Aktivitet og trening,  Barna

Turglede for hele familien

I dag har vi vært på tur hele familien. Mannen min ble operert på onsdag, og er ikke helt i form ennå. Derfor valgte vi en enkel tur i dag, men ikke dårlig av den grunn. Vi har mange fine runder vi kan gå her på Hamarvik. Noen har vi gått i årevis, helt tilbake i min barndom. Andre er nyere. Det har blitt bygd mye, og byggefeltene har vokst. Der vi tidligere plukket blåbær, er det nå hus og hager. Litt rart er det jo, men fint også at bygdene vokser.

4 barn på tur bortover en grusvei
Barna er ivrige når vi går denne turen, og de kjenner veien godt. De løper gjerne i forveien.

En tur til dyrene

Vi gikk forbi en bondegård. Der er det alltid hyggelig å gå. Frittgående høns, griser og hester. Disse hvite hønene var helt spesielle. Jeg måtte bare ta et bilde av en av de.

Forbi geitene

I dag var det veldig gøy å stoppe opp å hilse på geitene. De to små elsket å gi de grønt gress og løvetannblader. Det var nesten ikke mulig å få de med videre derfra .

Tur og matauk

Når jeg er på tur i min barndoms paradis, vekkes også andre minner fra barndommen. Børudgjengen var store for meg på den tiden. En av deres sanger het «En del syns», i den sang de blant annet om løvetann:

«og svært mange avskyr løvetann, som skinner omtrent som en lykt.»

Børudgjengen
Løvetann i nærbilde, natur.
Løvetann- Den skinner omtrent som en lykt.

Mamma plukket løvetann, men hun laget ikke bukett. Hun plukket løvetannhoder i en brødpose. Lillesøster hjalp ivrig til, helt til vi kom til geitene. Derfra måtte bestemor plukke selv. I ettermiddag, etter at vi dro laget hun løvetannsirup av av de. Jeg er spent, og håper på en smak når jeg kommer utover om to uker.

Løvetannhoder høstes og legges i en brødpose.
Bestemor kombinerer tur og matauk.

Mamma har blitt veldig eksperimentell på kjøkkenet i det siste. Hun fikk diagnosen cøliaki ca 3 måneder før meg. Jeg vet ikke, men tror det var etter det at hun virkelig begynte å teste ut alternative ting. Hun har alltid vært glad i å bake og stelle på kjøkkenet. Nå har hun alltid noe spennende hun har eksperimentert seg frem til, som hun vil vi skal smake.

Stranda

Skyet himmel speiler seg i sjøen, og vi ser sjøhus. I forgrunnen er det strand, med steiner og tang.

Denne turen er ikke lang, men den er allsidig. Vi går også ned på ei lita sandstrand. i dag var det lavvann. Da var det gøy å lete etter krabber, men vi fant ingen i dag. Vi kastet stein i vannet, og noen av oss har ikke glemt gamle kunster, men imponerte med flyndresprett.

En tur i barndommens minner

Jeg avslutter dagens innlegg med disse to bildene. Som en sammenføyning av det gamle og det nye i Hamarvik:

Har ditt hjemsted forandret seg mye siden du var barn? Hva vil du vise barna dine fra ditt hjemsted, og din barndom?

Jeg har lovet barna at neste gang vi skal til Frøya skal vi fiske krabber. Så håper vi får fint vær om to uker. Følg med!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.