Amfi i Steinkjer
Barna

På handletur med to 5 åringer

De små trenger nye joggesko, og når det er meldt opp mot 20 grader her i påsken, er det best å få ordnet det. Så i går måtte jeg legge opp til en handletur i Steinkjer. Mannen min var ikke helt i form, og valgte å bli igjen på hytta. Det ble derfor kun meg og de små, og mamma som skulle sitte på til togstasjonen.

Takk for besøket!

Mamma har vært sammen med oss i nesten en uke. Hun venter besøk i påsken, og måtte reise i går, slik at hun kunne rekke å handle og ordne huset før gjestene kom. Vi kjørte derfor først til Røra stasjon.

Lillesøster synes avskjeder er vanskelige, og det ble felt noen tårer da toget kjørte avgårde. Lillebror syntes det var litt unødvendig å ringe bestemor, når vi nettopp hadde snakket med henne. For lillesøster var det godt å få si: «Jeg savner deg bestemor»

Klar for handletur på amfi i Steinkjer
Shopping på Amfi i Steinkjer

McDonalds

Vi måtte videre, og kjørte til Steinkjer og amfiet. Lillebror var sulten så vi startet hos McDonalds. Det er ikke så ofte vi stikker innom der, så hvorfor ikke. Barna fikk hver sin «happy meal», selv tok jeg en kaffelatte og en søtpotetfries.

Søtpotetfriesen var faktisk overraskende god, og kaffen var overraskende dårlig. Jeg kommer aldri mer til å kjøpe kaffe der. Den smakte så surt at selv ikke 4 poser sukker gjorde kaffen drikkende. Det er veldig sjeldent jeg ikke spiser opp/drikker opp det jeg kjøper, men denne kaffen klarte jeg rett og slett ikke å få ned.

På tross av kaffen, har McDonald med dette besøket gått forbi BurgerKing etter min mening. Det er ikke så lenge siden jeg hadde med ungene på BurgerKing. Det endte med at jeg så på at de spist. Det glutenfrie tilbudet var elendig. McDonalds fikk plusspoeng for glutenfrie alternativer på menyen! Sånt kan glede en med cøliaki.

Doturer til besvær

Etter ta vi hadde spist ble det endelig shopping, og dorunder! Vi var innom toalettet 6 ganger på dagens handlerunde. Det er ganske frustrerende med små barn som ikke klarer å holde seg så veldig lenge. Du må liksom bare slippe det du har i hendene, og løpe til nærmeste toalett.

Når det skjer 6 ganger… Og man ikke har noen voksne til å hjelpe seg, blir handleturen ganske mye forlenget.

Is og labyrint

Vi kom etterhvert i havn med dagens gjøremål ved Amfiet. Vi syntes at vi fortjente en is hver, før vi skulle til neste butikk. Vi tok oss tid til å rusle rundt i labyrinten – avbrutt av nok et behov for toalett. Godt det ikke var tettere vegetasjon, og vanskeligere å finne veien ut av labyrinten. Ikke godt å si hvordan det kunne ha endt.

Barn i labyrint, pause fra handleturen.
Dette er første gang vi er inne i labyrinten. Kan hende det blir litt vanskeligere når det kommer blader på trærne!

Seriøst?

Da lillesøster utbasunerte behov for toalett besøk for 4. gang… Plumpet det ut av meg; «Seriøst?» «Ja, mamma det er helt seriøst!», fikk jeg passende til svar. Så var det bare å sette fra seg handlevogna igjen, og løpe med to 5 åringer på slep.

Det var til slutt en dotur som omsider satte en stopper for tålmodigheten min og handleturen vår. Selv om jeg ikke hadde fått tak i alt på handlelista, måtte jeg si meg fornøyd. Vi gikk i bilen, og dro hjem til hytta.

Flinke barn på handletur!

Det er sjeldent jeg har med begge to, på en så lang handletur som dette. Jeg unngår normalt å dra alene med de. De oppførte seg imidlertid veldig fint, og fortjente virkelig isen. Du kan lese litt om hvordan vi vanligvis gjennomfører handleturer her.

Hender det at du sliter med tålmodigheten når du har med barna på handletur? Har det hendt at du har dratt fra butikken uten å gjøre deg ferdig? Del gjerne din historie!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.