Palmesøndag i Straumen

Palmesøndag fikk vi med oss hele familien på tur til Straumen, ca 10 minutter i bil fra hytta. Nydelig vær og saft og kjeks i sekken, ga en god ramme på en dag ute.

I sentrum

Først tok vi de gamle trehusene i nærmere øyesyn. Som mamma sa: «Her er det sørlandsidyll!»

Vi gikk til Muustrøparken, hvor det i anledning påske var pyntet med påskekyllinger og egg i busker og trær. Barna koste seg på lekeplassen midt i parken. Parken har også mye å by på for oss voksne. Her er blant annet 11 kunstverk, laget av kunstneren Nils Aas.

De to yngste opplevde en sterk dragning mot bekken. Hva er denne greia med barn og vann? Det slår aldri feil.

Alle barna koste seg med å kaste pinner i bekken, og så følge de nedover bekken. Jeg var fornøyd med å få alle derfra, fortsatt tørre!

Vi inspiserte flyndra, en av skulpturene Nils Aas har laget. Spesielt lillebror ble fascinert av denne. Han lurte veldig på hvor lyden kom fra. Du kan lese mer om parken og denne spesielle flyndra her.

Tidevannsstien

Straumbrua, var neste punkt på turen vår. Jeg lærte noe nytt, nemlig at brua er fredet. Brua kjører vi over hver gang vi skal til hytta. Jeg har imidlertid aldri gått over den før.

På den andre siden av brua, valgte vi å ta tidevannsstien. De t var nydelig å gå langsmed sjøen her, og betrakte disse sterke strømmene. Det er benker langs veen flere steder, slik at det går an å sett seg ned og bare observere. Tidligere har vi sett mye ærfugl her, men nå var det ingen å se.

Det ble også anledning til en tur i fjæresteinene. De yngste plukket sneglehus eller «bohonnj» som vi frøyværinger kaller det.

Berg gård

Så vendte vi snuten tilbake mot bilen. Vi kjørte tilbake mot kjerknesvågen, men la turen innom Berg gård. De har åpen gårdsbutikk i påska. Deilig for barna at vi rakk en is der, før de stengte for dagen!

Svarte Per

Tilbake på hytta har vi fortsatt å kose oss! Høydepunktet for min del, var å spille «Svarte Per» sammen med mamma og de to 5 åringene mine. 5 åringene fikk spillet i bursdagsgave. De har nettopp lært det, og vi jobber med å holde kortene hemmelige, og å ha pokerfjes. Det ble mye latter!!

Hva var høydepunktet av din palmesøndag?

En kommentar om “Palmesøndag i Straumen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.