aktiviteter i Namskogan familiepark

Det er mange aktiviteter i parken. Her er noen av aktivitetene vi prioriterte denne gangen:

Bob-banen

Bob-banen er den første aktiviteten vi kommer til, og er blitt et fast stopp når vi er i parken. Jeg er superpysete, og har ennå ikke prøvd den. Mannen min fikk derfor kjøre flere runder. Junior har kjørt med pappa flere ganger tidligere, og ønsket veldig å kjøre sammen med pappa denne gangen også. Det ble vist litt trangt, så neste gang må han kjøre alene.

Mannen min måtte etterpå kjøre en tur med hver av tvillingene. Sånn er det å ha en pysete kone! Bortsett fra det å stå i kø, tror jeg ikke han hadde så mye imot det.

Bobbanen i Namskogan familiepark
To som er fornøyde når de nærmer seg målområdet.

Ved bob-banen er det rikelig med bord og benker, her er toaletter og også mulighet til å kjøpe seg litt mat. Vi hadde med oss niste. Jeg anbefaler det, for her er det er så godt tilrettelagt for å spise medbrakt mat. Ikke alle parker er det!

Bompebåter

Guttene har kjørt flere ganger tidligere, men jeg har aldri prøvd. Eldstemann hadde ikke lyst denne gangen , så han ble utropt som vakt over sakene våre og fotograf.

Junior var stor nok til å kjøre alene. Begge femåringene hadde lyst til å prøve, og siden de begge måtte ha en voksen sammen med seg… så måtte jeg også være med. Sånn bortsett fra at jeg aldri fant en god sittestilling, ble det ganske gøy etterhvert.

Lekeplass

Det er masse morsomme apparater på lekeplassområdet. Noen tradisjonelle, men også noen som våre små ikke har prøvd før. Det ble også kjøring med el-traktor og tråbiler.

Gullgraving

Eldstemann hadde gledet seg til å hjelpe de små med å finne gull. Femåringene er ikke så tålmodige, og gullklumpene er så små…. En ganske uheldig kombinasjon. De er heldige som har en store bror som mer enn gjerne hjelper til med å finne gull.

Gullgraving i Namskogan familiepark
13 åringen leter gull. Ikke mange som er like tålmodige som ham. Heldige er småsøsknene som fikk hjelp av ham.
Det er ikke lett å finne gull…. men det skal det vel ikke være heller??

Jeg fulgte lillebror til «gull-innvekslingen» da han var ferdig med å lete etter gull. Vi fikk se koppen med alle gullklumpene andre barn hadde funnet. Noen var veldig mye større enn de vi kom med, som var som fnugg i forhold. Jeg sa til lillebror:

Vet du, jeg har en enda større gullklump enn disse? For jeg har jo deg!

Meg

Disse fire barna er mer verdifulle enn gull, mitt hjertes edelstener. Jeg er privilegert som får ha de i livet mitt.

Souvenir butikken i parken

Ungene elsker denne butikken. Her får de kjøpt godteri som ikke finnes andre steder, og her får de kjøpt leker og kosebamser som de ikke får tak i andre steder. I år som i fjor og året før der…. ble det handling.

Dette hjertet som henger på veggen på hytta, er også kjøpt her. Bildet er fra innlegget om den nyinstallerte varmepumpa.

Hjerte og varmepumpe
Dette hjertet ble kjøpt i Namskogan familiepark sommeren 2016.

Alle fikk lov til å kjøpe seg en kosebamse. De er alle fire veldig glade i bamser. Jeg måtte sette an maks pris, for her er det bamser i mange størrelser. Siden vi var der på fredag fikk de også lov til å kjøpe seg lørdagsgodis her. I tillegg fikk de lov til å velge seg et klesplagg hver.

Den beste dagen…

Mettet på inntrykk forlot vi Namskogan familie park for denne gang. Vi kommer nok tilbake. Som 13 åringen sa:

Dette er den beste dagen jeg har hatt i Namskogan familiepark.

13 åringen vår

Leirskole og speidertur i Namskogan familiepark

Han har (begge guttene faktisk) vært der både i forbindelse med leirskole og med speideren. Da de var her med speideren overnattet de i rovdyrcamp. Han har opplevd mye som jeg ikke har opplevd der i parken, men dette var allikevel den beste opplevelsen for ham.

Har du vært i Namskogan familiepark?

Om ikke du har vært her, anbefaler vår familie denne parken på det varmeste. Passelig stor, og med våre egne dyrearter. Godt tilrettelagt. Ta med niste, og det er også mulighet til å grille.

Hvilke familieparker er dine/din families favoritter? Kanskje du har noen tips til parker vi kan besøke neste år?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.