Aktivitet og trening

Palmesøndag og ut på tur

Palmesøndag fikk vi med oss hele familien på tur til Straumen, ca 10 minutter i bil fra hytta. Nydelig vær, og saft og kjeks i sekken, ga en god ramme for en dag ute.

Påskesøndag i Straumen, Inderøy

Påskepyntet i Muustrøparken på palmesøndag
Det var hengt opp påskekyllinger i Muustrøparken

Først tok vi de gamle trehusene i nærmere øyesyn. Som mamma sa: «Her er det sørlandsidyll!»

Vi gikk til Muustrøparken, hvor det i anledning påske var pyntet med påskekyllinger og egg i busker og trær. Barna koste seg på lekeplassen midt i parken. Parken har også mye å by på for oss voksne. Her er blant annet 11 kunstverk, laget av kunstneren Nils Aas.

——> Les også: Hvordan få barna med på familieaktiviteter?

Små barn ved en bekk
Hva er det med barn og vann? En slags magnetisme??
Barn på lekeplass
Gøy med lekeplass midt i Muustrøparken

De to yngste opplevde en sterk dragning mot bekken. Hva er denne greia med barn og vann? Det slår aldri feil.

Alle barna koste seg med å kaste pinner i bekken, og så følge de nedover bekken. Jeg var fornøyd med å få alle derfra, fortsatt tørre!
Vi inspiserte flyndra, en av skulpturene Nils Aas har laget. Spesielt lillebror ble fascinert av denne. Han lurte veldig på hvor lyden kom fra. Du kan lese mer om parken og denne spesielle flyndra her.

——> Les også: Vårtur rundt Kjerknestangen

Tidevannsstien

Straumbrua, var neste stopp på turen vår. Jeg erfarte noe nytt, brua er faktisk fredet. Brua kjører vi over hver gang vi skal til hytta. Jeg har imidlertid aldri gått over den før.
På den andre siden av brua, valgte vi å ta tidevannsstien. Det var nydelig å gå langsmed sjøen her, og betrakte disse sterke strømmene. Det er benker langs veien flere steder, slik at det går an å sett seg ned og bare observere.

En neve full av sneglehus
Små skatter i liten neve

Tidligere har vi sett mye ærfugl her, men nå var det ingen å se.
Det ble også anledning til en tur i fjæresteinene. De yngste plukket sneglehus eller «bohonnj» som vi frøyværinger kaller det.

Palmesøndag med åpen kafe på Berg gård

Åpen kafe på Berg gård
Traktorkjøring er ingen hindring når det skal spises is!

Så vendte vi snuten tilbake mot bilen. Vi kjørte tilbake mot kjerknesvågen, men la turen innom Berg gård. De har åpen gårdsbutikk i påska. Deilig for barna at vi rakk en is der, før de stengte for dagen!

Svarte Per

Tilbake på hytta har vi fortsatt å kose oss! Høydepunktet for min del, var å spille «Svarte Per» sammen med mamma og de to 5 åringene mine. 5 åringene fikk spillet i bursdagsgave. De har nettopp lært det, og vi jobber med å holde kortene hemmelige, og å ha pokerfjes. Det ble mye latter!!

Hva var høydepunktet av din palmesøndag?

No Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.