På handletur med to 5 åringer

De små trenger nye joggesko, og når det er meldt opp mot 20 grader her i påsken, er det best å få ordnet det. Så i går måtte jeg lagge opp til en handletur i Steinkjer. Mannen min var ikke helt i form og valgte å bli hjemme. Det ble derfor kun meg og de små, mamma satt også på til togstasjonen.

Takk for besøket!

Mamma har vært sammen med oss i nesten en uke. Hun venter besøk i påsken og måtte dra i går slik at hun kunne rekke å handle og ordne huset før gjesten kom. Vi kjørte derfor først til Røra stasjon.

Lillesøster synes avskjeder er vanskelige, og det ble felt noen tårer da toget kjørte avgårde. Lillebror syntes det var litt rart å ringe bestemor når vi nettopp hadde snakket med henne, men for lillesøster var det godt å få si: «Jeg savner deg bestemor»

Amfi i Steinkjer
Shopping på Amfi i Steinkjer

McDonalds

Vi måtte videre, og kjørte til Steinkjer og amfiet. Lillebror var sulten så vi startet hos McDonalds. Det er ikke så ofte, så hvorfor ikke. Barna fikk hver sin happymeal, selv tok jeg en kaffelatte og en søtpotetfries.

Søtpotetfriesen var faktisk overraskende god, og kaffen var overraskende dårlig. Jeg kommer aldri mer til å kjøpe kaffe der. Den smakte så surt at selv ikke 4 poser sukker gjorde kaffen drikkende. Det er veldig sjeldent jeg ikke spiser opp/drikker pågå det jeg kjøper, men denne kaffen klarte jeg ikke å få ned.

På tross av kaffen, har McDonald med dette besøket gått forbi BurgerKing etter min mening. Det er ikke så lenge siden jeg hadde med ungene på BurgerKing. Det endte med at jeg så på at de spist. Det glutenfrie tilbudet var elendig. McDonalds fikk plusspoeng for glutenfrie alternativer på menyen! Sånt kan glede en med cøliaki.

Doturer til besvær

Etter ta vi hadde spist ble det endelig shopping, og dorunder! Vi var innom toalettet 6 ganger på dagens handlerunde. Det er ganske frustrerende med små barn som ikke klarer å holde seg så veldig lenge. Du må liksom bare slippe det du har i hendene, og løpe til nærmeste toalett.

Når det skjer 6 ganger… For å si det slik, det forlenger handlerunden endel.

Is og labyrint

Vi kom etterhvert i havn med dagens gjøremål ved Amfiet. Vi syntes at vi fortjente en is hver, før vi skulle til neste butikk. Vi tok oss tid til å rusle rundt i labyrinten – avbrutt av nok et behov for toalett. Godt det ikke var tettere vegetasjon, og vanskeligere å finne veien ut av labyrinten. Da kunne det ha gått galt!

Dette er første gang vi er inne i labyrinten. Kan hende det blir litt vanskeligere når det kommer blader på trærne!

Da lillesøster utbasunerte behov for toalett besøk for 4. gang… Plumpet det ut av meg; «Seriøst?» «Ja, mamma det er helt seriøst!», fikk jeg passende til svar. Så var det bare å sette fra seg handlevogna, og løpe med to 5 åringer på slep.

Tilslutt ble det en dotur som tilslutt satte en stopper for tålmodigheten min. Selv om jeg ikke hadde fått tak i alt på handlelista, måtte jeg si meg fornøyd. Vi gikk i bilen og dro hjem til hytta.

Flinke barn!

Det er sjeldent jeg har med begge to på en så lang handletur som denne gangen. Jeg unngår normalt å dra alene med de. De oppførte seg imidlertid veldig fint, og fortjente virkelig isen. Du kan lese litt om hvordan vi vanligvis gjennomfører handleturer her.

Hender det at du sliter med tålmodigheten når du har med barna på handletur? Har det hendt at du har dratt fra butikken uten å gjøre deg ferdig? Del gjerne din historie!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.