Barna,  Mammagreier

Foreldre for generasjon prestasjon

Generasjon prestasjon er blitt et begrep for vår tids ungdom. Det står mye om denne generasjonen i diverse media. Et kjapt treff på google og du får mange treff. Hvem er vi som har avlet de frem? Hvem er foreldrene til generasjon prestasjon?

Er det vi som egentlig er generasjon prestasjon?

Vår generasjon ble flasket opp med tanker om selvrealisering. Vi fikk vite at vi kunne bli akkurat hva vi ville. Har vi ambisjoner vi ikke levde ut, som vi nå overfører på våre barn?

Er våre barn som presterer bra et status symbol, et tegn på at vi er vellykkede foreldre, med en vellykket familie? Er det vår generasjon som egentlig er generasjon prestasjon?

prestasjon, tommel opp
Hva er det vi heier frem hos barna våre? Er det jaget på en vellykket fremtid? Eller heier vi frem at de også skal ha det bra nå?

Vi skal ha romslige hus, hytte på fjellet, mastergrad, påbygning, lønnshopp, vennekrets og hobbyer, vi deltar i frivillig arbeid i forbindelse med barnas aktiviteter, aktiviteter som kanskje de t er vi som har valgt for at de skal få realisert seg selv?

Har vi skapt et sykt samfunn?

Er det vi som har formet samfunnet generasjon prestasjon vokser opp i? Er det vi som har laget formen? Vi lever i et samfunn hvor det er mange barn og unge med diagnoser. Vi har også et barn med diagnose. Hvorfor må annerledeshet ha et navn? Kanskje er det ikke barna våre som bør ha diagnoser, men samfunnet vi har skapt og er en del av?

Kanskje vi foreldre har lagt lista for oss selv høyt, og heller bør senke kravet til barna? Har vi skapt et resultatorientert samfunn, som ser mer på hva våre barn presterer enn de ressursene barna har? Er vi ikke flinke nok til å hente frem det beste i barna på barnas egne premisser?

Perfeksjon i sosiale medier

Kanskje har vår generasjon behov for å se på hva det er som motiverer. Vi deler vårt perfekte livet i sosialemedier. Det er synlig om du ikke klarer å følge opp og holde standarden oppe.

Generasjon prestasjon
Vi viser bare en del av sannheten i sosiale medier, det er også en form for å lyve!

Barn og unge hjelper ikke til like mye hjemme som vår generasjon gjorde, men de har en annen type krav til seg.

Lev livet nå!!

Det er viktig at vi oppmuntrer barna våre. Det er imidlertid viktig at vi fokuserer på at livet er NÅ. Jeg tenker at det er viktig at vi fremelsker at barna skal ha det bra nå, ikke at alt skal være et jag mot å ha det bra i fremtiden.

Kanskje er vår generasjon værre enn generasjon prestasjon når det kommer til sosialemedier også? Det bildet vi deler av oss, hus og hjem i sosialemedier, der ingen ting er galt alt er på skinner…. Hva legger det av uuttalt press på barna våre?

Generasjon prestasjon lykkes på alle områder
Vi skal prestere og være perfekte! Bildet er tatt av Free-Photos fra Pixabay

Alle dagene som kom og gikk ike viste jeg at de var livet.

ukjent

Ta vare på øyeblikkene lev i nuet, ta vare på tiden du har med barna dine og la ikke alt være en konstant kamp om å få det bedre i fremtiden, lev nå! Lær barna dine at livet er nå og det må leves nå! Vis de at du har tid til de nå! At de er verdifulle for deg nå! Jeg har tidligere skrevet om at vi har for sterkt fokus på å være perfekte. At vi må senke skuldrene og fokusere på å være ekte. Kanskje det er det vi skal fokusere på å være videre til barna våre?

Hva tenker du om vår generasjons innvirkning på generasjon prestasjon? Er det noe vi kan endre på for å lette presset for de?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.