Tradisjoner

Eggkoking i fjæra

I dag har vi vært ved sjøen. Vi har adoptert en tradisjon om eggkoking i fjæra fra gode venner på Sokn i Rennesøy kommune utenfor Stavanger. Vi gjør dette hver påske, enten skjærtorsdag eller langfredag. Litt etter hva som passer best.

Vi er heldige som har hytte ved sjøen! Både mannen min og jeg er oppvokst ved sjøen. Det er fint å kunne gi noe vi satte pris på i vår barndom videre til barna våre. Samtidig har vi som foreldre også lagt til oss tradisjoner vi har funnet inspirasjon til hos andre underveis. Eggkoking i fjæra, er en slik tradisjon.

Påsketradisjoner fra Sokn

Denne tradisjonen om eggkoking i fjæra har vi altså kopiert fra gode venner på Sokn. Det var tre faste ting vi gjorde som familie i påsken da vi bodde der:

  • Komlemiddag på bedehuset hver skjærtorsdag
  • Hilse på de nyfødte lammene på Sokn gård. Mannen min og jeg leide på gården den første tiden som nygifte, så vi kjente folka der godt.
  • Å koke egg i fjæra.

Eggkoking i fjæra er den eneste av disse tradisjonene vi har klart å beholde, etter at vi flyttet til Trøndelag.

Årets eggkoking

Været viste seg fra sin beste side i år, og ga en fin ramme rundt utflukten vår ned til sjøen. Alle hjelp til med å finne ved til bålet. Eggene kokte vi i kaffekjelen. Ingen av oss drikker kaffe, så den er blitt fast kjele til eggkoking i stedet.

Vi koste oss med å kaste stein i vannet. Det synes alle, både små og store at er gøy. Vi fikk også til noen flyndresprett. Dagens rekord ble 7 sprett! Kan du flyndresprett?

Her er noen stemningsbilder:

Andre tradisjoner

I påska har vi også andre tradisjoner. Vi liker å gå på turer. I år ble det til Straumen og Kjerknestangen. På morgenen på påskeaften leter barna etter påskeeggene, Har påskeharen vært her i år? Vi spiller spill, ser krim og mye mer. Internettet er av og til et hinder for mye av hyttekosen.

Nå har vi ganske beleilig mistet internettet på hytta. Gøy å finne på andre aktiviteter med hele familien. Jeg må imidlertid blogge med mobilen, noe som gir litt begrensede muligheter. Beklager det!

Hvilke tradisjoner har du og din familie i forbindelse med påske??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.