Organisering

Lister over matvarebeholdningen

I vinter skrev jeg et innlegg om at jeg hadde laget liste over beholdningen av mat på hytta. Det var smart å ha oversikt over matvarebeholdningen, og systemet er jo egentlig greit. Da vi var på hytta sist, glemte jeg boka hjemme. Så når jeg kommer på hytta neste gang stemmer jo ikke lista mi.

Matvarebeholdning på mobiltelefonen
Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Matvarebeholdningen i app

Jeg har funnet en app, «Nowaste«, jeg holder på å teste ut. Der kan jeg legge inn matvarebeholdningen både hjemme og på hytta. Fordelen er jo at mobilen har jeg alltid med meg. Foreløpig har jeg ikke brukt appen lenge nok til å si noe om denne er en suksess eller ikke. Det er flere funksjoner i appen, så jeg trenger litt tid til å sjekke den ut.

Fordeler

En av de positive tingene med den, er nettopp at jeg har den i lomma. Den er så tilgjengelig, og det er lett å få oversikt over hva jeg har i beholdningen, uansett hvor jeg er. Man kan legge inn holdbarhetsdato på matvarene slik at man vet om det er matvarer en må skynde seg å bruke opp.

Ulemper

Jeg er avhengig av at mannen min også bruker appen. Han har appen men må logge på med min bruker for å få tilgang. Vi må begge oppdatere hver gang vi tar noe fra fryseren, skapet eller kjøleskapet. Det gjelder også dersom barna får lov til å ta seg en pinne-is i fra fryseren, eller de steker seg en pizza når de er hjemme alene.

Hva har vi i fryseren?
Photo by Dev on Unsplash

Må bruke den mer før jeg konkluderer

Jeg skal komme tilbake med en oppdatering om denne appen når jeg har fått testet den skikkelig. Kan hende jeg finner flere fordeler og ulemper. Foreløpig har jeg kun lagt inn innholdet i fryseren på hytta. Jeg vil også legge inn tørrvarer og kjøleskapsvarer på hytta, og jeg ønsker å legge inn de samme opplysningene hjemme. Det skal være greit å flytte varer fra f.eks kjøleskapet hjemme til kjøleskapet til hytta.

Dine erfaringer?

Hvordan har du organisert fryseren din? Og har du en smart måte for å holde oversikt over innholdet? Jeg har så veldig lyst til å finne et system som fungerer. Kanskje du har funnet det? Har du kjennskap NoWaste appen eller noen tilsvarende?

Bruk gjerne kommentarfeltet til å dele dine erfaringer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.