Årets første båttur
Aktivitet og trening

Båten er endelig på sjøen!

Denne dagen fikk vi endelig satt ut båten. Vi har ventet lenge, og marinaen er ikke helt 100% ferdig ennå, men den er iallfall bedre enn for et år siden. Vi føler oss helt komfortable med å ha båten liggende der nå.

Båten skal sjøsettes

Å sjøsette en båt behøver ikke å gå helt knirkefritt. Da vi sjøsatte båten vår for første gang for et år siden, oppdaget vi at motoren ikke fungerte. Det oppdaget vi ikke før vi hadde fått den på vannet, så vi måtte dra den opp igjen. Det ble en tur på verksted før vi endelig fikk båten på sjøen.

Båten er klar til sjøsetting
Vi har dratt båten inn til Kjerknesvågen kai for sjøsetting.

I år testet vi motoren, og alt var i skjønneste orden FØR vi sjøsatte båten. På onsdag ble det sjøsetting og alt gikk helt på skinner…. helt til….

…vi ikke fikk opp bilen.

Selv med 4-hjulstrekk klarte vi ikke å få bilen opp bakken, den skole bare bakover. Et øyeblikk var jeg bekymret for bilferien til Danmark. Det er bare en uke til vi drar.

Bilen står fast
Bilen vil ikke opp. Det ryker under panseret.

Etter mye styr fikk vi hjelp fra en lokal bonde til å dra både bil og henger opp på parkeringsplassen. Tusen takk for hjelpen!

Tauehjelp
En bonde med traktor, hjalp oss å dra opp bilen.

Årets første båttur

Båten var endelig på sjøen og bilen trygg på land. Endelig kunne vi nyte årets første båttur.

Det var nydelig vær, og deilig å endelig få en tur ute på fjorden. Vi satser på at det blir flere dager, og turer som denne!

Båten i barndommen

Båt var en naturlig del av min barndom. Vi hadde båt hele tiden. Pappa tok ofte med hele familien på fisketur eller bare ut på en av holmene, der vi spiste niste , badet og koste oss. Da jeg og broren min var på alder med våre eldste, var vi så båtvante at vi dro ut alene, ut på holmer eller skjær sammen med venner.

Jeg har mange gode minner fra fisketurer og pikniker med båten som transport middel. Enten sammen med familien eller sammen med venner. Dette er vår andre sesong med båt, så våre barn er ikke like sjøvante. Så jeg har en jobb å gjøre med å bringe arven videre.

En ting som er viktig å lære videre til barna er sjøvettsreglene. Har du bår bør du kunne de. Redningsselskapet har en fin presentasjon av sjøvettsregelne. Ta en titt på denne siden.

Hva er ditt forhold til båt og båtliv? Legg gjerne igjen en kommentar!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.