Aktivitet og trening

Titranspelet

I helgen var jeg på Frøya hos mamma, med alle 4 barna. Jeg hadde veldig lyst til å se Titranspelet. Titranspelet er et spel til minne om Titranulykka, der 141 mennesker omkom på havet. Fiskere fra over 20 kommuner omkom i ulykka som fortsatt er en av de største ulykkene som har rammet til havs i Norge. I år der det 120 år siden ulykka.

Titranspelet
Stykket er skrevet av Hans Anton Grønnskag og musikken er av Magne Romestrand.

Titranspelet uten mannen min?

Jeg har aldri sett Titranspelet, og var ganske avgjort på at jeg ville se det. Ikke sikkert det blir flere muligheter. Mannen min måtte reise til Rogaland i forbindelse med jobb, og måtte reise allerede søndag. Han fikk derfor ikke mulighet til å bli med til Frøya denne gangen. Jeg syntes det var ekstra trist, siden jeg kunne tenke meg å se spelet sammen med ham.

Spelet skulle vises fredag, lørdag og søndag. Titranspelet vises utendørs, på Titran. Det var ikke særlig godt vær i vente for helga, så jeg var veldig usikker på om vi skulle gå, siden jeg også måtte ha med meg ungene. Jeg hadde ikke lyst til å gå alene, så søndagens forestilling var eneste mulighet. Fredag og lørdag var det kvelds og natt forestillinger, mens på søndag var det ettermiddagsforestilling.

Avlyst

Fredagens forestilling var den som hadde best vær. Lørdagens nattforestilling ble avlyst på grunn av for dårlig vær.

Litt ruskete vær ville blitt en god kulisse, men når lyden ikke blir god og det er fare for publikum og aktører på scenen, er det best å avlyse.

Dette var nok den forestillingen jeg ville valgt å gå på, dersom mannen min hadde blitt med. De som hadde billetter til forestillingen, fikk beskjed om at de kunne benytte billettene på søndagens forestilling i stedet.

Vi hadde ennå is i magen, kunne det bli utsolgt?? Vi måtte se an været!

Billetter til besvær!

Mamma og jeg var veldig usikkre, og fulgte værvarslet gjennom hele helgen. Søndag formiddag bestemte vi oss for å bestille billetter. Det skulle vise seg å ikke være så lett!!!

Først prøvde jeg å bestille billetter, men kjøpet måtte bekreftes med bankID, og jeg hadde ikke min med. Derfor måtte jeg bestille med mammas konto. Etter et lynnedslag tidligere i helgen var heimen uten både internett og TV-signaler. Jeg delte mobilnett til hennes iPad. Billettene ble etter endel strabaser bestilt. De ble sendt til mammas mailadresse. Med delt mobilnett til iPaden, fikk vi omsider åpnet mailen.

Billettene kunne hentes via en app. Jeg installerte appen på mammas mobilen, men det gikk ikke å registrere ny bruker. Siden mamma ikke har printer, kunne vi heller ikke printet ut billettene. Siste løsning var å henvende seg i billettluka på stedet. I følge mailen måtte man da møte ekstra tidlig. Så vi kastet oss i bilen. Jeg ante ikke hvordan det ville bli å finne parkering.

Det var litt ergerlig å innse da vi kom på stedet, at vi kunne ha kjøpt billetter med vipps!

Tidlig ute

Siden vi dro ekstra tidlig for å få ordnet med parkering og billetter fikk vi også god tid før forestillingen begynte. Tidspunktet vi hadde fått oppgitt, var tidspunktet for når spelstedet ble åpnet, ikke når spelet begynte. Vi var derfor på plass ekstra ekstra tidlig!!

Sukkerspinn, regn og lang ventetid!!!

Vi hadde regntøy på oss, men vi burde nok hatt enda mer varme klær under. Det ble litt kaldt. Mamma og jeg byttet på hvilke under vi hadde på fanget. Rett før forestillingen begynte, sloknet mobilen min. Så jeg fikk ikke tatt bilder underveis.

Vi venter på at Titranspelet skal begynne
Begynner det snart?

Tross det dårlige været, og unger som begynte å mase om å få gå til bilen 30 min før forestillingen, var det en flott opplevelse å være der. Og jeg må innrømme at jeg måtte tørke en tåre eller to på slutten.

En sterk opplevelse.

Får jeg muligheten igjen, skal jeg ha med meg mannen min, campingstol og ullpledd, også håper jeg å få mulighet til å se nattforestillingen!

Har du ikke sett Titranspelet, ja da har du gått glipp av noe.

Det finnes mange slike spel rundt om i bygder og grender. Jeg har også vært på Marenspillet, i Dolm Kirke. Det ble sist vist i 2017.

Pappa pleide å si:

Enhver bygd med respekt for seg selv, har sitt eget spel.

Det er flere spel jeg har lyst til å se; «Spelet om Heilag Olav» på Stiklestad og «Olav Engelbrektsson» på Steinvikholmen slott (siste oppføring i 2015) har lenge vært på ønskelista, i tillegg til «Titranspelet».

Finnes det et spel i nærheten av deg? Hvilke erfaringer har du med slike spel? Har du sett noen eller deltatt selv?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.