yrende folkeliv på Straumens dag
Aktivitet og trening

Straumens dag

I påsken var vi på tur i Straumen, og du kan se innlegget her. I dag var vi tilbake, i forbindelse med markeringen av Straumens dag. Straumens dag er ifølge arrangøren en kulturmønstring og martna for hele Inderøy.

Hva er Straumens dag?

Vi har aldri deltatt på Straumens dag før, så vi viste ikke helt hva vi hadde å forvente. Vi fant ikke mye informasjon om hva som skulle skje på nettet heller, så vi ante ikke helt hva vi gikk til.

Straumen pyntet til fest
Feststemning i Straumen! Skydekket sprekker opp, dette blir en fin dag!

Mannen min hadde funnet ut litt:

  • Ordføreren skulle åpne alt kl 10.00
  • Det skulle være noen boder i Muustrøparken. Han hadde innrykk av at det var mest politiske utstillere.

Plan for dagen

Vi så for oss en svipptur innom for å se på bodene, slik at ungene kunne samle litt reklameartikler. Vi så for oss en stopp i Muustrøparken, så de kunne leke litt der. Etterpå skulle vi handle, også ta en tur i marka! Det var planen. Det er alltid godt å ha en plan!

Stor aktivitet på Straumens dag

Allerede før vi hadde kommet så langt at vi fant oss en parkeringsplass, innså vi at dette var nok litt større enn det vi hadde sett for oss. Vi så hoppeslott fra veien, utenfor en av butikkene i sentrum, og flere boder i samme området.

yrende folkeliv på Straumens dag
Stor aktivitet i Muustrøparken midt i Straumen.

Det var mye folk, og parkeringsplassen var i ferd med å fylles opp. Gråværet fra natta, måtte etterhvert gi opp kampen mot en stadig varmere sol. Akkurat som meldt! Dette så ut til å bli en fantastisk dag. Vi innså fort at dagen ville bli litt annerledes enn det vi hadde sett for oss.

Ansiktsmaling pågår
Her får vesla ansiktsmaling. Stor stas!

Lag, organisasjoner, næringsliv og politikere hadde sine stands. Politikerne utgjorde bare en liten del. Det var boder i sentrum og hele Vien til muustrøparken og parken var fylt opp. Det var scene for underholdning, men vi ante ikke hva og når. Mens vi var der kom et barnekor på scenen. Det var gøy!

Det var så mye forskjellig. Mat av alle slag, neglelakkering, ansiktsmaling, lotterier, salg av håndverk og håndarbeid, biler og elsykler… I det hele tatt, i går kunne du fått tak i nesten hva som helst i Straumen sentrum og Muustrøparken.

Vi ble der et par timer. Mye lengre enn vi hadde planlagt, og det ble mye varmere enn vi hadde beregnet. Alle koste seg, både små og store barn, og voksne!

Barne tegninger på asfalten
Mange barn har satt igjen sitt merke på parkeringsplassen her i dag!

Endring i planen

Etter vår runde gjennom bodene i forbindelse med Straumens dag, og handleturen ble det endring i planene. I stedet for tur i marka, dro vi til Kjerknesvågen.

Roet ned i Kjerknesvågen

I Kjerknesvågen er det lekeplass, kafe, et basseng der barna kan kjøre båter, og lokalbutikken like ved. Ungene koser seg alltid der. De siste gangene vi har vært på hytta har området vært stengt, på grunn av anleggsarbeid. Så ungene var ivrige på å dra dit i går. Det er veldig fint å ha et sted om både de små og de store ungene liker å være.

Manne min og jeg la oss på et teppe i gresset mens barna lekte.

Deilig!

Vi fikk kjøpt oss veldig gode fiskeburgere, det ble middagen i går. Det var så varmt så det var deilig å slippe å lage middag. Det er greit å forandre planene. Det hadde blitt for varmt å gå tur i går.

Tilbake på hytta ble det anledning til å kjøle seg ned med is og en tur i plaskebassenget.

Liker du markeder, marinaer. festivaler eller lignende? Skal du på noen i sommer? Har du noen å anbefale?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.