En offentlig familie?
Barna

En offentlig familie?

Når man blir fosterfamilie (her kan du lese om hvordan vi ble fosterhjem) blir man også et offentlig hjem. Det blir vi drillet på på Pride kurset. Vår familie er på mange måter en offentlig familie, synes jeg. Vi har mye hjelp fra det offentlige koblet på barna våre. Jeg har i dette innlegget tenkt å skrive litt om det hjelpeapparatet vi har koblet på barna.

Vi åpner livet vårt for mange offentlige instanser, og er på en måte en offentlig familie.

Offentlige instanser som er eller har vært koblet på våre barn:

Skole og barnehage

Vi har 2 barn i barnehage, og 2 barn på skole, med den oppfølging og de møter det medfører. Barnehage og skole er en viktig samarbeidspartner og de vet nok mer om oss enn vi er klar over. Tenk på alt det barna våre forteller om oss til barnehagelærere og lærere?!

Klosser med bokstaver danner ordet lek
Photo by Skitterphoto from Pexels

Barnevernet

I forbindelse med at vi er fosterhjem, har vi møter med vår kontaktperson (tidligere kaldt saksbehandler) 4 ganger i året. Vi har hatt samme kontaktperson hele tiden siden plasseringen i 2014, med unntak av da hun var i et års barselpermisjon. Da hadde vi en vikar. Vi har vært veldig heldige, når vi hører om de som har byttet kontaktperson både titt og ofte) Vi har besøk av tilsynsfører 4 ganger i året, vi har samvær med biologiske foreldre 4 ganger i året og utenom det treffer vi biologiske søsken og deres familier.

PPT

Tre av barna våre har PPT tilkoblet. De har alle for tiden vedtak på spes.ped. Vi har to ansvarsgruppemøter pr. halvår for hvert av barna. Vi har dessuten to basisgruppemøter for hver av de i året.

Fysioterapeut

Tre av barna har hatt fysioterapeut påkoblet. Dette er avviklet for alle tre nå. Vi har vært så heldige å ha samme fysioterapeut for alle tre barna. For et av barna skal fysioterapeuten ha en veiledende rolle ovenfor de som jobber med vedkommende i det daglige.

Barne og avlastningstjenesten

Tidligere hadde tre av barna våre tilbud via barne og Avlastningstjenesten i kommunen. Pr i dag er det bare et av barna som mottar tilbud derfra. Annen hver uke er et av barna våre innom der. Det har vært mer før, men det fungerte dårlig og ble trappet ned. Til høsten er det planlagt opptrapping, er veldig spent på hvordan det fungerer!

Støttekontakt

En voksen hånd som støtter et barns
Photo by Juan Pablo Arenas from Pexels

Tre av barna våre har støttekontakt. Alle har avtale annenhever uke, litt forskjellig timeantall. Alle har hver sin støttekontaktEn av de har i tillegg vedtak på fritidskontakt 12 timer i mnd, men det har ikke fungert siste halvår.

Besøkshjem

To av barna våre er i besøkshjem 10 helger i året. De er i samme besøkshjem, et vennepar av oss, disse helgene.

Helsesøster

Selvfølgelig har alle 4 oppfølging av helsesøster, men tre av barna har hatt litt hyppigere kontakt enn det som er normalt. Nå er alle tilbake på normal oppfølging på alle 4. Det er imidlertid godt å vite at helsesøster er der dersom det trengs.

Habiliteringstjenesten

De har vært koble på to av barna våre, men er for tiden ute for det ene av de. Trenger vi de påkoblet igjen, er det bare å få henvisning hos fastlegen. For det andre barnet hadde vi møte med Hab. senest i dag.

Familieteamet

3 personer samtaler ved bordet.
Photo by rawpixel.com from Pexels

Vi hadde en periode familieteamet påkoblet også. Det var godt. Selv om vi tok kontakt vedrørende et spesifikt barn, var det endelig noen som så hele familien vår. Det gjorde veldig godt. Konkrete tips og veiledning til hvordan vi skulle håndtere systemet var kanskje det som hjalp oss aller mest, da vi var i en veldig krevende periode.

Vi er en relativt offentlig familie!

Det er som du forstår, ganske mange instanser inne i bildet. Jeg har nå tatt med de vi har faste avtaler og møter med. Det er andre vanlige offentlige instanser koblet på også, som tannlege og fastlege. Jeg tror jeg har husket alle nå.

Alt i alt opplever jeg det som at vi er en ganske offentlig familie. Når jeg på toppen av det skriver blogg om oss, selv om jeg prøver å skille privat og personlig, er det også med på å gjøre oss til en offentlig familie.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.