Husarbeid,  Mammagreier

Hvordan bli kvitt bestikkstriper på serviset?

Har du opplevd bestikkstriper på serviset ditt? Jeg har ergret meg over det mange ganger. Jeg trodde det var serviset som var årsaken til ripene, men har fått forklart at  det  er bestikket. Jeg har vært der at jeg har lett etter annet servise, på grunn av at dette serviset var blitt så oppstripet. Le Creuset ligger øverst på ønskelista om jeg skal bytte ut serviset. Dersom stripene kan fjernes, sparer jeg mye penger.

Bestikkstriper på tallerken
Her er en tallerken som har endel striper fra bestikk.

Hvordan oppstår bestikkstriper?

Det er slik at noen typer bestikk lager striper på tallerkner. Det skjer når stålet i bestikket er for mykt. Gnir du to ting mot hverandre, som i dette tilfellet; stål og porselen, vil den svakeste gi seg. Dersom stålet er mykere enn overflateporselenet, blir det  striper. Dersom stålet derimot er hardere enn overflateporselenet, kan du få en ripe i overflaten.

Dette kan skyldes:

  • selve metallet
  • innholdet av nikkel
  • utformingen av knivens skjæretagger

Alle disse tre faktorene kan lage grå strekene på porselenet ditt.

I tillegg  kan man få riper selv med bra bestikk. Dette kan oppstå dersom:

  • du vasker porselenet med for sterke vaskemidler. Da vaskes glasset i glasuren bort. Du får en matt overflate fordi du komme ned på leira. 
  • du skyller porselenet ditt i for varmt vann før det settes i oppvaskmaskinen. Eggehvitestoffene kan da feste seg til overflaten. Det gir også en matt og grå overflate. Så husk at oppvasken alltid skal skylles i kaldt vann, før den går i oppvaskmaskinen. Det beskytter porselenet ditt.

Det går an å få bort bestikkstripene

Har du vært uheldig og fått slike striper og spor etter bestikk, er det ingen grunn til å fortvile. Det går an å få de bort!!! Det er ingen grunn til å kvitte deg med porselenet.

Her er et smart tips for å bli kvitt stripene:

Du trenger:

  • Mr Muscle Kjeramikrent
  • en svamp.
Du trenger kjeramikrent og svamp
Kjeramikrent og svamp er det du trenger for å fjerne stripene.

Slik gjør du:

Finn frem serviset som har fått riper. Ta litt Mr Muscle på svampen, og begynn å gni der merkene er. Gni og puss, vær lett på hånden.  Merkene forsvinner overraskende lett.

Gni med svampen på bestikkstripene
Med kjeramikrent på svampen kan du med lett hånd gni på stripene og se de forsvinne.

 

Før og etter bilder, Bestikkstripene er borte!

Prøv du også. Jeg blir veldig glad om du også kan legge inn før og etter bilder på facebook siden min. Gøy å vise at dette faktisk fungerer. 

Jeg har også hørt at noen bruker samme metode men med Jif skurekrem eller tannkrem. Så du får prøve deg frem, for å se hva som fungerer best. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.