Organisering

Klar til 17. mai?

Er du klar til 17. mai? Det er ikke jeg. Mannen min har vært syk, med innleggelse på sykehus og operasjon. Dattera har vært syk, og jeg har hatt henne hjemme fra barnehagen. Første dag i dag denne uka at hun er i barnehagen…. Unnskyldninger… Jeg er god på de! Uavhengig av årsak. Jeg er IKKE klar til i morgen ennå!!!

Norsk flagg som vaier i vinden. 17.mai
17. mai er på mange måter forbundet me stress. Det er så viktig at dagen blir perfekt for barna!

17. mai-klær til alle

Tvillingene skal ha bunad. Vesla skal ha sørtrønderbunad. Den har vi prøvd og vet at den passer i år også. Den må sys ut igjen til neste år. I går kjøpte vi hårpynt, strømpebukse og nye sko. Kun bunadsskjorten som mangler nå, også må jeg finne frem søljene!

Lillebror arver bunad og bunadssko etter storebrødrene sine. Hans har vi ikke prøvd på ennå. Men med bunad tilgjengelig i både 4 og 6 årsstørrelse skal ikke det by på problemer. Jeg er mer spent på om vi har bunadssko som passer. De må prøves etter barnehage tid i dag. Eventuelt må vi ta en liten tur i butikken, og håpe at det fortsatt finnes bunadssko i riktig størrelse til ham.

Junior fikk nytt antrekk i går. Han skal også gå i borgertoget med speiderne. Derfor skal skal spevderskjorta vaskes og strykes i dag. Ellers har han alt på stell nå.

Storebror fikk skjorte og genser i går. Bukse og sko hadde vi i boks fra før.

Mannen min kjøpte ny dress for et år siden. Jeg har bedt ham om å prøve den. Aner ikke om han har gjort det eller ikke. Både mannen min og jeg har gått ned mye i vekt siste året. Derfor er det ikke en selvfølge at den passer. Akkurat den biten overlater jeg til ham.

Jeg selv må ha noe alternativt til 17. mai i år. Jeg kan ikke bruke bunaden min. Jeg kjøpte en enkel kjole på H&M i går, jeg må se etter om jeg har sko og tilbehør som passer til. Så det blir muligens en handletur der også.

Flagg, 17. mai-sløyfer og fløyter

Da ungene var yngre kjøpte jeg noe nytt hvert år. Nå tar jeg vare på det som er brukbart fra år til år. Det er like stor stas, om ikke mer, å få igjen de gamle greiene. Jeg gikk gjennom 17.mai utstyret i går kveld. Flagg og sløyfer må strykes. Ellers ser det greit ut.

Norsk flagg er heist til topps og flagger i vinden. 17. mai
Glattstrøkne flagg skal vaie i morgen på 17. mai.

Pynte hjemme

Jeg pleier å pynte hjemme med balkongflagg. De skal jeg finne frem og sette klar i kveld. Det er hyggelig med blomster ute også. Her har det vært en periode med mye dårlig vær nå, derfor har jeg satt litt på vent å plante sommerblomster ute. Jeg må nok ta meg en tur på plantasjen i dag.

Servietter til frokosten og middagen er jo veldig hyggelig, og gjerne noe bordpynt for å markere nasjonaldagen. Jeg fant det meste av det jeg trengte i kjelleren. Både servietter, duker og sløyfebånd.

Skolens 17. mai-arrangement

Hos oss samles alle elevene, med familier i Misjonskirka, etter toget. Der er det foreldrene til mellomtrinnet som har ansvar for arrangementet. Siden vi har to barn på mellomtrinnet, er vi begge med på oppgaver i forbindelse med arrangementet. Skulle gjerne hatt mer familie å spille på på en slik dag.

Alle bidrar med litt

Alle foreldre skal dessuten ha med en festkake eller et fat med snitter, og alle elevene skal ha med to gaver til «katta i sekken» hver. «Katta i sekken»- gavene er ordnet, men kake gjenstår. Siden jeg har cøliaki, er jeg jo opptatt av at det finnes et glutenfritt alternativ. I fjor hadde jeg med en glutenfri kake, men siden kaken havnet på kakebordet turde ikke jeg spise av den. En smule fra en annen kane er nok til at en med cøliaki kan bli syk. Jeg har i år bestemt meg for å lag noe som kan mosjoneres og pakkes i cellofan, slik at det er garantert glutenfritt også helt frem til den skal spises.

Festmiddag hjemme

Etter borgertoget, der speideren vår er med i flaggborgen først i toget, skal vi hjem og spise middag.

Middagen hos oss på 17. mai er Inderøysodd. Det er blitt fast tradisjon. Vi serverer med kokte poteter, gulrot, skjenning og ingefærøl. Noe av tilbehøret mangler ennå, så det må bli en tur i kolonialen. Desserten blir is og kransekake. Siden det er meldt fint vær, må jeg også få fylt opp fryseren med småis.

Det norske flagget vaier i vinden. 17. mai
Jeg ønsker deg og dine en nydelig 17. mai i morgen; GRATULERER MED DAGEN!!!

Hyggelig kveld med gode venner

På kvelden skal endel venner av oss treffes på Steinvikholmen for å nyte det fine været og solnedgangen sammen. Vi må vurdere formen til de to som ikke har 100% helse, før vi bestemmer oss endelig for å dra eller ikke. Dagen i morgen er krevende nok for den som er frisk!

Da er det bare å sette i gang!

Det skulle vel være alt! Nå må jeg bare få satt i gang med rydding, stryking, handling og baking!

Som du forstår er det mye jeg ikke har klart til 17. mai ennå, men jeg har oversikt og jeg har en plan. Jeg pleier å komme i havn. Er du i rute til nasjonaldagen? Hva gjenstår hos deg ennå?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.