Barna

Derfor valgte vi privatskole

Vi har 4 barn, hvor av to er skolebarn. Da eldstemann skulle begynne på skole valgte vi en privatskole. Da andremann skulle begynne på skolen, valgte vi samme skole igjen. Om et år skal de to minste også begynne på skolen, og vi har også for de valgt privatskole. I dette innlegget har jeg tenkt å skrive litt om hvorfor vi har valgt privatskole for våre barn.

Vi bestemte oss for å flytte

På ettervinteren 2012 begynner vi å snakke om å flytte. Mannen min fikk en fin mulighet til jobb i Stjørdal. På det tidspunkt viste vi ikke at det fantes privatskole i Stjørdal. Vi viste generelt lite om Stjørdal på dette tidspunktet. Jeg forbandt Stjørdal med to ting: Flyplassen og min barndoms lykkeligste leirminner på Nylænne.

Les også: Vår vei til å bli fosterhjem Beslutningen om å flytte, hadde direkte sammenheng med vår vei til å bli fosterhjem.

Privatskole

Vi fant en privatskole

Det var ved en ren tilfeldighet at vi oppdaget at det var en privatskole på Stjørdal. Vi var på leting etter hus. Da vi studerte nærmiljøet til et hus vi likte, oppdaget vi at det lå en skole på andre siden av veien. Da vi oppdaget at det var en kristen privatskole måtte vi undersøke mer. Huset ble det ikke noe av men det var flere positive fortrinn ved skolen.

Før vi viste hvor vi skulle bo, måtte vi søke barnehageplass til 4 åringen vår. Vi endte med å søke i fire forskjellige kommuner, for vi ante ikke hvor vi kom til å bo. Heldigvis hadde vi en god deal med min manns arbeidsgiver. Dersom vi ikke fant hus vi kunne kjøpe, ville de hjelpe oss med en overgangsbolig.

Stabilt og forutsigbart var viktig

Siden vår sønn nettopp var diagnostisert med Asperger, ønsket vi å unngå at han skulle bytte skole. Vi ønsket at det skulle være stabilt og forutsigbart for ham. En overgangsbolig betød at vi måtte flytte to ganger, og kanskje også bytte skolekrets. Slik vi så det hadde vi to valg. Enten finne overgangsbolig og senere kjøpe hus i samme skolekrets, eller velge en skole han kan gå på uavhengig av hvor vi bor. Slik at han kunne gå på samme skole selv om vi måtte flytte. Siste alternativ ga oss mye mer fleksibilitet da vi skulle lete etter hus.

Argumenter for privatskole

Hvorfor ville vi ha eldstemann på privatskole?

Det var mange begrunnelser for at vi valgte privatskole. Hensynet til vår sønn med Asperger veide tyngst. Her er de andre tingene vi mente var viktige:

privatskole
 • Kristen skole
 • Små klasser med høy pedagogtetthet
 • 1-10 skole. Det ville skåne sønnen vår fra skolebytte når han skulle begynne på ungdomsskolen.
 • Oppvekstsenter med barnehage og skole samlokalisert. Vi kunne ha begge guttene på samme sted. Positivt at de kunne se hverandre i løpet av dagen, når det var så mye som var nytt.
 • Gode faglige resultater. Best i kommunen det året.

Hvorfor ville vi ha nestemann på privatskole?

Siden minstemann fikk plass på barnehagen tilknyttet oppvekstsenteret, var det helt naturlig at han også skulle gå på skolen der. Han hadde flere i avdelingen som skulle gå i samme klasse. Han hadde sin bror på skolen, og det var trygt og godt.

Hvorfor vil vi ha de yngste på privatskole?

Nå har vi allerede søkt og fått plass for tvillingene, de begynner på skolen om halvannet år.

privatskole

Vi tenker mye på trygghet og forutsigbarhet nå også:

 • De har brødrene sine der, iallfall de første årene.
 • De kjenner mange av de ansatte fra Misjonskirka. Derfor tror vi at overgangen ikke blir så stor, som den ville blitt på en annen skole.
 • De går i en privat barnehage, med barn fra hele kommunen. Barna i avdelingen kommer til å bli spredt på flere skoler. Vi føler derfor ikke at vi frarøver de et klassefellesskap med barna de kjenner fra barnehagen.
 • Vi har erfart at de er dyktige på oppfølging av barn med spesielle behov, Spessielt på småtrinnet. Dette er viktig for å få en god start på skoletiden.
 • Jeg kjenner veldig mange av de ansatte privat. Dette har vært veldig positivt i forhold til de andre barna våre.
 • Det er mange mørkhudede på skolen. Guttene våre, som nå går i 6. og 7. klasse, sier at de aldri har hørt at noen er blitt mobbet eller plaget på grunn av hudfarge.
 • Det er flere med spesiellebehov på skolen. Det ser vi på som en ubetinget positiv ting. Vi vil at barna skal lære seg toleranse og respekt også for de som er annerledes.
 • Vi har gode erfaringer med skolen, for oss er det egentlig ingen andre skoler som er et alternativ.
privatskole

Kan anbefale privatskole

…Iallfall skolen våre barn går på.

Kan hende det finnes ulemper også. Og vi har ikke sammenlignet med andre skoler. Vi kjenner ikke til noe annet. Jeg kan ikke uttale meg negativt om den offentlige skolen. Jeg kan ikke si noe om andre privatskoler heller. Vår skole er vi fornøyd med. Bor du i Stjørdal og ønsker å vurdere en privatskole? Da kan jeg absolutt anbefale Fagerhaug kristne skole. (Det er to privatskoler i Stjørdal)

Har du tanker om privatskole, eller erfaringer om privatskole? Jeg er spent på å få høre fra deg! Bruk kommentar feltet, eller facebook siden min.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.