Aktivitet og trening

Frøya rundt i dag

I helgen har vi tatt turen til Frøya, for å besøke mamma, men også for å teste sykkelformen til Tour de Frøya. Det er bare 2 uker til rittet, så det var viktig å ta turen for å teste traseen, og ikke minst formen.

Hvit sykkel mot rød vegg
Jeg har tatt med sykkelen min til Frøya.

Jeg har syklet rundt Frøya

Jeg brukte 3 timer på turen i dag, men vet at jeg har mer å gå på. Jeg hadde et uhell med kjedet, og slet noe med girene etter det uhellet. Fint at jeg har gratis service på sykkelen, der jeg kjøpte den. Får nok ta en gjennomgang når jeg kommer hjem. Ble litt tungt å sykle når girene ikke fungerte optimalt. Deilig å kjenne at formen ikke er verre enn at jeg klarte å sykle opp alle bakkene.

Landevei på Frøya. Veien svinger på toppen av bakken.
Dette var siste bakken på dagens økt, men det er den første når jeg skal sykle Tour de Frøya om 2 uker.

Frøya er jo relativt flatt så de lengste og bratteste bakkene, finner man ikke her ute. Etter å ha hatt noen demotiverende treningsøkter hjemme var dagens runde en positiv opplevelse.

Erfaringer jeg gjorde i dag

Teknisk

Jeg bruker Enodmondo, og så frem til å registrere runden nå. Dessverre gikk mobilen tom for strøm, ved Espneset, etter 1 time og 15 minutter. Spidometeret på sykkelen fungerte heller ikke, så jeg følte at jeg syklet litt i blinde på tiden. Disse tingene skal jeg få fikset før rittet.

Ernæring

Jeg gikk også litt tom for næring på slutten. Må huske på ha noe påfyll, med meg under rittet.

Bekledning

Hjelm og hansker som ligger på gulvet.
Min hjelm og min manns hansker.

Jeg hadde også for mye klær på meg. Det var meldt vind, så jeg kledde meg i vann og vindtett. Det ble en klam fornøyelse. Jeg må vurdere om jeg skal kjøpe en sykkeljakke. Jeg frøs på tærne. Jeg tror jeg skal ha ullsokker på neste gang. Jeg har sykkelsko, av typen man klikker fast i pedalen. Jeg har aldri lært meg å bruke de, så i dag syklet jeg i joggesko. Jeg hadde også lånt min manns sykkelhansker, de er altfor store, men holdt meg varm i dag. Bør vel heller kjøpe mine egne.

Delta på Tour de Frøya?

Dersom du har lyst til å delta på rittet er påmeldingen åpen til 19. mai.

Skal du delta på sykkelritt i år? Det er godt å ha et mål for treningen. Hva er ditt mål? Del gjerne noen tanker omkring dette i kommentarfeltet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.