Hinderløype lekeplass
Barna

Vi bygger lekeplass

I vårt nabolag er det ingen lekeplass barna kan gå til, uten at de har følge av større søsken eller voksne. På velforeningens årsmøte fikk vi tillatelse til å anlegge lekeplass på friområdet som ligger like ved huset vårt. Det er en liten stikkvei her fra gata vår, og inn denne stikkveien ligger det fire eneboliger og et friområde.

Vi ønsker oss lekeplass

Vi som bor i disse fire husene har vært mest pådrivere med å få på plass lekeplassen. Vi håper at flere ønsker å bidra med dugnadsinnsats etterhvert. Det er mange ting å tenke på når man skal lage lekeplass. Vi velger å gjøre dette på dugnad. Vi vet at mange anbefaler at man leier inn profesjonelle til jobben. Vi får se om vi kommer til å angre.

Spesielt er det to fedre her som allerede har lagt ned endel arbeid. Slik ser det ut nå:

Leter etter sponsor til lekeplassen

Jeg jobber med å søke om støtte til prosjektet. Lekestativer er kostbare. Vi håper å få ca 50 000 i støtte slik at vi kan anlegge en lekeplass som er attraktiv, og som passer for barna uansett alder. Den må være holdbar og vedlikeholdsfri. Vi ser for oss noe ala dette:

lekeplass slik vi ser for oss.
Et eksempel på lekeplass som kan være aktuell.

En lekeplass som passer alle aldre. Både til de yngste, og til de eldre barna. En lekeplass der barna får utfordret seg både psykisk, fysisk og sosialt. En lekeplass med hinderløype ala den på bildet over er alt dette:

  • Fysisk bidrar den til at barna utvikler motorikk, balanse og vurderingsevne. Dessuten får barna automatisk trent både koordinasjon og kondisjon.
  • Psykisk utfordres barna og blir modigere, mestrer stadig nye ferdigheter og stimulerer fantasien.
  • Barna får også øvet seg i å sosialisere seg med andre barn i nabolaget.

Mer enn bare en lekeplass

Alle har trampoliner, og disser har mange i nabolaget allerede i hagene sine. Det vi ønsker er en lekeplass som kan være et samlingspunkt i nabolaget. Da må den være attraktiv, slik at ungene ønsker å gå dit. Vi ønsker at det skal være et sosialt sted hvor vi voksne også kan treffe naboene og bli bedre kjent.

Kvinner som prater sammen på en benk
Photo by Skitterphoto from Pexels

Lekeplass = sosialt samlingspunkt

Vi som bor i de fire husene her i blindveien som jeg beskrev over har fordelen av at her er det ganske trygt og godt, mange av barna er på omtrent samme alder, og det har ført til at vi voksne også blir bedre kjent med hverandre.

Vi ønsker å utvide dette fellesskapet, og inkludere andre barne familier. Det er et generasjonsskifte her i veien vår, og det kommer stadig flere barnefamilier tilflyttende. Lekeplassen er da en fin plass å bli kjent med oss som bor her fra før.

Der vi bodde før hadde vi flere tilstelninger på lekeplassen i løpet av året. Jeg savner nok litt det fellesskapet vi hadde med naboene den gang og håper at vi kan være med å bidra til det også for våre nye naboer.

Vi må derfor også få på plass benker slik at vi voksne kan ha et treffpunkt på lekeplassen, vi også, med eller uten barn.

Søker inspirasjon fra andre lekeplasser.

Hvordan er det der du bor? Har dere en lekeplass som blir brukt av alle? Har dere tilstelninger på lekeplassen? Jeg er veldig spent på å høre hvordan andre bruker lekeplassen til mer enn bare lek. Vi ønsker et aktivt og sosialt fellesskap i nabolaget og tips og ideer fra andre er veldig kjærkomne!

Bruk gjerne kommentarfeltet til å dele tips og ideer du har, enten det er egne erfaringer eller det er ideer du har hørt om fra andre eller kanske noe du bare drømmer om å få til! La meg få del i det! Kanskje kan vi realisere noe i vårt nabolag?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.