Aktivitet og trening

Sykkelsko og klikkpedaler

På tirsdag hadde jeg sykkelen til service, og handlet samtidig sykkelklær; overdel og hansker, som jeg manglet. Ekspeditøren anbefalte meg å vurdere sykkelsko og klikkpedaler, blant annet for å forebygge kneskader. Jeg har tenkt mye på klikkpedaler og sykkelsko de siste dagene.

Bildet er tatt av Manfred Antranias Zimmer fra Pixabay

Jeg kjøpte sykkelsko og klikkpedaler for …. 17 år siden. Jeg har altså hatt klikkpedaler og sykkelsko før. Det vil si… jeg har det fortsatt et eller annet sted. Så i dag har jeg lett i garasje og i kjeller. Jeg fant skoene. De har nok ikke vært brukt på 15 år, men de passet fortsatt!!

Redd for å bruke klikkpedalene

Jeg klarte aldri å venne meg til å bruke klikkpedalene. Jeg var så redd for å ikke klare å klikke meg ut. Redd for å falle. Sykkelskoene var uansett bedre å sykle med, blant annet fordi de er så stive i sålen. Jeg hadde kombipedaler, det vil si klikkpedal på den ene siden og vanlig pedal på den andre siden. Jeg brukte bare den vanlige siden den gang.

Sommerminne fra 2002

Jeg brukte skoene mye denne sommeren. Jeg og en venninne tok Hurtigruta fra Trondheim til Bergen. Derfra syklet vi med mål om å komme lengst mulig, men minst til Stavanger. Derfra kunne vi ta tog, om vi ville gi opp.

Vi kom til Stavanger, men ville videre. Vi klarte å komme oss til; Bryne, Egersund, Flekkefjord, Mandal, Kristiansand, Grimstad, Tvedestrand, Kragerø og Langesund. Her måtte vi skille lag.

kommer jeg til å klare å bruke klikkpedaler?
Bildet er tatt av Manfred Antranias Zimmer fra Pixabay

Venninnen min måtte tilbake til Trondheim og studiestart. Hun syklet til Porsgrunn, og tok tog derfra. Jeg fortsatte til Sandefjord, og tok ferge til Strømstad. Der møtte foreldrene mine.. Jeg fikk litt hjelp av de til Halden, men syklet derfra inn på gårdsplassen hos bestemor, i Rakkestad. Der avsluttet jeg sykkelferien min.

Tiden etter

Dette er en av de beste sommerferiene jeg har hatt. Jeg håper å kunne få med familien på sykkelferie en gang. Jeg fortsatte naturligvis å sykle etter ferien, men jeg men jeg har ikke vært på lignende turer siden. Høsten 2005 opplevde jeg at sykkelen min ble forsøkt stjålet. Heldigvis var sykkelen låst, men tyven lyktes med å ødelegge sykkelen min. Vi glemte nok å skru av klikkpedalene da vi kasserte den gamle sykkelen.

Etter det har jeg ikke hatt skikkelig sykkel før nå.

Nye klikkpedaler montert

I dag syklet jeg nok en gang til sykkelbutikken, og fikk kjøpt og montert på nye klikkpedaler. Jeg valgte igjen kombipedaler. Jeg fikk en innføring i hvordan jeg klikker meg fast og løs. Jeg har prøvd litt på teknikken i dag. Det er jo ikke så vanskelig som jeg har trodd at det skulle være.

I morgen reiser vi

Jeg har bare morgendagen igjen til å øve på dette nå før rittet på lørdag. I morgen pakker vi bilen og drar. Nå er det ikke stort mer jeg kan gjøre for å påvirke lørdagens ritt… før jeg stiller til start.

Så får vi se på lørdag, hvor komfortabel jeg er da. Kommer jeg til å klikke meg fast eller snu pedalen… Det gjenstår å se.

Har du erfaring med klikkpedaler? Det hadde vært flott med en kommentar, så jeg kan høre hvordan du opplever det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.