Husarbeid,  Mammagreier

Boning av hyttegulv

Gulvet på hytta er et furu tregulv. Det er mykt, og allerede fult av hakk, riper og merker. Vi har lenge snakket om at vi må få kommet i gang med boning, men vi har ikke fått det gjort. Det har ikke vært lett å få til med to små og en katt tilstede.

Travel dag

I går fikk jeg ikke tid til å åpne PCen en gang, det ble en travel dag. Beklager at det ikke kom noen oppdatering fra meg da.

Mannen min reiste til hytta på torsdag, sammen med våre to eldste brødre. Jeg ble igjen hjemme med de to yngste. Fredag hadde jeg møte med vår kontaktperson i barnevernet, med barna tilstede. Etter møtet gjorde jeg oss alle klare til avreise. Vi hadde avtalt å sette igjen ungene hos et vennepar denne helgen. Så kunne jeg også dra til hytta.

Jeg må allikevel hjem i dag, på grunn av en avtale i morgen. Da gikk det også greit å la katta vår, Missy, være igjen hjemme uten tilsyn.

Plan for helgen: Boning!

Vi hadde et stort prosjekt for denne helgen: Boning av gulv i stue, spisestue og kjøkken.

Jeg kom til hytta ca kl 18.00. Da hadde mannen min allerede begynt med boring av kjøkken og spisestue. Det var bare å brette opp armene og fortsette.

Her er hvordan vi bonet gulvet:

Forberedelser før boning:

  • Først flyttet vi alle møbler fra den tredjedelen av stuen vi skulle bone.
  • Så dro vi over gulvet med en tørrmopp, for å få vekk støv og løst bøss.
  • Deretter dampvasket vi gulvet. Vi har tidligere sett at gulvet responderer godt på damp. Fibrene som er blitt trykket sammen av ytre påkjenning, utvider seg igjen når vi damper gulvet. Slik at noen av hakkene blir borte.
  • Etter å ha dampet gulvet gikk vi over gulvet med tørrmopp igjen, denne gang for å få vekk fuktighet. Gulvet skal ikke være vått etter 1-2 minutter etter at det er vasket.
  • Vi valgte å dampe gulvet enda en gang. Spesielt på grunn av den positive virkningen damp har på alle hakkene og ripene.
  • En ny runde med tørrmoppen.

Så var vi klare for boningen:

  • Vi påførte voksen med teskje, 1 skje pr. kvadratmeter.
En flaske Osmo Rens og vedlikeholdsvoks som vi har brukt til boning av gulvet.
Dette er voksen vi har brukt til boningen av gulvene. Du kan lese om produktene i serien her.
  • Så dro vi voksen ut med en micromopp.
  • Gulvet måtte tørke i 40 minutter
  • Så var gulvet klart til å gå på og vi kunne sette møblene tilbake.

Flere runder:

Så var det på an igjen. Et nytt område måtte tømmes for møbler. Det var bare å gjenta prosessen, til vi omsider var ferdig med boningen av hele gulvet.

Velfortjent hvile!

Det var deilig å synke ned på sofaen, for å slappe av etterpå, forran TVen. Deilig å kjenne på gleden over at vi endelig hadde sørget for nybonede gulv både i stue, kjøkken, spisestue og gang. Så sovnet jeg der på sofaen, foran TVen, og dermed ble det ikke noe blogginnlegg i går….

Et klapp på skulderen

Har du erfaring med at du har vært så sliten, men fornøyd med egeninnsats… at du har sloknet på sofaen? Vi kvinner er ikke så flinke til å skryte av oss selv, men kanskje bør vi begynne med nettopp det?

Gjør det nå! Skriv inn en kommentar i bloggen min eller i facebookgruppa mi. Skriv om noe du har gjort denne uka, som du er fornøyd med!

Tenk litt på det og les gjerne innlegget jeg skrev for en tid tilbake, om at vi er gode nok. Selv om det innlegget handlet om at du er god nok som mamma, så handler det vel egentlig om å kjenne at du er gode nok som kvinne? Jeg kjenner at her kunne jeg fulgt opp med mange tanker rundt likestilling og kjønnsroller, men jeg lar det ligge denne gangen.

Når opplevde du sist å være tilfreds med det du hadde gjort? Klapp deg selv på skuldra! Gi deg selv tommelen opp! Du er god, som du er!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.