Vårtur rundt Kjerknestangen

Våren er en fantastisk årstid. Det er så deilig å se naturen våkne til liv etter vinterdvalen. Det er nesten så en våkner til liv selv også. Både palmesøndag og i går var vi på familieutflukt ute i det deilige vårværet.

Grøftekantens egen sol, hestehoven.

Snuppa vår er blitt litt forkjølet. Det kan en fort bli i den skarpe vårlufta, om en kler for lite på seg. Når gradestokken stadig kryper oppover, og sola varmer, er det jo også fristende!

Kjerknestangen

I går kjørte vi inn til Kjerknesvågen. Vanligvis pleier vi å parkere nede på brygga. Der er det lekeplass også. Ofte går vi dit inn og tilbringer noen timer før vei går hjem. Nå er det imidlertid arbeider på gang med marinen der og hele området er avsengt.

Vi parkerte derfor ved Coop markedet. Derfra gikk vi tur rundt Kjerknestangen. Dette er favoritt turen vår. Vi har gått runden mange ganger, men aldri på våren. Vi har flere ganger hatt med besøkende. Denne gangen er det mamma som er på besøk, og vi ville ha henne med.

Blåveis

Både mamma og jeg ble gledelig overrasket over alle blåveisene.

Et nydelig vårtegn.

Blåveis har rykte på seg å være fredet, men har vist aldri vært det. Du kan lese mer om det her. Jeg liker å overføre myten til mine barn, så ingen av mine små som er glade i å plukke blomster rørte disse skjønnhetene i går. Jeg har tidligere flyttet noen inn i vår hage hjemme. Så vi har blåveis i blomsterbedet. Der har de ikke kommet i blomst ennå.

Se på dette nydelige været! Knall blå skyfri himmel!!!

Coop markedet

Vi handlet på Coop markedet før vi dro hjem. Denne butikken som ble etablert i 1870, er en severdighet i seg selv. Dette er det eldste bestående samvirkelaget i Nord Trøndelag. Vi er veldig glad for at vi har en kolonialbutikk så nær hytta.

Takk for besøket Mamma!

Det er deilig på tur, spesielt når været er som dette. I dag skal vi også på tur, men i dag blir det til Steinkjer. Vi skal kjøpe joggesko til de to minste, også skal vi kjøre mamma til togstasjonen. Hennes opphold på Stjørdal og Inderøy er over for denne gang. i påskedagene får hun besøk av broren min og hans familie.

Vi takker for besøket for denne gang mamma. Vi er glade for at vi har fått lov til å vise deg noen av våre favorittsteder her på Inderøy; Kjærknesvågen, Coop Markedet der, Berg gård, Muustrøparken og tidevannsstien.

Hvordan tilbringer du påsken? Er været bra? Blir det noen utflukter? Legg gjerne igjen en kommentar!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.