Barna,  Mammagreier

Hjelp, (hus)mor er syk!!

Jeg er syk

Det passe aldri å være syk. Særdeles ugunstig er det for en husmor å være syk i barnas ferie! Jeg har nå ligget syk siden søndag. Ikke alvorlig syk selvsagt, men en plagsom sommerforkjølelse.

Godt å sove når en er syk
Photo by Pixabay from Pexels

Du vet av den typen med sår hals, tett nese og tungt hode. Det beste stedet å være er da, er i senga. Med andre ord har det blitt lite av meningsfulle aktiviteter for barna de siste dagene, og det har blitt dårlig med blogging.

Familien må trå til

Formen er fortsatt ikke god, men jeg er iallfall delvis i farta igjen. Klesvasken har hopet seg opp, men ellers har barna og mannen tatt seg av det viktigste.

De klarer seg godt selv om jeg er syk.
Photo by Ekrulila from Pexels

Det er en velsignelse at barna er blitt så store, at jeg faktisk kan tillate meg selv å være sengeliggende når kroppen trenger ro.

Storebrødrene som barnevakt

De to store guttene har passet de to små. Det har vært dårlig vær, så de har vært inne hele tiden. Derfor har de fått bruke skjermene litt mer enn det vi normalt tiltater.

En velsignelse for en som er syk

I går kveld var det 13 åringen som la lillebror helt alene. Det er deilig å se at de kan bidra når det kreves av de.

Klokka gikk ifra oss i går kveld. Det ble litt senere enn normalt. Snuppa var sliten, og trengte lang tid ved kveldsmaten. Lillebror var tidlig ferdig, jeg trengte at en fulgte opp snuppa med kveldsmaten og en fulgte opp lillebror, slik at han kom seg kjapt i seng og ikke rakk å begynne å leke.

Jeg ba mannen min om hjelp. Han hadde veldig lyst til å se fotballkampen, men kom allikevel. Jeg så at han egentlig hadde lyst til å se kampen, så jeg spurte 13 åringen; «Kunne du tenke deg å hjelpe lillebror i seng, slik at pappa kan få sett fotball kampen?»

Syk dame med tett nese
Photo by Lina Kivaka from Pexels

Han gikk etter pappa og lillebror og sa; «Pappa, jeg kan legge ham jeg. Kos deg med fotballkampen du!» Selv om jeg hadde spurt ham om å hjelpe, ble jeg nesten litt rørt. Da jeg kom ned med en sliten lillesøster litt senere satt guttene på senga og 13 åringen leste for 5 åringen.

Det går bra når jeg er syk!

Så joda, det er en velsignelse med store hjelpsomme barn, når formen ikke er helt som den burde.

Tusen takk guttene mine! Jeg er veldig stolt av dere!

Har du barn som kan stille opp som barnevakt for yngre søsken? Har du mulighet til å legge deg nedpå om du er syk?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.