Mammagreier

Mamma, du er god nok!

Kjære mamma! Føler du noen ganger at du ikke strekker til i mammarollen? Du er ikke alene. Vi er mange som føler på tilkortkommenhet i denne rollen.

Sosialt press på mammarollen

Mange viser sitt perfekte hjem, de perfekte barna, den perfekte middagen, den perfekte kroppen og den perfekte kaka – alt det perfekte i sosialemedier og i blogger. Man kan jo bli motløs av mindre. Vi som blogger og deler på sosialemedier, vi deler jo alle det vi er mest fornøyd med. Det er bare det at det vi deler, er skjeldent hele sannheten.

En mamma holder barn
Mamma med baby. Photo by Julie Johnson on Unsplash

Ingen er perfekte

Ingen mødre er helt perfekte, selv om det kanskje fremstilles slik. Noen tror at vi er superforeldre, siden vi har tatt til oss to ekstra barn. Jeg er også bare en vanlig mamma, det er sikkert mange som er bedre og flinkere enn meg. Jeg føler meg ofte tilkortkommen.

Følelse av å ikke strekke til som mamma

Jeg får ikke gjort alt det jeg skulle, barna hører ikke etter, jeg burde fulgt opp leksene bedre, jeg burde engasjert meg ennå mer i barnas fritidsaktiviteter. Jeg burde laget mer mat fra bunnen av, tatt med barna på flere turer og passet på at de hadde en ennå mer aktiv fritid. Mindre tid med skjerm. Noen ganger undres jeg om jeg har misset fullstendig i oppdragelsen av barna mine.

Kommende mamma i blomstereng
Av og til kan det nesten virke overveldende å skulle bli mamma. Skremmende å skulle ha ansvar for et annet menneske. Så lite og så avhengig av deg. cristian-newman-285818-unsplash

God nok!

Av og til må vi akseptere at godt nok, er helt greit. Kanskje er du for streng med deg selv også, fordi du har lagt lista så veldig høyt? Det er på tide at vi kvinner og mødre reiser oss imot det sosiale presset , og de usunne forventninger om å være vellykket på alle områder i livet.

Du er en god mamma!

Det er viktig at vi ikke bare tenker på det vi ikke strekker til med, men at vi også tenker på alt det vi faktisk gjør med barna våre:

Men det å være mamma er også så mye mer: Samtaler der barna deler sine innerste tanker, en klissete omfavnelse når jg kommer til barnehagen for å hente de to små på en regnfull og sølete dag. Når vesla krabber opp på fanget og vil kose. Når hele familien sitter samlet ved middagsbordet og alle lytter til hva de andre har opplevd denne dagen. Når vi spiller stigespill, ryktet går eller Yatsy sammen. Samtaler og lesestund på sengekanten. Når vi synger sammen i bilen for å få tiden til å gå. Når vi leker 20 spørsmål i bilen for å få den lange kjøreturen til å gå.

Mammaer, støtt hverandre!

Det er viktig at vi mødre støtter hverandre. Klapper hverandre på skuldra, og oppmuntrer hverandre. Det har jeg lyst til å gjøre i dag. Jeg kom over denne filmen på Facebook, delt av magasinet Kamille.

Jeg syntes den var så bra at jeg bare må dele den med deg. Ga filmen deg noe? Ikke hold den for deg selv. Del den med andre mødre!

Dersom du tenker at det er flere mødre som trenger å høre at de er gode nok, kan du jo evt dele dette innlegget med de?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.