Velkommen til båttreffet 2019
Aktivitet og trening

Båttreffet 2019

I helgen gikk båttreffet 2019 av stabelen her i Kjerknesvågen (her kan du lese mer om båttreffet). For oss er dette blitt en tradisjon. Det er 4. gang vi deltar. Denne gangen var vi der både lørdag og søndag.

Lørdag var det mest folk, og ganske surt og kaldt. Da vi kom tilbake på søndag var det litt mer romslig med plass, og også betrakelig varmere i været.

Velkommen til båttreffet 2019
Vi ønskes velkommen!

Aktiviteter på båttreffet

På båttreffet er det mye aktivitet, og vi kan ikke få med oss alt. Vi legger opp våre besøk på båttreffet etter barna, og hva de liker å gjøre. Vi har derfor våre faste stopp.

Tur med Elias

Eliasbåten er en viktig post i programmet vårt. I år var første gang de to små kjørte uten at jeg var med. På søndag var det liten kø, så de fikk seg en ekstra tur også. Alltid stas!

Tur med Eliasbåten på båttreffet.

Båtbyggeriet

Båtbygging er også en gøy post for de yngste. I år var første gangen de største ikke lagde sin egen båt.

Årets båter, lagd av de to yngste.
Båtene våre to minste laget i år.

Selve båten med mast og propell kjøpes ferdig , så kan barna spikre på klosser, sette på seil, tegne eller spikre på forskjellige ting på båten sin. Våre to trenger fortsatt ganske mye hjelp for for å dekorere båtene sine, men de bestemmer selv hva de skal ha på og hvordan det skal bli. I år ble det saueseil for lillesøster, og lillebror valgte å ha vimpel i toppen av masta.

Barna har bygd båter i båtbyggeriet
Båtene må jo testes.

Sjørøvershow

Rett som det var kom tre sjørøvere roende inn mot land. De hadde med seg et sjørøverkart. De var litt klossete, til barnas store fornøyelse. De begynte å grave i stranda, men ble avbrutt da en kanon ble avfyrt. Sjørøverne kom seg kjapt tilbake i robåten. En dame kom og fant kartet, etter at sjørøverne hadde dratt. Skatten, en gammel sjørøverkiste, ble gravd opp. Alle barna stilte seg i kø, og fikk en gullmynt hver fra skatten. Stor stas å få en ekte sjørøvermynt!!!

Sjørøverskatten er gravdfrem og nå får alle barna del i sjørøverskatten.
Sjørøverskatten deles med alle barna.

Det har vært sjørøvershow hvert år, men dette er første året vi ser hele forestillingen. Det vil si det var bare lillesøster og jeg som fulgte med. De andre holdt på med andre ting.

Skyte med luftgevær

Mannen min overtalte meg til å prøve å skyte med luftgevær. Jeg har aldri prøvd å skyte stående før. Avtrekkeren var mye løsere enn jeg hadde trodd, så da jeg tok av sikringen forsvant det første skuddet…. Med de 4 neste skuddene skjøt jeg meg inn på en 5. plass i dameklassen. Skytingen fortsatte i noen timer før premieutdelingen, så jeg ble sikkert forbigått. Sluttresultatet så jeg aldri, men det betyr ikke så mye heller. Gøy var det uansett.

Ingen av guttene ville prøve. Så det ble bare mannen min og jeg som forsøkte.

Gudstjeneste

Søndag på båttreffet pleier vi å gå på utendørs gudstjeneste. I år klarte vi ikke å få stablet familien på beina i tide til å få med oss gudstjenesten.

Matservering på båttreffet

Det er mye god mat på Båttreffet. Vi tok middagen der begge dagene. Det er flere forskjellige steder hvor man kan kjøpe mat, selv på det lille området. På lørdag valgte vi fiskeburgere. Sjørøverburgere til de små, og verdens beste fiskeburgere til oss store. Til dessert vanket det vafler til alle. For meg med cøliaki var det både glutenfri burger og glutenfri vaffel.

På søndag valgte mannen min og jeg fiskesuppe. Flesteparten av barna gikk for fiskeburger/sjørøver burger igjen.

Fiskesuppe på Kailoftet
Søndagsmiddagen på Båttreffet

Gleder meg allerede

Jeg gleder meg allerede til båttreffet 2020. Da er barna enda et år eldre. Kanskje kommer vi til å prøve nye aktiviteter. Holder du til i Trøndelag, anbefaler jeg å besøke båttreffet. Det er mange flere aktiviteter enn de jeg har nevnt, og det er mye mer god mat enn det vi prøvde i år. 1. helga i juli, så det er bare å sette av datoen.

Vår familie er liker veldig godt marinaer, festivaler, spel og lignende. Vi har alledere deltatt på flere i 2019. (Martnan i Trondheim, Straumens dag og Titranspelet)

Liker du og din familie slike happenings? Hvilke er dine favoritter, og hvordan er de tilrettelagt for barn?

Legg gjerne igjen et tips i kommentarfeltet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.