Tradisjoner

Bunaden min

Jeg anskaffet meg bunad i 2016. Jeg hadde ønsket meg bunad lenge. Da jeg arvet penger, var det ingen tvil om hva pengene skulle brukes til. Jeg fikk sydd bunaden min hos Husfliden her på Stjørdal.

I 2018 startet jeg på Eurodiet, og har gått den 20 kg. Allerede til 17. mai 2018 var bunaden altfor stor. I grunnen et luksusproblem, men allikevel litt vemodig å måtte finne et annet antrekk.

I forbindelse om at jeg måtte få sydd om bunaden til vesla til 17. mai 2018, gjorde jeg avtale med sydamen om å også få sydd inn min egen bunad til 17. mai 2019. Dersom du leste nyttårsforsettene mine (Dersom du ikke har lest de finner du de her), vet du at jeg hadde et mål jeg ville nå før mars. Det var tidspunktet bunaden måtte leveres inn for å bli sydd om.

Målet ble litt vel heftig, det skjedde så mange ting i familien og det var vanskelig å holde seg til dietten i denne tøffe perioden. Jeg har bestemt meg for å gi meg et år til på å nå det målet.

Et år til før jeg syr om bunaden

Bunaden ble derfor ikke levert inn i til innsying i mars. Jeg hadde for mange kilo igjen til målet mitt. Jeg vil helst unngå å sy den inn to ganger. Jeg skal klare det nå. Sakte men sikkert går kiloene av. Sakte men sikkert, er rette veien å gå. Jeg gleder meg veldig til å bruke bunaden neste år!

Bedre inspirasjon til å nå målet litt innen tiden får jeg vel ikke?

Og skulle jeg mot formodning ikke klare det, så syr jeg inn bunaden uansett! For nå har den hengt i skapet lenge nok!

Hva er ditt forhold til bunad? Har du bunad selv?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.