Vårtegn
Aktivitet og trening,  Barna

Vårtur rundt Kjerknestangen

Våren er en fantastisk årstid. Det er deilig å komme seg ut, og se naturen våkne til liv etter vinterdvalen. Det er nesten så en våkner til liv selv også. En av turene i påske uka, gikk rundt Kjerknestangen, ved Kjerknesvågen på Inderøy.

——>Her kan du lese om turen vi hadde på palmesøndag.

Hestehov, et sikkert vårtegn også på Kjerknestangen.
Grøftekantens egen sol, hestehoven.

Snuppa vår er blitt litt forkjølet. Det kan fort skje i den skarpe vårlufta, om en kler av seg for fort. Når gradestokken kryper oppover, og sola varmer, er det jo veldig fristende!

Kjerknestangen

Mandag kjørte vi inn til Kjerknesvågen. Vanligvis pleier vi å parkere nede på brygga. Der er det toaletter og lekeplass også. I sommerhalvåret er det ofte åpen kiosk på brygga, der en får kjøpt nystekte vafler, is, kaffe mm. Ofte går vi dit inn, og tilbringer noen timer før vi går hjem. Nå er det imidlertid arbeider på gang med marinen der, og hele området er avsengt.

Vi parkerte derfor ved Coop markedet. Derfra gikk vi tur rundt Kjerknestangen. Dette er favoritt turen vår. Vi har gått runden mange ganger, men dette er første gang på våren. Vi har flere ganger hatt med besøkende. Denne gangen er det mamma som er på besøk, og vi ville vise henne favoritt turen vår.

Blåveis

Både mamma og jeg ble gledelig overrasket over alle blåveisene.

Blåveis en flott vårblomst, på Kjerknestangen.
Et nydelig vårtegn.

Blåveis har rykte på seg å være fredet, men har vist aldri vært det. Du kan lese mer om det her. Jeg liker å overføre myten til mine barn. Så på mandag fikk disse skjønnhetene stå i fred for våre ivrige blomsterplukkere. Jeg skal tilstå at jeg fra tidligere har flyttet blåveis inn i blomsterbedet hjemme. De står i skyggen, og blomstrer nok ikke på en stund.

Se på dette nydelige været! Knall blå, skyfri himmel!!!

Coop markedet

Vi handlet på Coop markedet før vi dro hjem. Denne butikken som ble etablert i 1870, er en severdighet i seg selv. Dette er det eldste bestående samvirkelaget i Nord Trøndelag. Vi er veldig glad for at vi har en kolonialbutikk så nær hytta.

Takk for besøket Mamma!

Det er deilig på tur, spesielt når været er som dette. I dag er det tirsdag, og vi skal på tur igjen, men i dag blir det til Steinkjer. Vi skal kjøpe joggesko til de to minste, også skal vi kjøre mamma til togstasjonen. Hennes opphold på Stjørdal og Inderøy er over for denne gang. I påskedagene får hun besøk av broren min og hans familie.

Toget er klart til avgang
Så tar vi avskjed min mamma!

Vi takker for besøket for denne gang mamma. Vi er glade for at vi har fått lov til å vise deg noen av våre favorittsteder her på Inderøy; Kjærknesvågen, Coop Markedet der, Berg gård, Muustrøparken og tidevannsstien.

Hvordan tilbringer du påsken? Er været bra? Blir det noen utflukter? Legg gjerne igjen en kommentar!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.