Forsovet meg
Mammagreier,  Organisering

Når mamma forsover seg…

Når mamma forsover seg, forsover alle seg. Sånn er det når mamma er den som får alle i gang om morgenen. Jeg er daglig leder, og dagen min starter med å få alle opp om morgenen. I dag har jeg forsovet meg!

Forsovet meg. Kvinne som sover, under dyna, i et svakt opplyst soverom.
Photo by Ivan Obolensky from Pexels

I natt ble jeg vekket ca kl 4.00. En av barna kom og vekket meg. «Jeg har tisset meg ut». Så var det å stå opp, vaske og kle på tørt også omsider krabbe til sengs, lys våken. Jeg ble liggende våken en stund. Snart kom nestemann: «Æ må på do å bæsj» Jeg var så trøtt, kastet et halvt blikk på klokka 6.45. Mannen min bisto 5 åringen, etter utført ærend på toalettet.

Plutselig gikk det opp for meg:

6.45???!!!!

Hjelp, jeg har forsovet meg!!!!!

Klokka mi ringer hver morgen kl 6.10. Før kl 6.30 skal jeg egentlig ha vekket både 13 åringen og 11 åringen. Nå har de begge forsovet seg, på grunn av meg. Mannen min skal på jobb, han har også forsovet seg. Nattens bruduljer har også sørget for at han fikk for lite søvn.

Forsovet meg. Stresset kvinne ser på på armbåndsuret sitt.
Foto by Jeshoots from pixels

For eldstemann som har asperger, er alt som avviker fra det normale vanskelig å takle. I dag prøvde jeg gi ham noe som kunne motivere ham. Normalt må han gå til skolen, men i dag har jeg lovet at dersom han er klar til å gå når klokka er 7.45 og jeg skal levere i barnehagen, skal jeg svippe ned til skolen med ham også.

Dersom han ikke rekker det, kan jeg gå sammen med ham etter at jeg har levert i barnehagen.

Så får vi se da hvordan det går…..

Nå er det frokost her i huset. Vi 4 største spiser frokost, det er «stående bufet», ingen har tid til å sitte ned for å spise sammen. De to yngste spiser når de kommer i barnehagen.

Litt senere….

Konsekvensen av at jeg forsov meg

Ingen klarte å bli ferdige i tide i dag. De små rakk ikke frokosten i barnehagen, så de måtte spise frokost hjemme. Det førte til at de ble så sene i barnehagen, at jeg ikke rakk å gå sammen med guttene til skolen slik jeg pleier. Siden jeg hadde forsovet meg, og var skyld i at de var sent ute, kjørte mannen min de til skolen i dag. De hadde virkelig anstrengt seg for å være kjapt ferdige på tross av at de ble vekket for sent. Godt jobbet, gutter! I og med at mannen min måtte kjøre til skolen, kom han for sent på jobb.

Forsovet meg Sovende person, bare hendene stikker frem av dyna.
Photo by Daria Shevtsova from Pexels

Alt på grunn av at jeg forsov meg.

Det gikk jo egentlig bra

Nå er klokka snart 9.00, og endelig er alle avgårde. Stresset har roet seg. Ungene lider ingen nød; de små gikk glipp av felles frokost i barnehagen, men koste seg med frokost sammen hjemme. De store rakk skolen, men gikk glipp av spaserturen, noe de nok synes er helt greit.

Mannen min kom for sent på jobb, men han har fleksitid så det ordner seg nok det også. Jeg har foreløpig gått glipp av spaserturen med guttene til skolen, men har flere muligheter til å trene i dag… men egentlig kjenner jeg at jeg burde fått meg litt mer søvn i stedet!

Ikke så dumt å forsove seg?

Ifølge forskning fra 2017 er det vist ikke så dumt å forsove seg. Kroppen reagerer dårlig på for lite søvn, selv over en kortere periode. Så vi får se det slik at kroppene våre var slitne og trengte den ekstra timen med søvn. Les mer om studien her.

Forsovet meg- bra for hjertet? Stetoskop og hjerte
Foto by Pixabay from pixels

Hvordan synes du det er når du forsover deg?

Jeg regner med at de fleste har opplevd det en gang eller fler. Hvordan opplever du dagen når du starter med å forsove deg?

Legg gjerne igjen en kommentar om hvordan du opplever å forsove deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.